שאלה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בנות,

כל הזמן אנחנו שואלות אחת את השנייה לגבי התקשויות של הבטן... ואין, כמובן, תשובה חד משמעית, אבל לי בכל זאת יש שאלה ברשותכן
14 תגובות
עמוד 1
  • התקשויות כאלו של הבטן בלבד שלא מלווים בכאבי גב תחתון זה לא צירים רגילים אלא מדומים, מה שנקרא צירי ברקסטון היקס.

אין לך מה להילחץ. הם לפעמים מלווים חצי הריון....
  • מאמי גם אני הייתי בדילמות שלך וזה באמת לא קל לדעת מתי זה צירונים ומתי לא.

אבל אני אומרת קודם - את בשבוע מוקדם וחס וחלילה שלא תרגישי צירונים
    לשתות המון מים

• שוב, ברגע שזו התקשות של הבטן מקדימה בלבד ואין כאבים אז זה לא צירים אמיתיים. ברגע שתתחלי להרגיש כאבי גב וכאבים בצידי הבטן אז תתחילי לחשוד.

בנתיים אם לא כואב כלום תשתי הרבה ותעברי את זה עד לצירים האמיתיים

בהצלחה
  • ובבקשה מהאתר שלנו:

צירים מדומים - צירי ברקסטון היקס
    כבר בשליש השני של ההריון יתכן כי תתחילי להרגיש התכווצויות או התקשויות של הרחם או של הבטן הנמשכות לעיתים אף עד 60 שניות. לא כל הנשים יחושו את ההתכווצויות הללו במהלך ההריון. אמנם התקשויות והתכווצויות בהחלט מרגישות אמיתיות, ולעיתים הן אף כואבות, אך למעשה הן רק הכנה לדבר האמיתי שיגיע בהמשך. צירים מדומים אלו (המכונים צירי ברקסטון היקס) בדרך כלל אינם סדירים, ואין ביכולתם להביא בסופו של דבר ללידה.

צירי ברקסטון היקס מורגשים בבטן עצמה, להבדיל מצירים אמיתיים שבדרך כלל מתחילים בגב או במותניים, ומשם עוברים אל הבטן. צירים אמיתיים הם ארוכים יותר, סדירים יותר וכואבים יותר. בנוסף, תכיפותם ועוצמתם של צירים אמיתיים הולכת וגדלה, בעוד עוצמתם ותכיפותם של צירים מדומים נשארת זהה. התשובה לשאלה כיצד להבחין בין צירים מדומים לצירים אמיתיים היא בדרך כלל "כשיגיעו הצירים האמיתיים - תדעי בוודאות".

ככל שמתקדם ההריון, עולה תדירותם של הצירים המדומים, עד שבסופו של דבר הם מפנים את מקומם לצירים של הלידה עצמה.

אם צירי ברקסטון היקס מהווים בשבילך מקור לאי נוחות, את יכולה לנסות לשתות מים (הצירים נובעים לעיתים מהתייבשות) לנוח או לעשות אמבטיה חמה.

סיבות בגללן בכל זאת כדאי לפנות לייעוץ מקצועי (אם עדיין לא הגעת לשבוע 37):

אם ההתכווצויות מלוות בהפרשה דמית או מימית
    אם ההתכווצויות מלוות בכאבי גב תחתון
    אם את מרגישה יותר מאשר שלוש התכווצויות בשעה
    אם ההתכווצויות הן סדירות
  • מאמוש אהובה שלייי התגעגעתי

• תודה רבה בנות!!!

לורה - לך תודה מיוחדת!
  • גם אצלי לפעמים הבטן הייתה נראית מתוחה וקשה אבל זה באמת בגלל התזוזות..
    אם זה היה צירים או צירונים -היית מרגישה

אני חושבת שכן אפשר להבדיל בינהם- בדיעבד אני אומרת את זה כמובן
    אבל בגלל שכנראה עוד לא חווית את זה- אז את לא יכולה להבדיל עדיין..
    בעוד 10 שבועות תדעי יותר טוב

• וואי מאמי האמת שגם לי מאוד קשה ואני חוששת שאצטרך לנוח בסוך ההריון הזה בבית

• מיכלי, מהפה שלך לאלוהים שאתקל רק בצירים אמיתיים ואין בעיה בדיוק 10 שבועות מהיום כבר ללדת - מתאים לי בול
  • מאמיי גם אני התגעגעתיייי

• קודם כל תקפידי על שתיה, גם היצירים המדומים לא צריכים להופיע הרבה
    ההתקשות היא בדרך כלל של כל החלק התחתון של הבטן ופח׳ות מתחת לציצי( לפחות ככה אצלי היה) ואילו התקשות של תנועה זה נקודתי כזה.... לא נראה לי שהסברתי את עצמי נורמאלי אבל זה חלק מהטמטמת
  • ג׳נקה את מתארת בול את החששות שלי ואת מה שאני מרגישה ביומיים האחרונים,
    אם זה ימשיך גם מחר- אלך להיבדק- ליתר ביטחון.
    ולמשהו לא קשור- מרבלס מה עשית לי???
    הקינוחים בחתימה שלך בתוספת הסופלה שהכינו במאסטר שף תגרום לי לאכול חצי מהבית עכשיו...

• אודליה,

לי, לצערי, אין אפשרות לנוח צהריים כי אני עובדת מ-8 בבוקר ועד 18 בערב. אני יוצאת לעבודה בשעה 7 וחוזרת באותה שעה, לכן גם אם אני עייפה, אין לי כל כך איך לנוח חוץ מלהימרח על הכיסא בעבודה
  • ג'ניצקה....
    כמה שאפרש לנוח, לא לשכוח לשתות הרבה (אמרו לך את זה כבר עשרות פעמים כאן),
    וכשאת חוזרת הביתה תרימי רגליים...
    חג יום חמישי שמח

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה