-
תנסי לקרוא ליועצת הנקה שוב פעם, אם את מאד רוצה להניק (אני בעד לגמרי)
היא רק יונקת או אוכלת גם תמ"ל? אם היא רק יונקת האם עולה במשקל? עושה קקי?
היא תופסת את כל הפטמה? מצליחה לינוק או בכלל לא?
אם היא גם אוכלת מבקבוק אולי יש לה בילבול ולכן היא לא מצליחה לינוק...
יכולות להיות המון סיבות..
אני כמובן לא יועצת הנקה אבל תנסי לתת כמה שיותר מידה אולי מישהי כאן עברה משהו דומה ויכולה לתת איזה טיפ.
-
עברתי הפסקתי - זה השפיע עלי קשות נפשית
שאבתי 4 חודשים.
לעומת זאת עכשיו החלטתי שאני לא מוכנה את הסבל הזה ואחרי 3 ימים שפשוט לא התחברתי להנקה (דווקא הלך לי טוב אבל נראה לי הטראומה מהגדולה נשארה והפכה להיות סלידה מהנקה) - פשוט הפסקתי.
וטוב לי את האמת
-
טטיאנה אני עם סיוון (ואני מניקה) אבל אם לא הולך ואת מתוסכלת אז זה פשוט לא שווה את זה.
את חייבת לטפל בעצמך כדי שתוכלי לטפל הכי טוב בגוזלי. ואם הנקה עושה לך רע תעברי לתמ"ל.
אבל תני עוד איזה נסיון עם יועצת הנקה אולי זה יעזור
-
ואני עם ליבי
בהחלט תני עוד נסיון כדי שתרגישי טוב עם עצמך שבאמת ניסית הכל
ותזכרי את האמא הכי הכי הכי טובה בעולם - הנקה זה לא המדד לאמהות
-
העיקר שכולן עם כולן
-
אני עם מיטל וסיון.... חחחחחח
-
אני עם כולן!!!!!!!!!!!!!!!!!!
תנסי אבל אל "תתאבדי" אם לא תצליחי - לא אסון לאומי!!! אני לא הנקתי ואורייאל ברוך השם בריא וממש דבק אליי. לא רוצה לדמיין מה היה עושה אם היה יונק - היה מנסה לחזור חזרה פנימה
-
למה שלא תשאבי את הגודש שיש לך - שהשד התרוקן תנסי להניק בלי לחץ הולך סבבה תמשיכי לא הולך לא קרה כלום - תמיד תדעי שניסת
כמו שאמרו לך ילד צריך אמא רגועה
שיהיה בהצלחה מותק
-
הייתה לי התחלה לא קלה .... לשון קשורה זרימה חזקה ,עודף חלב. (כן כן מי שחושב שזה צרות של עשירים ,אז זה ממש לא . קשה מאוד להניק תינוק שמקבל שפריץ לפה ולא מסוגל לבלוע את כל הכמות שנשפכת לו לפה ומתחיל להשתנק ובנוסף יש גם לשון קשורה .אז כנראה כל זה היה כפיצוי על זה . )לא היו לי כאבים למזלי וגם הילד שלי יצא מאוד עקשן וינק עם השפתיים ועדיין היו לי רגעיים שממש חשתי משבר וקושי שהתינוק תלוי רק בי.... אני מבינה את היסורי מצפון שלך הם קיימים בקשר להכל לא רק בהנקה. הנקה לא שווה את הסבל שלך !!!! את סובלת שבי עם עצמך רגע תחשבי קצת . תשימי בצד את כל הטיעונים מה יגידו ומה יחשבו . תחשבי אך ורק על טובתך וטובת הבת שלך . מה יותר שווה לך אמא מתוסכלת וכאובה ולא מרוצה וילד שאוכל חלב אם או אמא רגועה וילדה שאוכלת תמ"ל .לדעתי הכל ממש ברור.... אל תחפשי אישור של אנשים אחרים .תהיי שלמה עם ההחלטה שלך וככה את תרגישי שעשית מה שהיה עליך לעשות . אל תרגישי שאת צריכה להסביר למישהו למה הפסקת. זו החלטה שלך ופרטיות שלך . שלא תטעי אני לא אומרת לא לתת עוד ניסיון עם יועצת הנקה כי נאמרו כאן דברים מאוד נכונים כמו בילבול פטמות וכו' ,אפשר לחזור לתלם .אבל גם בסדר לא להאבק. ולהפסיק ,להתאבל על זה ,לבכות ,להוציא החוצה ולהגיד זהו ,מתחילים פרק חדש. להכין בקבוק ולתת . ולהתחיל בתהליך של ייבוש החלב. (בשום פנים ואופן לא להפסיק במכה אחת ,כי ייוצר גודש תתיעצי עם יועצת הנקה איך מפסיקים גם בשביל זה היא קיימת . תצלצלי לאותה אחת שהייתה אצלך ...אם זו תהיה החלטה שלך ).
מאיה.
-
את לא חייבת תמ"ל את יכולה בהתחלה לשאוב לה זה גם חלב אם
זה מה שאני עשיתי ועדין עושה ומידי פעם גם מניקה
-
אני עם עצמי (כי אין לי כוח לקרוא)
אני אספר לך על עצמי ,
גם לי היה קשה בימים הראשונים
במחלקת יולדות, היא לא רצתה לינוק, ואם זה כבר הצליח אז זה היה כואב רצח- אמרתי לעצמי "זאת הנקה???????? -אללאיסטור"
ואז הגעתי הביתה- והיה קשה עוד יותר, כי כולם היו מסביבי ורצו לעזור וזה עוד יותר עצבן אותי.. בעיה נוספת שהייתה לי היא פטמה אחת שטוחה... ולכן קניתי פטמות סיליקון .... במקביל- התחלתי לשאוב וזה כאב רצח- אמרתי לעצמי- "זה לא שווה את זה" בבכי!
אמרתי לעצמי- אוקי, לא מסתדרת, אתן תחליף-.. למרות שבלב לא רציתי....
אז המשכתי עוד יום, ועוד יום ולאט לאט היא התחלה לתפוס את השד כמו שצריך (הפטמת סיליקון עזרה מאד)
מה שגם- פעם ראיתי חברה מניקה בשכביה על הצד- עשיתי את זה, והפלא ופלא- זה עובד ופחות כואב מישיבה (לפחות לי)
ועכשיו- אני מאד נהנית מהנקה
לפעמים בישיבה, לפעמים בשכיבה..
ואם עושים את זה נכון
זה לא כואב בכלל
העצות שלי:
-
את קורן הנקתי עד גיל חודשיים בערך ... הכל היה בסדר ופתאום הוא לא הצליח והיה מתיש אז עברתי למטרנה נכון שכשהייתי רואה נשים מניקות זה היה צובט לי שלא ניסיתי עוד ואולי התייאשתי מהר אבל כמו שנאמר עדיף לתת תל"מ ולהיות שפויה ולא מתוסכלת
-
טניה, נראה לי שהכי טוב, והכי חשוב לעשות את מה שיעשה לך טוב!
אם את במצב קשה, אז תוותרי על זה! הרבה ילדים גדלו על פורמולה, והם בריאים, חזקים ומאושרים, לא פחות מאלה שינקו!
העיקר שאת תהיה רגועה!!!
-
חחחחחחחחח התגובה של מיכל הכי מצחיקה - מיכל ניצחת
-
יששש..
במה זכיתי?
-
אני אומרת לא משנה מה קורה
בתאכלס אם את מחליטה להפסיק להניק את לא צריכה להרגיש אשמה בכלל
אל תקשיבי למי שאומר לך שחייבים להניק - לא חייבים להניק
-
גם אצלנו זה לא הסתדר ואני מאוד מאוד מזדהה עם התחושות שלך.
אם לא הולך אז לא!!!!!
עדיף אמא רגועה, נינוחה, ושלווה מאשר אמא מוטדרת ועצבנית.
גם אותי זה נורא תיסכל בהתחלה , אח"כ שאבתי לו כמה שיכולתי , כמעט 3 חודשים והוא עבר לסימילאק.
והוא עדיין מתוק, נסיך, מקסים, יפה וחכם
-
תודה בנות על העצות והתמיכה.
הזמנתי יועצת הנקה עוד פעם אחת כי הרגשתי שאני חייבת לתת עוד ניסיון אחרון לפחות. קשה לי לוותר.. בעלי תומך בי לא משנה מה אני אחליט ככה שבאמת אין שום לחץ שמופעל עלי.
התקשרתי הפעם ליועצת אחרת שחברה המליצה לי עליה והיא באמת מאוד עזרה לי (לכרגע לפחות) מקווה שזה ימשיך ככה היא גם אמרה לי שאני יכולה להעזר בטיפות טבעיות גרפווטר בערבים כשיש לה את הגזים כדי להרגיע אותה והראתה לי איך לאחוז את השד (ענקי ברוך השם) נכון כדי שהתינוקתת תוכל לתפוס אותו טוב.
זה עדיין קשה אני לא אומרת שלא אבל אני אנסה עוד קצת ונראה איך ילך.
שוב תודה לכולן!!!
-
שיהיה בהצלחה.
זה קשה להניק עם שדיים ענקיים - מנסיון.
אבל אם תתעקשי זה יצליח.
כל הכבוד שלא ויטרת.
-
כל הכבוד!
אני מאד מקוה שתצליחי
ואם לא- לא נורא.
לא בכל מחיר...
-
בהתחלה כשהנקתי את תאיר לא כל כך ידעתי מה לעשות והיא פשוט היתה נועלת אותי עם הלסת וזה היה כואב והגיע לרמה כזו שהפיטמות שלי החלו לדמם והייתי צריכה להפסיק לכמה ימים. אותי זה ממש ממש ביאס וברגע שהפיטמות החלימו ניסיתי שוב בעזרתה של יועצת הנקה ועכשיו היא כבר יודעת לינוק לבד ויודעת מתי להפסיק
-
באיזו עיר את גרה?
אני ממליצה לך מאוד לחפש בעירך את ליגת לה לצ'ה
זו בעצם מערכת תמיכה של מניקות, יש שם מדריכות הנקה, אימהות שחוות את אותם דברים כמוך...
אצלנו (בפ"ת) היה מפגש פעם בחודש, וזו הייתה הזדמנות טובה ללמות טכניקות וגם להכיר אימהות אחרות
-
תעשי עוד ניסיון, ככל שהתינוק גדל ומתחזק הוא יונק יותר טוב - אז ההתחלה הכי קשה.
אני לא הסתדרתי מהתחלה עם הנקה מלאה, אז גם הנקתי מדי פעם, גם שאבתי וגם נתתי תחליף - הכל עובד.
העיקר שתרגישי טוב ולא תהיי מתוסכלת.
בהצלחה