שתי שאלות לא קשורות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר הדר

יש לי שתי שאלות:
    1. אני בשבוע ה-20 להיריון וסובלת הרבה מכיווצים בבטן תחתונה ולפעמים מקרינים לגב תחתון כמו צירים. לא היה בהיריון הקודם. הכיווצים הם בעיקר אחרי פעילויות גופניות, ויחסית לעצמי אני בקושי פעילה. מה יכולות להיות הסיבות לכיווצים הללו? אני מקפידה לשתות... בהתחלתה הלכתי להיבדק הרבה עכשיו רק אם מתחזקים.
    2. לאחרונה התגלתה אצלי דלקת בדרכי השתן (ממנה בד"כ אני בכלל לא סובלת). אני כבר אחרי שבוע של טיפול אנטיביוטי ובעלי אומר שכדאי שבכלל לא אלך לים, אבל אני מזל דגים ובשבילי זה לנשמה. האם יש יותר סיכוי להדבק בים?

תודה והמשך יום נעים

אפרת
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. לרוב, לא מוצאים לזה סיבה
    חשוב לוודא שלא קשור לדלקת בדרכי השתן, זיהום, יחסי מין, התייבשות
    ואםזה קשור לפעילות גופנית אז ייתכן ויש מקום להפקיד על יותר מנוחה

2. לא, לא נבדקים בים ואין שום סיבה לא ללכת לים

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה