-
סיון בואי לא נלך רחוק - בן דוד שלי (בעודו בן 5 חודשים) נפטר ממוות בעריסה
אבא שלו קם בבוקר לעבודה והרגיש שהוא קצת קר אז הוא כיסה אותו
-
וווואי איזה סיפור מזעזע
-
ברור שלא נדע
ואת יודעת מה בקטע הזה באמת הכל מלמעלה אין ספק
שוב לא הבאתי את הסיפור כדי להפחיד, הסיפורים האלה לא נדירים וכולנו שמענו ולצערנו חלקנו חווינו מהכרות
את יודעת שבן של חברים של חברה שלי (כן מסובך אני יודעת) בן שנה ו-9 חודשים נפטר ממוות בעריסה - נדיר אבל קרה
-
יסמין ממי את האמת אין לי מושג
כמו שאמרתי אז לא היו מחקרים
וביננו זה לפני מיליון שנה אז כנראהההההההההה זה היה על הבטן - פעם היו משכיבים רק על הבטן
-
אני מבינה שהשרשור על הבייביסנס התפתח לוויכוח?...
בכל מקרה- נורא לשמוע סיפורים כאלו..
-
שלא נדע!
-
אמאבא לי לבכות
-
חוץ מהביביסנס ולא להשכיב על הבטן יש לדעתכן משהו שיכול למנוע מוות בעריסה?
-
-
יסמין תקראי מחקרים יקירתי
אומרים שרוב המקרים קרו בשכיבה על הבטן, בלבוש מוגזם, בטמפרוטרת חדר גבוהה מדי, להורים מעשנים
ועוד כל מיני מסקנות
חד משמעית אין עדיין = לא הצליחו להצביע על הסיבה הספציפית
-
סיוני, הסיפור שלך אכן נורא, והבנתי כבר מההודעה הקודמת שלך שאת מדברת מנסיון....
לצערי, אני רואה את המקרים האלה בעבודה ולפעמים הם אפילו לא מספיקים להגיע אליי ואכן מדובר בסיפורי זוועה קורעי לב.
צר לי על הנסיון הנורא שלך, אני שמחה שלקחת ממנו ולמדת ממנו ואני בטוחה שאת עושה הכל כדי להגן על הבנות שלך אבל........
זאת החלטה שכל אמא צריכה לקבל עם עצמה, ויש המון המלצות של משרד הבריאות וקיים קושי עצום למלא את כולם לכן כל אחת לוקחת את מה שהיא רואה לנכון. בגלל הנסיון שלך נראה לך שלהשכיב תינוק על הבטן זה אחד הסיכונים הנוראיים שקיימים אבל בשביל אחרות שלא מכירות סיפורים אישית זה אולי יכול להישמע כסיכון קיים אבל קטן.
סתם דוגמא אישית שלי, ראיתי כמה פעמים תינוקות שאושפזו בגלל בעיות קשות בנשימה, מסתבר שהאמהות שלהן עישנו בזמן ההריון סיגריה אחת לכמה ימים או משהו כזה. בגלל זה אני נשבעתי לעצמי שברגע שאני נכנסת להריון אני לא נוגעת בסגריות ואכן זה מה שעשיתי. הפסקתי לחלוטין. יש כאן בנות שמעידות על עצמן שמדי פעם הן מעשנות איזו סיגריה בהריון ולי אישית זה נשמע מזעזע אבל אני יודעת שזה מזעזע אותי בגלל הנסיון שלי ומי שלא רואה את המקרים האלה ואין לה נסיון אישי בנושא לא מבינה כמה זה יכול להזיק.
אני שמחה ששיתפת בסיפור שלך כי חשוב שהמודעות תעלה אבל כמו שאמרת אני בטוחה שכל אחת כאן תהיה האמא הטובה ביותר לילדים שלה!!!!!!
-
-
וואי סיון,סיפור עצוב..
-
אני לא באה להתווכח, כי אני לא השכבתי את נתנאל על הבטן, ובייבי סנס זה משהו מאוד הכרחי בעיניי, אבל יש לי שאלה:
ברגע שתינוק לומד להתהפך לבד מגב לבטן... מה תעשי??????????? הרי לא תוכלי כל שנייה לבוא ולהפוך אותו חזרה על הגב...
-
אנסטסיה מה את חושבת?
אשכיב על הגב
-
על זה אני חייבת להגיב:
אני לא אמא, לא מבינה בשכיבה על הגב, או בשכיבה על הבטן, באמת שלא.
אבל כן מבינה בהחייאת תינוקת בת חודשיים שישנה על הגב ונחנקה מהפליטה שלה..
-
ובגלל זה אני אומרת...
לכו תלמדו עזרה ראשונה, תהיו הגוף הראשון שנותן את העזרה - אל תסמכו על אחרים
-
זה שהילדה היתה כבר כחולה שהגענו לא קשור לזמן ההגעה, זה טימטום של האמא...
-
אולי בגלל זה,זכור לי שהייתי ערה אולי שעה+ לעיתים בלילה עד שנעמה היתה עושה גרעפס..
שמעתי,שמירי-בוהדנה שכרה את שירותיה של אחות ללילות,כדי שהיא תעשה זאת במקומה כדי שהיא תוכל להמשיך ולישון
-
כמו שכבר רשמתי, אני לא נתתי להם לישון על הבטן בלילות. אבל עכשיו, כשהם מתהפכים אין לי שליטה על זה.
מה שכן, שבגילם (המופלג) הסיכון פוחת עד כמה שאני יודעת, ועדין אני ממש לחוצה מזה שהם ישנים על הבטן (ככה הם מעדיפים עכשיו)אני רק מסתובבת והם כבר התהפכו על הבטן.
ולמקרים כאלה, אני רגועה יותר כשהבייבי סנס דולק.
-
מרווה בבקשה - למרות שיש פה כמה בנות שממש עוסקות בתחום ואולי מכירות חידושים יותר ממני אז אני פשוט אעתיק מהאינטרנט
-
סיפור קשה ועצוב
-
סורי ממי
-
יש לי שאלה שי-אל זזה המון מתוך שינה יש לה שינה נורא נורא קלילה היא מתמתחת וזזה במיטה המון זה אומר שהסיכון יורד????????????????
/link/link_through/1yg9h-101]
-
בגלל שהפנים של התינוקות קטנות, ברגע שעושים הנשמה הפה שלנו צריך לתפוס גם את האף שלהם וגם את הפה, לא להטות את הראש אחורה, מאחר והחוליות שלהם מאוד רגישות, פשוט לבצע הנשמה עם הראש מונח ישר.וכמובן: לא לתת נשימה מלאה, אלא רק פו קטן (הראות שלהם קטנות, ונשימה מלאה שלנו עלולה להזיק - לפוצץ להם את הראות).
דופק: בודקים דופק בפרק היד הפנימי שליד הבית שחי (סליחה, אני עדיין עולה חדשה ולא יודעת איך קוראים לחלק הזה בגוף
-
אין לי בייביסנס.
מגיל חודש וחצי ישן לילה שלם (8-10 שעות) .
על הבטן.
הנקה מלאה- מפחיתה סיכוי למוות בעריסה.
ישן איתי במיטה.
ישן עלי בשכיבה (כשבועיים, הוא נולד פיצי ואני הר
-
סיוני (עם ו אחת, נכון?
-
לורה אני ממש לא מ קשרת את זה לשכיבה על הגב או על הבטן
אני מקשרת את זה לעובדה שפעם לא היו מחקרים ועובדות ולאף אחת לא היתה השערה אפילו לסיבות
היום יש מעט יותר מידע מחקרים והשערות - ולכן אני מעדיפה להיות חרדתית ולהקשיב לכל ההוראות שנוגעות למוות בעריסה ולו כדי להמעיט בקצת את הסיכויים שחס ושלום זה יקרה לי - ואני ממש לא אוהבת את המשפט מה שאמור לקרות יקרה
כי אז גם לא חייבים תמיד לחגור חגורת בטיחות כי בכל זאת מה שאמור לקרות יקרה
ובואי לא נסתכל ימינה ושמאלה כשחוצים כביש כי מה שאמור לקרות יקרה
בואי גם לא נחתוך את הנקניקיות והענבים ונקווה שלא יבלעו שלמים
בקיצור ולעניין שכל אחת תעשה מה שהיא רואה לנכון - אני מעדיפה 4 חודשים של גזים מאשר הסיכון הקטן פצפון עלוב ש....
-
מבינה אותך ומסכימה איתך ואני גם לא מסכימה עם המשפט שמה שאמור להיות יהיה
-
חחחחחחחחחחחחחחח אולי נמציא פטנט למזרון תליה חחחחחחחחחח
טוב זה לא נשמע טוב
-
אני זוכרת מתי בת שלי נולדה - ממש פחדתי להכנס לשינה עמוקה - זה ממש הפך לחרדה !!!!!
בעלי היה אומר שאני משוגעת - היתי מתעוררת בלילה ובודקת עם היא יושנת...היה לי בייבי סנס ,אבל היתה לי חרדה שהוא יכול להתקלקל או מהשהו -אז לא ממש היתי סומכת אליו...
להגיד לכם אמת :יהחרדה הזאת לא עוזבת אותי עד עכשיו -נשבעת לכם -אין לילה שאני לא קמה לבדוק אותה - אני משוגעת??????
ודרך אגב - אני עשיתי קורס עזרה ראשונה ב מד"א - ומרעננת אותו כל שנה - אני כבר עברתי אותו 5 פעמים!!!
אז נחזור לשאלה -אני משוגעת????
-
חחחחחחחחחח...סיון