שאלה לגננות ולמבינות בחינוך מיוחד ובכלל - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בגן של יונתן משלבים 3 ימים בשבוע ילד שהוא אוטיסט. ככה מנהלת הגן אמרה לנו בלי יותר מדי לפרט.
    ממה שהיא אמרה הוא ברמת תפקוד גבוהה ורוצים לשלב אותו בגן רגיל.

אין לי בעיה עם הילד או מצבו בכלל - אבל יש לי כמה שאלות.

האם הגננות (או אולי אנחנו ההורים) צריכות להגיד משהו לילדים על הילד הזה (חוץ מזה שהוא מגיע רק 3 ימים בשבוע)?
    למשל היום יונתן אומר לי "את יודעת שאמא של X נמצאת איתו כל הזמן בגן?" הוא לא יודע שזאת סייעת ואני מרגישה רע שהוא חושב שאני לא נמצאת איתו והאמא של X נמצאת איתו כל הזמן...

יעל, אמא של 2 אפרוחים
9 תגובות
עמוד 1
  • לדעתי זה תלוי בילד שלך. אם הוא מתעניין ושואל שאלות, אז תעני לו עליהן.
    את יכולה להסביר לו שלילד הזה יש קשיים, ולכן יש לו עוזרת...

------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!

• כמו שמילנה כתבה, אם יונתן שואל, את יכולה לענות לו. אין צורך או סיבה לשקר. אפשר להגיד את האמת ולהסביר שלילד הזה קצת יותר קשה בגן והוא זקוק לעזרה

בנוסף, את יכולה לשאול את הגננת אם היא מסבירה לילדים כי יונתן שואל ואת רוצה לדעת מה היא מסבירה....

אני כבר עבדתי בכמה גנים כאשר לאחד הילדים היתה סייעת צמודה ואני יכולה להגיד שהילדים קיבלו את הסייעת כאחת מנשות הצוות. תסבירי לו שזאת לא אמא של הילד אלא סייעת נוספת שעוזרת.

תמר
    הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps

• הייתי מסבירה כמו שתמר ומילנה כתבו.

~ יולי ~
  • אני כן הייתי מסבירה לו על מהות הסייעת..כלומר שקשה לו יותר מלילדים אחרים ולפעמים הוא לא מבין למה הגננת מתכוונת אז יש לו מטפלת שעוזרת לו ומסבירה לו
  • להסביר כמו שתמר כתבה וגם להסביר שהוא ילד שונה שיידעו לקבל אותו

המסנג'ר שלי: [email protected]

• גם לנו ב מעון היה ילד עם צרכים מיוחדים - והיתה לא סיעת צמודה ...עם הזמן כול הילדים קיבלו אותה כחלק מהצוות...
    לילד היתי מסבירה ש אישה הזאת היא כמו גננת ולא אמא שלו - ושהיא עובדת בגן ...
  • תודה בנות
  • כבר ענו לך... רק רציתי להוסיף שהסרגל שלך מצוין! בדיוק תהיתי מתי העונה של האנטומיה מתחילה שוב
  • גם אני בדעה של הבנות כן להסביר ושלא יחשוב שזו אימא שלו

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה