-
אני חילונית הכנסתי את הילדים שלי לבית ספר ממלכתי דתי עד כיתה ג וממש אבל ממש התחרטתי, זה נראה לי רק בילבל אותם ועד היום הם זוכרים לי את התקופה המגעילה הזאת. כך הם מכנים אותה. נכון להיום את יותם אין מצב שאכניס למסגרת דתית ולא משנה עד כמה אני רוצה שיהיה לו קצת זיקה לדת.
-
אני ממש בעד בגילאים קטנים (כלומר גני ילדים)
גם בגלל המסגרת הקטנה
גם בגלל שלדעתי בחינוך הדתי באמת נותנים את הבסיס ליהדות יותר מאשר בחינוך החילוני
בקיצור - אם היה לי שיתוף פעולה בבית הייתי עושה את זה.
אני לא חושבת שזה מבלבל - הורי דתיים שומרי שבת ושאנחנו אצלם הילדים שלי יודעים שאין טלוויזיה, שסבא הולך לביה"כ, שחובשים כיפה בקידוש וכו'.
הכל תלוי שאיך שאת מחנכת אותם - אם את מחנכת אותם לעובדה שיש שוני בחיים של בני אדם, ושיש לילד שלך את זכות הבחירה אז לדעתי הוא יכול להתמודד עם זה .
-
לא הייתי מכניסה
כדי לא לגרום בלבול מיותר לילד
-
אני בעד

אגב דן בגן דתי ממלכתי

אבל השאלה כאן עד כמה קיצוני השינוי לדעתי....אם בבית ממש רחוקים מהדת..לדעתי זה טעות לשלוח ילד לגן /בית ספר דתי כי זה רק יבלבל אותו

-
אני רוצה לדעת איך ייתכן שבבי"ס ממלכתי-דתי יש 22-25 ילדים בכיתה ולעומת זאת בבי"ס ממלכתי יש 40 תלמידים בכתה?
לא הייתי שולחת בנותי לבי"ס דתי מאחר ואנחנו נוסעים בשבת והנסיעות בשבת למען כבד אב ואם חשובות לי ולנו מאוד.
מעבר לזה אנחנו כן שומרים כשרות, מדליקות נרות (אוהבת את הטקס הזה עם שתיהן!), עושים קידוש וכו'.
אנו מקדשים את השבת בדרכנו ולדעתי הדת הולכת עוד ועוד למקום של קיצון שאין לו מקום בחיינו אנו.
לחינוך הדתי בהחלט יש את הפלוסים שלו, את הערכים, את המשמעת, תשומת הלב שמתאפשרת עקב כיתות קטנות וכו'.
-
לינוי בגן דתי ואנחנו מאוד מרוצים
-
אין מצב..לא מתחברת לזה בשיט ואין לי אחכ מה להרחיב לה על זה בבית או איך להתחבר לתכנים שהיא תביא הביתה....
לדעתי מבלבל
מעדיפה חינוך קיבוצי או אנתרופוסופי (שזה קצת דומה) ומתחברת אליו יותר
-
ענבר
בבתי הספר הדתיים יש כמות קטנה של ילדים כי זה לפי רישום
שנה שעברה היו בכיתה של כרמל 37 בנות
השנה עזבו חלק מהבנות ויש כ-28
לא הייתי רושמת את הבנות לבית ספר חילוני מהסיבה הפשוטה שהרבה אירועים נקבעים בשבת ואין סיבה שאעשה להן את העוול הזה של להפסיד חלק מהחוויות.
עשיתי את זה עם כרמל בגן חובה ולמדתי את הלקח
-
אני דווקא מאוד בעד המערכת הדתית, אבל רק בגילאים הקטנים.
יש משהו בחינוך הדתי שמקנה לילדים ערך מוסף מעבר לחומר הלימודי.
-
שאלה מעניינת...
אני באופן אישי לא הייתי עושה כי אני חושבת על הכיוון שעכשיו גל בגיל שרוצה להזמין אליה חברים הביתה וזאת תהיה ממש בעיה כי מין הסתם אני לא אוכל להזמין ילדים כי הבית לא מספיק כשר בשבילם...
[
-
אני ובעלי חשבנו על הסוגיה ברצינות רבה...
שני האחיינים שלי בגן ובביה"ס ממלכתי דתי...והחינוך שונה לחלוטין
מלמדים אותם לתת כבוד ולא להתחצף...מה גם שמקפידים איתם על סדר יום מסודר ומלמדים אותם כיצד ללמוד
-
טוליקה - בחינוך הממלכתי פשוט היו סוגרים אחד מבתי הספר ומצמצמים כיתות. אני בטוחה שיש יותר מבי"ס דתי אחד בכל העיר....
-
לא
-
דעות מעניינות - תודה
[url=http://www.freeglittergraphics.com]
"הילד האנושי - לעיתים כה חד הבחנה יותר מאשר המבוגר המהורהר עד טמטום חושים" (מארקוס זוסאק מתוך הספר "גנבת הספרים")
-
סופר מאם - הוא יוצא ל"חיים האמיתיים" מלא בבטחון בעצמו, מסוגל להתמודד עם העולם בלי אלימות, תוך כדי חשיבה, תוך כדי עשייה.
האם ה"חיים האמיתיים" הם לימודים בתוך קבוצה לא הוגנית של 40 ילדים בקבוצה אחת?
-
הבת שלי חווה את הבילבול בבית- אני דתיה ובעלי חילוני, ככה שאני מאוד אשמח לשלוח אותה למוסדות מעורבים כאלה- כמו שהיו בכתבה, כדי להקל על ההתמודדות עם העובדה שאפשר לחיות גם ככה וגם ככה והכל בסדר- כל עוד יש כבוד הדדי וסובלנות.
מיכל
-
חייבת לכתוב את דעתי בעניין,
א-ב-ל-קודם לכן חייבת להפריך את העניין הנאמר בכתבה שבמוסדות דתיים יש פחות ילדים??!?
איפה? ספרו לי על זה.. אצלנו יש בגנים 35 ילדים הכיתות מפוצצות!!
איפה, איפה יש 22 ילדים בכיתה? אני עוברת..
-
אצלי הדילמה אחרת.....
-
אנחנו שומרי מסורת ... נוסעים בשבת אבל גם מדליקים נרות ועושים קידוש ..
שלחתי את בן לגן דתי ואני מאוד מאוד מאוד מרוצה ...
http://www.f2h.co.il/1848034048453
-
אני זוכרת בתור ילדה שלמדו איתי בכיתה ילדים לא דתיים.. ויותר מזה הגנים במושב שלי היו מעורבים. היינו 2 מושבים אחד חילוני ואחד דתי והגן היה אצלנו במושב הדתי וזה היה ברור שכל הילדים משני המושבים באים לגן המשותף שהיה בעל אופי דתי.
אני לא אשלח את הילד שלי למסגרת חילונית כי המסגרת אליו אני שולחת משלימה את מה שהוא רואה בבית. זה ששחר רואה שמה שמדברים בגן באמת בפועל קורה בבית זה בדיוק זה ולכן לא אשלח למסגרת חילונית. מה גם שיש בעיות טכניות כמו פעילויות בשישי בערב ובשבת (אפילו אם זה רק ימי הולדת של הילדים בבית) או בעיות כשרות וכד'.
ילד יפה של אמא
-
יכול להיות שהייתי מסכימה לרשום אותו לגן דתי, אבל לא לבית ספר.
------------------------------------------------------------------------------------------
לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!