טלטול...

אז הסיפור שלי הוא כזה:
לפני שנולדתי היה לאבי ולסבי (אביו של אבי) עסק מאד מצליח (בתחום המזון). העסק היה משגשג, והכניס כסף רב ואיפשר חיים ברווחה ואף מותרות. אני נולדתי לתוך זה, ועד היום יש סיפורים על איך תמיד תמיד הייתי לבושה בבגדים מחו"ל והיו לי כל מיני אקססוריז לתינוקות, שאין להשיג בארץ (אני בת 40... בזמן שהייתי תינוקת באמת ההיצע בארץ היה די מוגבל... שלא כיום).
כשהייתי בערך בת 3, העסק נפל והתרסק, בצורה רצינית מאד.
מונה כונס נכסים, ואבי וסבי הוכרזו כפושטי רגל.
היו חובות במיליונים, היה עיקול על כל הרכוש, והייתה הוצל"פ שבאה ודפקה בדלת מידי כמה לילות...
אבי הסתבך קשות עם השוק האפור, בניסיון להשיג מעט רווחה הביתה.
מאז, אני זוכרת שנות ילדות, בגרות ונערות, בהם לא תמיד היה לחם בבית. שלא לדבר על ג'ינס חדש ואופנתי כמו שהיה לכל המתבגרות בסביבתי, או על אדידס חדשות לקראת הטיול השנתי, שגם אליו היה ספק אם אני יוצאת, בגלל עיכוב בתשלום לביה"ס.
בשנים מסוימות, זה היה ממש עוני. כמו שמתואר בדו"חות משרד הרווחה.
אני זוכרת אמא עם עיניים אדומות, יושבת ועובדת בלילות. אני זוכרת אבא מדוכא, עצבני ובעל חוויה אישית קטנה, מתוסכלת ועצובה עצובה...
זו הייתה מציאות חיי.
עד היום, חלק גדול מהשריטות שלי קשורות לשם, לשנים ההן.
אני זקוקה, ברמת הצורך הפיזי והנפשי - לתחושה של שפע מסביבי, כדי להרגיש טוב, ובעיקר - יציב.
למזלי, בורכתי, והתחתנתי צעירה למדי - חלק מהסיבות היו בניסיון לבנות לעצמי חוויה אישית אחרת מזו של הוריי.
בורכתי שוב - ונולדו ילדיי.
בורכתי בשלישית - ורכשתי מקצוע המאפשר לי לבנות ולהיבנות באופן אישי, משפחתי וכלכלי.
ואני מברכת מידי יום.