עזרה דחוף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני יודעת שזה שאלה שלא ממש קשורה לכולם-אבל אולי בכול אופן אוכל לקבל רעיון לפתרון....
    הבוס שלי-שהוא גם קרוב משפחת שלי...אוהב להביא לי כול יום לאכול....בד"כ הוא קונה במקום שאני יודעת בפירוש שהוא כשר למהדרין....ואני מקפידה על כך!אך הבוס שלי לדעתי לא כ"כ מקפיד....לאחרונה הוא התחיל להביא לי ממקום שאני יודעת שהוא לא כשר למהדרין כמעט בוודאות....אז אמרתי לו זה ממש טעים מאיפה זה?אז הוא ענה לי:"יש מקום אחד בדרך שהוא מהדרין" מה עושים??????????
    הוא יושב ממש מולי ככה שהוא רואה אם אניי אוכלת.....מצד אחד אני לא יגיד לו זה לא כשר....כי זו השפלת פנים רצינית.....
    מצד שני אם לא אוכל הוא יראה....וזה גם לא נעים......
    לאכול אני לא יודעת אם מותר-על אף שהוא אמר שזה מהדרין...וכביכול יכלתי לסמוך עליו אבל ברגע שאני יודעת שזה לא....זו בעיה....
    והאמת זה ממש מגרה.......
17 תגובות
עמוד 1
  • תשאלי איך קוראים למקום כי גם את אולי רוצה לקנות לבעלך או משהו,
    ואז תתקשרי לשאול...
  • אין לי מה לשאול כי ראיתי את השקית-המקום כנראה כשר אך לא למהדרין ובשבילי זו בעיה.....מה עושים?????
  • נו לאן כולם נעלמו ?????????????
  • מתקשרים ושואלים.
    ואם באמת לא כשר למהדרין כמו שאת צריכה, אז אומרים לדוד הנחמד (לבוס): תשמע, אני יודעת שאתה מנסה לפנק ולצ'פר אותי בארוחות, אבל אני אוכלת רק כשר למהדרין".
    אני בטוחה שהוא יבין.
    איש איש עם אמונתו יחיה, וזאת זכותו של כל אחד לאכול איך ומה שהוא חושב לנכון
  • מתוקה,

אם את אוכלת רק מהדרין אז אל תאכלי!
    את לא תשני את ההנהגות שלך בגלל לא נעים.. במיוחד כשהוא גם משפחה, הוא יבין!

(למרות שאם את שואלת אותי- כל המהדרין הזה זה פוליטיקה של רבנים אבל עזבי את זה עכשיו..)

ואם את לא בטוחה- תתקשרי לשאול כדי להסיר ספקות..
    ושיהיה בתיאבון!
  • אולי תגידי שלא טעים לך?
    ושמהמקום הקודם היה יותר טעים?
  • תסלחי לי אבל בתור דתיה אני שונאת את כל הקטעים האלה-מהדרין לא מהדרין
    מה זה משנה? עדיף להלבין פנים או לאכזב אדם שמשקיע ומשתדל כ"כ?

פעם מישהו שאל את הרב אליהו הבן מה עליו לעשות- הזמינו אותו חברים לשבת והוא יודע שלא אוכלים שם מהדרין.
    הרב ענה לו שעדיף לבוא ולאכול ולקיים מצוות ואהבת לרעך כמוך מאשר לא לבוא לחברים בגלל כשרות מסויימת.
    וזה אחרי שהרב אליהו ז"ל היה מקפיד ביותר בענייני כשרות! וכשהוא היה מוזמן לאירוע הוא לא היה אוכל אבל הוא היה מלכלך את הצלחת כדי שיחשבו שהוא אכל והעיקר לא לבייש!!!!

ובושה לכל האנשים האלה שמקפידים רק מהדרין ולא נכנסים לבית הוריהם כי הם לא מקפידים!!! גדולה מצוות כיבוד הורים מאשר חומרה של מהדרין!!!
    (לא מדברת עלייך, אני מכירה אנשים שלא אוכלים אצל אחרים בגלל זה וזה מרגיז אותי בטירוף. עם כל הכבוד האוכל שלי כשר בדיוק כמו שלך ויש עליו חותמת. זה שלא כתוב מהדרין לא מוריד מערכי!)

ורק דבר לסיום:
    אנשים שוכחים שמשמעות עניין הכשרות היא כדי להבדיל אותנו מעמים אחרים- ולא כדי לפלג אותנו בתוך עצמנו! אחד אוכל מהדרין השני בד"ץ והשלישי בית יוסף ובסוף נוצרים ויכוחים ומריבות... את עיקר המצווה שכחו!!!

זהו פרקתי

• לדעתי אין כמו האמת תגידי לו שראית על השקית שזה כשר אבל לא למהדרין ושאת מעריכה את הכוונות הטובות שלו אבל זה לא מתאים לך.

• אם זו אמונתך אז לכי לפיה.
    אם הוא בן משפחה לדעתי יותר קל להעיר ולומר לו בצורה חיובית - תודה אבל.....

הוא לא אמור להיפגע מזה אם תאמרי לו את זה בצורה יפה.
    יש צורה לומר כל דבר.

בהצלחה
  • תראי מדובר פה באמת בבעיה רצינית מצד אחד את לא יכולה לאכול מזה מצד שני אסור לך לפגוע בו. הכי טוב תתיעצי עם רב לגבי ההכשר אם הוא טוב (יש הכשרים שהם לא מהדרין אבל אם זה פרווה אפשר להקל..יש הכשרים שגם פרווה אסור) ואם זה באמת לא בסדר אז תאמרי לו שבקיור עברת שם וראית שזה לא ההכשר שאת אוכלת .. אם הוא קרוב משפחה ומצפ'ר אותך סימן שהיחסים בינכם בסדר אני מאמינה שהוא יבין..
  • לורה ברור מאמי מה שכתבת לא סותר

• אני חושבת שאם חברה היתה באה אליי ואומרת לי אני אוכלת ככה וככה ולא רוצה לאכול ככה וככה - אבל הייתה פונה אליי בצורה יפה - הייתי מקבלת ולהיפך, במקום פילוג זה היה יוצר קירבה בנינו!!! ואני הייתי מצפה ל:

1. שהבקשה תהיה בצורה יפה ומכובדת
    2. שתהיה דו צדדית!! גם כשאני אבקש אז היא תתחשב
  • אני מכירה הורים שבגלל שהילדים שלהם חזרו בתשובה ואוכלים רק סוג מסויים של כשרות הם הכשירו את כללללללל המטבח כדי שהם יוכלו לאכול אצלם אחרת הם לא היו אוכלים!
    ובכלל אני מכירה משפחה שבסכסוך עם הילדים שלהם כי הם לא מוכנים לאכול אצלם בגלל הכשרות וזה ממש פגע בהורים.....
    תחשבי מה זה שנכדים לא אוכלים אצל הסבתא שלהם בגלל דברים זוטרים כאלה..

ואם מישהי הייתה נכנסת אליי הביתה והייתה אומרת לי שהיא אוכלת רק מהדרין כמובן שלא הייתי דוחפת לה אוכל בכח חחח אבל בהחלט הייתי נעלבת- אני אוכלת כשר כמו כולם ואין שום בעיה באוכל שלי. זה נותן הרגשה שאני כופרת.

לורה אצלי בחתונה היו אנשים שהודיעו שהם באים אבל לא אוכלים בגלל ההכשר ואם נרצה שנאכל נכין להם מנות מיוחדות

• אודליה, ממי, ממקור ראשון - המשפחה של בעלי ככה - אח שלו חזר בתשובה והתחתן ואבוי למי שיביא ללא כשרות בד"ץ הביתה!!!!!! גם אמא שלו עושה הכל בד"ץ בגללם!!! הבעיה היא שהם גרים תחת קורת הגג שלה ומשתלטים על המקום!

אסור לעשות שום דבר שלא מתאים להם למרות שזה לא ביתם!

אבל אם היו באים אליי לאירוע ומבקשים יפה שאם אפשר ככה וככה בהחלט הייתי מתחשבת (עד עכשיו התחשבתי). זה שהם לא מחזירים את אותה התחשבות כלפיי זה לא אומר שאני מרשה לעצמי להחזיר להם באותו המטבע. מה לעשות? כנראה שלי יותר לא נעים לפגוע באחרים
  • לורה אצלנו זה היה ככה: אירגנו את החתונה שלנו, מצאנו גן אירועים שהתאים לנו מאוד גם מבחינת המיקום, גם מבחינת המחיר גם מבחינת המנות הכל..
    אבל מה.. ל3 משפחות לא התאים הכשרות שם והיינו צריכים להוסיף כסף על כל מנה בשבילם כדי שיאכלו..לא זוכרת כמה אבל בערך תוספת 50 ש"ח לכל מנה על המחיר המקורי.
    אז סליחה, בשביל 3 משפחות אני לא אתאמץ יותר מידי (ממילא אלה בני דודים רחוקים ולא יותר מידי קרובים למשפחה) לא אשלם יותר כדי שהם יאכלו ואח"כ יביאו צ'ק נמוך יותר ממחיר המנה, ובמיוחד שאני לא אחליף מקום לאירוע בגלל שהם אוכלים כשרות ספציפית.

תסלחי לי אבל זה מעצבן אותי ואמא שלי שמאוד השקיעה באירוע מגיעה אליהם לשולחן ורואה צלחות ריקות זה לא נעים בכלל..

-----------------------
    בעזרת ה' נעשה ונצליח :)

• הזמנתם מנה מיוחדת והם לא אכלו בסוף?!?!?
  • דילמה רצינית

או שתביאי אוכל מהבית או שתגידי לו להביא לך ממקום מסויים שאת בוחרת
    אין הרבה ברירות מאמי ...

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה