סקר- מה אתן הייתן עושות? אמא מתחילה..... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יש לי שתי שאלות:
    כשאני רוצה להרדים את הבן שלי ואני שמה אותו על הבטן בעגלה הוא צורח בטרוף- למרות שכך הוא נרדם הכי טוב (אל דאגה אחרי שהוא נרדם אני הופכת אותו). אבל ברגע שאני מרימה אותו הוא נרגע- כך אני יודעת שמה שעצבן אותו זה שאני שמה אותו בעגלה. אני רוצה "לחנך" אותו שלא ירדם רק על הידיים או תוך כדי הנקה אלא בעגלה.
    בעלי אומר שזה בסדר לשים אותו על הבטן בעגלה ולנדנד אותו למרות שהוא צורח ואז תוך 5-7 דקות הוא נרגע ונרדם.

מה אתן אומרות? זה מוקדם מידי "לחנך" אותו?
    זה בסדר לתת לא לבכות כמה דקות (לא ללכת כמובן, אלא להשאר לידו ולנדנד אותו)?
    מה אתן הייתן עושות?

ועוד שאלה- לפעמים אני משכיבה אותו על הגב ומשחקת איתו ומנענעת אותו לצדדים ועושה לו התעמלות כזו. אני עושה את זה די חזק- אבל הוא מתפוצץ מצחוק.
    קראתי כאן את השירשור על האבא שטלטל את הבן שלו שצרח והתחלתי לחשוב שאולי אני עושה משהו לא בסדר. כי מצד אחד אני מטלטלת אותו, אבל מצד שני זה גורם לו להתפוצץץ מצחוק. זה בסדר?
5 תגובות
עמוד 1
  • לתת לבכות זה בסדר כל עוד את לידו ולא הרבה זמן.אין תינוק שלא בוכה. ואם את רצה אליו ישר שהוא בוכה הוא למד ככה לקבל דברים.
    יש טלטול ויש טלטול, מה שאת עושה לא נשמע כמו טלטול חזק וזה מצחיק אותו אז נראה לי בסדר. גם אני ככה עם הילדודים וקצת מג'עג'עת אותם. כל עוד זה בעוצה הגיונית ולא משהו שיכול לפגוע.
  • 1. תקין לחלוטין לתרגל ולחנך כבר מעכשיו. שימי לב שזמני הבכי יירדו עם הזמן
  • בן כמה הילד?

לגבי הטלטול, האבא שטלטל את הילד עשה את זה בחוזקה ובעוצמה רבה, אני מקווה ורוצה להאמין שאת ממש לא עושה את זה בעוצמה שהאבא עשה...

• שני, בן כמה בנך?

אני בעצמי עכשיו כבר מנסה לחנך את ביתי- והיא רק בת חודש..
    אני לא מצפה שכבר עכשיו אני אראה שינוי מהותי אבל אני מנסה בקטנה..
    אני לא רוצה שהיא תלמד להירדם בידיים או בנענוע ואני מנסה להימנע מזה כמה שיותר.
    אבל קורה שהיא נרדמת לי תוך כדי הנקה- וזה בסדר, כי היא קטנה....
    קורה שהיא נרדמת לי תוך כדי גרעפס, אבל אני לא מנענת אותה - ככה שלפחות זה הישג מבחינתי. שאני לא צריכה שהיא תרדם תוך כדי נענוע...

אני אומרת - טוב שאת מנסה להקנות הרגלים "טובים" כבר מעכשיו
    העצה הכי טובה היא- לא לוותר! להמשיך בעקביות
    אפשר לתת קצת לבכות, אבל לא לצרוח דקות ארוכות...
    אגב, תשתדלי להימנע גם מנענוע העגלה- גם אני עשיתי את זה בחודש האחרון ועכשיו אני מנסה ממש לשנות את זה.. על ידי טפיחות קלות וניענועים של הטוסיק (לא של העגלה או של המיטה אלא הגוף שלה עצמו)

בזמן שאני כותבת לך- אני עכשיו מרדימה את הדס, שמתי אותה על הבטן במיטה החדשה שלה, טופחת לה על הגב קלות ואומרת שששששש...., כשאני רואה שהיא עוצמת את העינים אני מפסיקה ונותנת לה להירדם לבד....
    אם היא תבכה- אבוא להרגיע אותה, אבל לא ארים אותה (אלא אם כן אם תבכה ממש)
    וכמובן אהפוך על הגב כשהיא תכנס לשינה עמוקה

בקשר לשאלה ה2 שלך- יש טלטול ויש טלטול...
    בתשדיר שהעלו פה- הוא מטלטל את הילד עד אובדן חושים מה שנקרא...הוא גם צועק עליו שישתוק- אני בטוחה שאת לא עושה כמו שהוא עושה...
    אגב, מה זה צוחק?
    צוחק מחייך? צוחק מגלגל את העיניים? צוחק עם קול?

• מיכלי כל הכבוד!!!!
    זה כל כך יקל עליך אח"כ

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה