סטריפינג - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות,
    היום הייתי אצל רופאת הנשים- הכל בסדר ותקין, אבל הסברתי לה על החששות שלי מניתוח קיסרי בגלל שהערכות המשקל מראות על עוברית גדולה
15 תגובות
עמוד 1
  • לי עשו בשבוע 41 זה כאבים איומים צרחתי אצל הרופא אבל הייתי כבר עם פתיחה של אצבע וחצי והוא עשה לי שתיים וחצי אח"כ הוא שלח אותי לבי"ח כי הייתי גם צירים ושם הםלא כל כך אהבו את זה שהוא עשה לי את זה... מניסיון לא הייתי עושה שוב

]
    ]
  • ג'ןג'ן ושאר הבנות, סליחה על הבורות או חוסר הבנה
  • גם לי אין מושג מה זה
  • סטריפינג זה הרחבה של צוואר הרחם על ידי פתיחת קרומים

לי ניסו לעשות את זה אבל צוואר הרחם היה ממש ממש אחורי, זה כאב בטירוף והוא בכלל לא הצליח לעשות או להגיע למצב של לעשות.
    מסקנה - אי אפשר לעשות את זה אם צוואר הרחם אחורי מאוד או אם אין פתיחה בכלל

• ג'ני- סטריפינג זה כשמכניסים כמה אצבעות לצוואר הרחם ומפרידים שם את העניינים קצת כדי שהגוף "יחשוב" שהוא במצב של לידה ואז יתחילו צירים.
    זה באמת תהליך כואב ממה שהבנתי, אבל לוקח פחות מדקה, ובד"כ תוך 48 שעות מתחילים צירים.

הסיבה שאני כן שוקלת ללכת על זה היא שאני לא רוצה להגיע להערכת משקל שיגידו לי שאני חייבת קיסרי, וממה שהרופאה אמרה יש סיכוי שככה יהיה, ביעקר אם אגיע לשבוע 42
    אין לי בעיה לסבול כאב- ככה שזה לא השיקול.
    לגבי הצוואר- אצלי הוא לא אחורי.
    לגבי פתיחה, הבנתי שמספיק פתיחה של אצבע כדי שזה יעבוד, אז נקווה שלפחות זה יהיה.

בכל אופן, אם יש עוד דעות, המלצות, הצעות, אני אשמח
  • כמה הערכת משקל שלך? למה את חושבת על קיסרי? אני ילדתי בשבוע 42 את אדיר ששקל 4 קילו בלידה רגילה

]
    ]
  • היום לא עשיתי הערכת משקל, אבל היא כל הזמן מתאימה כמעט 3 שבועות קדימה. אני לא פוסלת לידה רגילה גם במשקל גבוה יחסית אבל לא רוצה לקחת סיכון. גם ככה בשבוע 38 היא תתאים לשבוע 40 במשקל
  • עשו לי סטריפינג בשתי הלידות וזה ממש זרז את הלידה.
    אצל עדן כאב מאוד ואצל אגם ממש לא נורא.
    בחיים צריך לדעת להסתכל על חצי הכוס המלאה - תמיד!!!!!

שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!

באהבה, ליאת.
  • היי,
    לדעתי הרופא עשה לי בלי להגיד לי,
    כי הייתי יום אחד לפני שבוע 42 והייתי עם פתיחה 1.5 כמה שבועות....

אני לא בטוחה שזה מה שהוא עשה,
    אבל הבדיקה כאבה לי (שבד"כ היא לא כאבה לי)
    וכמה שעות אחריה התחילו לי צירים...
    ולמחרת בבוקר כבר הייתי עם החמוד בידיים
    (ולמרות שהוא היה גדול כל הזמן, הם נתנו לי לסחוב כ"כ הרבה....)

בקיצור,
    זה כאב, אבל נסבל כי זה צ'יק-צ'ק,
    ובסופו של דבר היה שווה את זה

לידה קלה
  • זה כואב אבל לא נורא.
    אפשר לעשות רק אם יש פתיחה.
  • ג'ןג'ן - תודה על ההסבר - עכשיו הבנתי.

לא יודעת לייעץ כי לא עשיתי - אבל מחזיקה לך אצבעות בכל מקרה
  • בשבוע 40 של ההיריון הראשון לא הרגשתי את העובר זז לכן פניתי למיון יולדות באיכילוב- הרופא בדק ראה שאין פתיחה בכלל ובלי להסביר לי מהי הפעולה שהוא עומד לעשות הכניס את האצבעות שלו סובב או משהו ואמר לי אחרי זה שיש לי פתיחה של חצי ושלח אותי לאשפוז ביולדות אחרי כחמש שעות התחילו צירונים ושעה אחרי זה באו הכאבים שחשבתי שלא אצליח לשרוד אותם מרוב שהתפתלתי מכאבים וסה"כ פתיחה של 1 וחצי. כאבי הצירים היו פי כמה וכמה ממה שהרגשתי בלידה השניה- הצירים בלידה רגילה פחות מורגשים בשלבים כאלו של הפתיחה.
    הערה חשובה בנוגע למשקל העובר-
    רופא הנשים העריך שהילד ישקול מעל ארבעה קילוגרמים ולכן עשו לי חתך ארוך ביותר, חתך כזה שזמן התפירה שלו התקרב לשלושת רבעי השעה וחתך כזה שגרם לעובר להחליק ישר החוצה- מזל שהמיילדת תפסה אותו וחלילה לא קיבל מכה ממהירות היציאה. הילד נולד 3,200, כלומר קחי את כל עניין הערכות המשקל בערבון מוגבל. והכאבים מחתכים כאלו כאובים מאוד לתקופה של מספר שבועות.

• אההה....
    ובעניין הדיעה שלי בנושא- אני בעד למרות הכול, בייחוד אם זה מונע סיכונים של מצוקת עובר ועשוי למנוע ניתוח קיסרי מיותר.
    בהצלחה!

• תודה רבה לכולן.
    אני כנראה אלך על זה.
    נכון שהערכות משקל הן בד"כ לא ממש נכונות, אבל אם הערכת משקל תקבע שיש לי עובר גדול מדי ללידה רגילה, זה כבר לא ישנה אם ההערכה היא נכונה או לא אחרי הקיסרי.

לעניין הכאבים- אני לא בחורה שנלחצת בכלום מכאבים, בין אם זה צירים, חתכים או סטריפינג וכו'.
    אני חושבת שהרוב זה בראש וזה חלק מהתהליך שצריך לעבור.

אז אם הכל יעבוד, יש לי בערך עוד 3 וחצי שבועות...

אמאאאא....איזו התרגשות...
  • לי כמו לילך.. עשו לי בלי שאני אדע כשהגעתי לבדיקה בבי"ח...
    התהליך מאוד לא נעים, אבל שרדתי.. אצלי זה הוריד באותו ערב את הפקק הרירי.. אבל שום דבר לא התקדם אחרי...
    אני לא כ"כ ממליצה, אבל אחרי החוויות שלי אני אנטי של זירוזי לידה למיניהן...
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה