התייעצות (קשורה לקניית בית / דירה) - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מאז שנישאנו אנחנו גרים בדירה של דודה שלי, היא פשוט עמדה ריקה...
    זו דירה די קטנה, 3 חדרים, חדרי השינה די קטנים, המטבח קטנצ'יק, בקיצור- 52 מ"ר.
    אין לי סבלנות כבר לעבור לדירה אחרת (או בית).
    לדעתי שכירות תהיה בזבוז, אני מעדיפה לשלם משכנתא כל חודש ולא שכירות.
    מה גם, שיש יותר ביטחון כשזה הבית שלך ולא שכירות, שיכולים להוציא אותנו ממנה אחרי תקופה מסויימת. אני רוצה מקום קבוע, שהוא שלי ומרווח יותר מהדירה הנוכחית.
    אחרי כל החפירה שלי, השאלה היא, האם לדעתכן עדיף לחכות עוד שנה-שנתיים ולקוות שמחירי הבתים ירדו? (הם ירדו בכלל מתישהו?) או שללכת על זה עכשיו?
    תודה לעונות
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
23 תגובות
עמוד 1
  • מילנוש - זו שאלת השאלות....
    אני לא חושבת שיש כרגע איזו תשובה "נכונה".
    ממליצה שאם אתם מוצאים משהו שמוצא חן בעיניכם ויש לכם את הסכומים הדרושים - תיקנו...
  • אם יש לכם כבר הון התחלתי הייתי מחכה גג שנה.... ואלי אפילו לא מחכה בכלל.
    עם כל השינויים ומחאות שיש כיום, בעוד שנה יהיה אפשר לראות האם מחירי הדירות יתחילו לרדת... אם בכלל.
    מה שכן, לא הייתי בונה על ירידה רצינית, נכסים תמיד עולים הרבה,
    וההיסטוריה הנדל"נית מראה שנכסים רק עולים במחיר
  • מילנה,
    השאלה באמת אם יש לכם הון התחלתי לקנות דירה. אם כן, אתם צריכים לחשב את החזרי המשכנתא שאתם תוכלו לעמוד בהם ולפי זה להחליט...
    אי אפשר להגיד מראש אם זו תקופה טובה או לא לקנות דירה. רק במבט לאחור אפשר להכריע. לכן הכסף הוא המדד הטוב ביותר להכריע על פיו.

שיהיה בהצלחה!
    "..ילדיכם אינם ילדיכם
    כי פרי געגועי החיים אל עצמם.
    באים הנה דרככם, אך לא מכם.
    חיים עמכם אך אינם שייכים לכם.
    תנו לילדיכם את אהבתכם, אך לא את מחשבותיכם.
    כי לא לכם הגיגיהם..."

מתוך "על הילדים"/חליל ג'ובראן
  • הי אני נשואה קרוב ל4 שנים ועדיין מחכה שירדו המחירים ( ככה אמרו לי במשך כל התקופה הנ"ל) .אין מה לחכות וחוצמזה מקניית בית לא מפסידים.. בהצלחה
  • תודה
  • עוד משהו,
    כשאתם תבדקו אץת יכולת ההחזר החודשי שלכם על המשכנתא,
    תקחו בחשבון שההחזר הולך וגדל עם הזמן
  • אני חושבת כמו לינברי

• לדעתי אם כרגע יש לך את האפשרות לגור בדירה ללא דמי שכירות- תשארי כל עוד יתאפשר לכם...

• אם יש עם מה -תקנו עכשיו או בזמן הקרוב ...לא מאמינה שיהיה שינוי משמעותי בהקלות בדיור או ש הורידו מחירים...

הנה חברה שלי - 8 שנים זורקת כסף לאוויר לשכר דירה - כי הם כל שנה מקווים שמחירים ירדו..
  • אני בדעה של מורן- כל עוד יש לך איפה לגור ללא תשלום- תנצלי זאת

• תודה בנות
  • אני הייתי במקומך קונה דירה ומשכירה אותה
    ובכסף של השכירות משלמת את המשכנתא
    וגרה בדירה של הדודה
    יש לי אח שעושה את זה אשתו עובדת בהוראה בישוב
    והם מקבלים דירה כל עוד אשתו עובדת שם
    אז הם רכשו דירה והשכירו
    והם יודעים מתי ימאס להם הם יכולים לעבור לדירה שלהם
  • מסכימה עם רינת!
  • הלוואי ויכולנו לדעת אם המחירים ירדו
  • תלוי...
    אתם מתכוונים להתקרב למרכז???
  • לא הייתי מחכה לירדית מחירים..אין טעם
    לא יהיה. אולי באחוז נמוך מאוד..
    מאוד בדעה שלך לגבי שכירות
  • אני דוקא הייתי מחכה
  • מיכל ורינת הבאתי את הפתרון הזה לפני רינת והיא כבר ענתה שההלוואות שהיא צריכה לקחת הן רבות....משמע שזה לא ממש עומד על הפרק מבחינתה.
  • דיברתי על זה עם בעלי על רגל אחת בינתיים, והחלטנו שנבדוק אופציות, ואם נמצא משהו שאנחנו באמת אוהבים ויכולים לעמוד בתשלומים שלו, נקנה... מקסימום נשכיר כמו שהצעתן...
    נגה- אין סיכוי שאני מתקרבת למרכז
  • זו באמת שאלת השאלות...
    גם אני התחבטתי בשאלה הזו לאחרונה, ובסוף החלטתי שדי ואני רוצה לקנות בית...
    אם תהיה ירידת מחירים, אז תהיה!
    נמאס לי לחכות למחר! זה מעצבן!
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
  • אני מודה, אם בעצמי לא הייתי מאבדת את הידיים והרגליים בחיפוש אחר המשכנתא הנכונה ביותר עבורי, בכל החישובים ובכל המספרים האלה.. בטח הייתי יוצאת מהדיון הזה דיי מהר כי הכל היה נראה לי ג'יבריש!
    אבל.. למזלי כבר עברתי שלב דומה לשלך, והיה מייגע אבל אני קצת יותר מבינה בזה כרגע. את האמת שאני לא ממש טובה בלעזור לך במספרים, אז הייתי ממליצה לך דווקא להיכנס ל מחשבון של משכנתא שיכול לעזור לך מאוד... לי הוא עזר בכל מקרה.

בהצלחה!!
  • אני כבר חמש שנים נשואה ומתוכם שנה גרנו עם הורים ומשכירים דירה והלוואי והיה לי לקנות בית
    אם יש לך מספיק הון אז לו על זה אצלי הבעייה שאין לי מספיק הון ופה מתחילה הבעייה שאי אפשר להשתגע ולקפוץ הרבה מעבר למה שאפשר להחזיר.
    אני יודעת את הטעות שעשינו אחרי שהתחתנו כשרק חיפשנו דירות יכלנו להתפשר ולהימתח על עוד 10,000$ - אז מכרו בדולרים וגם המשוכרת הייתה יותר גבוהה לפחות שלי והיינו קונים אז ולפחות היה לנו משהו ובעלי כל הזמן בוכה על זה ואמר שעשינו טעות אבל על טעויות משלמים.

המסנג'ר שלי: [email protected]

• אז מה איכפת לי
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה