2 שאלות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • קודם כל תודה שאתה כל כך מקסים ואדיב. בכל הפורומים תשובות הן אנטיפטיות וחסרות רגישות ואילו היחס שלך ראוי להערכה. תודה!
    שאלה 1: לפי אולטרסאונד שבוע 6 היום אני בשבוע 23+1 , לפי אולטרסאונד שבוע 8 היום אני בשבוע 23+3, לפי אולטרסאונד בשבוע 10 היום אני בשבוע 23+3, לפי שקיפות עורפית בשבוע 12 היום אני בשבוע 23+1, לפי סקירת מערכות מוקדמת היום אני בשבוע 23+1 ולפי סקירת מערכות מאוחרת אני בשבוע 23+1. כלומר כל הבדיקות מאשרות את אותו גיל ההריון בהפרש של יום יומיים. (בשבוע 8-10 חושבה לי ווסת אחרונה ל7 לאפריל כי לא הייתה לי ווסת בפועל... כך שבפועל ניתן להסיק שביוץ היה בערך בין ה21 ל23 לאפריל) ואכן היו יחסים ב20 לאפריל בלילה כך שזה תואם. אבל- שאלתי- היו גם יחסים ב28 לאפריל בלילה, ללא שפיכה אלא חדירה חד פעמית. אם כ"כ הרבה בדיקות מאשרות את אותו גיל הריון האם העובר יכול להיות קטן בשבוע?
    שאלה 2: כשהייתי בשבוע 5+0 (בדיעבד לפי כל הבדיקות) נצפה :" ממצא היפואקוגני בקוטר 4 מ"מ היכול להתאים לשק הריון, גיל הריון תואם לשבוע 4+1". איך יכול להיות בכלל שיש שק הריון בשבוע 4+1? הרי הבטא ביום האיחור היא נמוכה ולא אמורים לראות כלום ברחם כשבועיים לאחר יחסים! אז איך מסבירים את זה? רק בגלל הבדיקה הזו אני בחרדה שמא העובר קטן בשבוע.
    תודה רבה וסליחה על האורך!!!!

ח
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. לא, גיל ההריון הוא מתאים בכל כך הרבה בדיקות והתייחסי לווסת ככזו שחושבה לתאריך ה - 7.4. לא הגיוני שהעובר קטן בשבוע כאשר הכל כל כך מתאים
    2. לעיתים ניתן לראות משהו קטן קטן בשבוע 4, זה עוד כל כך קטן שלא על פי זה צריך לחשב את גיל ההריון. מכאן שהעובר אינו קטן בשבוע ולא צריך להיחס לאותה מדידה של שבוע 4/5.

חוצמזה שפער של שבוע הוא פער תקין, כך שגם אם יש פער של שבוע (וכבר אמרנו שאין פער של שבוע) - אין מה לדאוג

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה