-
אוי מסכנונה...
את לא יכולה לקחת יום חופש? מה אמרו לך, את צריכה לנוח או להמשיך כרגיל?
-
זה קורה גם לי בכל טיפול שאני עוברת..
זה קשה וממש כואב אבל אין מה לעשות, זה למטרה טובה
-
זה בדיוק מה שהיה לי...
שתי השחלות שלי הגיעו לגודל 10 ס״מ כל אחת, זה כאבי תופת בדיוק כמו שאת מתארת!!!
ממש ממש מוזר שלא השאירו אותך למעקב.... זה לא צחוק....
לאיזה בית חולים הלכת? איזה בדיקות עשו לך חוץ מאולטרסאונד?
עשית ספירת דם?
-
קרן אני חושבת שאצלה זה שונה כי היא לא לוקחת כרגע הורמונים
היא לוקחת דווקא משהו לדיכוי לפני שהיא תיקח הורמונים עד כמה שאני מבינה..
אבל בכל אופן אנדריישלי תהיי במעקב אם זה מחמיר תפני שוב לרופא..
-
היי בנות..האחות רק עשתה לי בדיקת לחץ דם היה 122/68 ובדיקת שתן הכול היה תקין ואז ניכנסתי לרופא והוא עשה רק אולט'..making baby no.2 עם דקאפפטיל זה לדיכוי שחלות אז למה הם גדלים לי? וחוץ מזה בעלון מידע בתוך הקופסת דקאפפטיל כתוב שתופעות לוואי יכול להיות גם גירוי יתר שחלתי..היום קראתי
-
תקשיבי, זה לא תקין...
דיכוי לא דיכוי, כאבים כאלה מחייבים התייחסות יותר רצינית...
ראיתי מה ד"ר ישי ענה לך... הוא לא ראה את הקשר בין הזריקות לכאבים אבל את חייבת לבדוק מאיפה הכאבים האלו נובעים....
תדברי עם הרופא שלך....ולא רופא משפחה, הרופא פוריות שמטפל בך....
תתארי לו מה את מרגישה והוא ינחה אותך מה לעשות....
-
היי מאמי את מתכוונת לרופאה שנתנה לי את המרשמים ביחידת הפריה בסורוקה? הייתי אצלה היום אחרי האולט' הראתי לה את התוצאות היא אמרה שזה תקיםן ולהמשיך בזריקות..הגיוני? כלומר למרות הכאבים להמשיך ולהגדיל את השחלות? כי ככה זה נשמע..
[url=http://en.picjoke.net]
-
אני לא מבינה בזה.. אבל זה מה שקראתי
מצאתי משהו בנושא:
תרופות הניתנות למניעת ביוץ עצמוני "אגוניסטים" : דקפפטיל (Decapptyl), דיפרלין (Diphereline), סופרפקט (Superfact) או סינארל (Synarel)
תרופות אלו שזכו לשם הלא מלבב, תרופות "דיכוי", מונעות (או "מדכאות") את הביוץ העצמוני. השימוש בתרופות אלו נפוץ בעיקר בעת טיפולי הפריה חוץ גופית, כאשר מעוניינים למנוע ביוץ עצמוני לפני שאיבת הביציות, דבר שגרם בעבר לביטול של כרבע מכלל מחזורי הטיפול. התרופות פועלות על אזור במוח הקרוי ההיפותלמוס, שם הן בשלב ראשון דווקא מגרות את הבלוטה וגורמות לשחרור של ההורמון GnRH, שמעורר את השחרור מבלוטת יותרת המוח (ההיפופיזה) של ההורמון מגרה הזקיקים (FSH) והורמון ההצהבה (LH), שאחראים לגיוס הזקיקים והתרחשות הביוץ.
בשלב שני, כעבור כשבועיים, לאחר שהבלוטה התרוקנה, נפסקת הפרשת ההורמונים הללו, ומחזור הביוץ הטבעי מופסק באופן זמני כל עוד פעילות התרופה נמשכת. אופן מתן:הטיפול ניתן בפרוטוקול "ארוך", בו התרופות לגירוי השחלות ניתנות רק שבועיים לאחר תחילת מתן תרופת הדיכוי או בפרוטוקול "קצר" כאשר מנצלים את השחרור של ההורמונים מבלוטת יותרת המוח מיד עם תחילת מתן התרופה (תופעה שקרויה התלקחות או flare-up). במקרה זה מתחילים את הזריקות להשראת ביוץ כמעט במקביל למתן תרופות הדיכוי.·הדקפפטיל או הדיפרניל ניתנים כזריקה חד פעמית לתוך השריר של 3.75 מ"ג (לעתים מסתפקים בחצי או שני שליש מהאמפולה) או כזריקה יומית תת-עורית במינון 0.1 מ"ג (לעתים מסתפקים במחצית האמפולה מידי יום).
הסופרפקט (בוסרלין) ניתן בהסנפה לאף, שש פעמים ביום, בנחיר אחד (לפני ואחרי כל ארוחה) או שלוש פעמים ליום בשני הנחיריים (1-2 מ"ג ליום).·הסינרל (נפארלין) ניתן בהסנפה יומית לאף פעמים ביום, בנחיר אחד (400 מק"ג) או שניהם (800 מק"ג).
תופעות לוואי וסיבוכים: מאחר ותרופות אלו "מדכאות" את הביוץ הרי ששימוש ממושך ללא מתן במקביל של תרופות להשראת ביוץ עלול לגרום לתופעות דומות לאלו שנצפות ב"גיל המעבר", כולל גלי חום, יובש בנרתיק ומצבי רוח. התופעה בולטת במיוחד במתן דקפפטיל חד פעמי במינון של 3.75 מ"ג, שהינה אומנם נוחה ביותר למטופלת, אך קשורה בדיכוי שיכול להתמשך שלושה חודשים ויותר.
אני חושבת שאם את מרגישה החמרה ולא שיפור לכי שוב לרופא עוד היום..
תשתי המון המון מים
-
מסכימה עם לילי, תשתי מלא מלא מלא מים!!!
אני מסתובבת כבר שבוע וחצי עם בקבוק מים מלא...
לא נותנת לו להתרוקן... וכל הזמן שותה.....
אם התופעה לא משתפרת, תגשי בדחיפות לרופאה שלך שוב ותדרשי תשובות... כאבים כאלה לא יכולים להעיד שהכל תקין.... את חייבת למצוא את הסיבה לכאבים האלו כדי לטפל בהם...
-
באיזה קופ"ח את?
הטיפול הוא פרטי או ציבורי?
אין רופא שניתן להתייעץ איתו בטלפון לפחות?
-
היי לילי אני בקופת חולים כללית..הטיפול הוא ציבורי (אין לי כסף לפרטי), ואין לי מושג עם מי עוד להיתייעץ..
[url=http://en.picjoke.net]
-
אין אפשרות לדבר בטלפון עם רופא נשים?
לדעתי אם את מרגישה כאב רציני ואת מרגישה שהוא מתגבר לכי לרופא מיידית.
תרגישי טוב