להיכנס להריון או להמתין עם זה ? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלם לכל הבנות היקרות ,
    רוצה להתייעץ איתכן כי כבר לא יודעת מה לעשות....
    אני בת 27 , בעלי 31. מאוד מאוד רוצים ילד אבל אני לא בטוחה עם נצליח להיתמודד עם הכל ...
    אני כרגע לומדת ועובדת , לימודים דיי קשים ו4 פעמים בשבוע (אוניברסיטה , תואר ראשון) , מרוויחה 3500 בחודש .
    הוא כמעט סיים לימודים , נשאר לו קצת , עובד משרה מלאה , מקבל 6000 בממוצע. מחפש משהו יותר טוב ובמקצוע . בתקווה שיצליח !!
    איתנו גרה אמא שלי שבמידה ויהיה ילד אז היא תישב איתו ולא תעבוד . לומר התקציב המשפחתי יהיה 10000 בערך בחודש .
    השאלה כאן כספית וגם עיניין של כוח (ללמוד, לעבוד ... האם נצליח לעשות את כל זה)
    אולי זה לא טוב לא להביא ילד בגלל כסף ועומס בלימודים ועבודה ... אבל אני בת 27 , יש לי עוד 2.5 ללמוד ועוד חצי שנה סטאז' , בסיום הלימודים אהיה בת 30 וזה כבר לא כזה טוב נראה לי בישביל ילד הראשון .

הייתי רוצה לשמוע מכן , למי שהייתה דילמה כזו , אם הייתה , איך הסתדרתן עם זה ? האם זה ראלי לשלב גם ילד גם לימודים וגם עבודה? שוב, לימודים לא של פעם בשבוע ...

חשוב לי לשמוע דעות מהצד , אולי זה יתן לי אפשרות להיסתכל על זה אחרת ..

תודה מראש !

נ.ב. חשוב לציין שאנו גרים בשכירות שזה 3000 בחודש .
14 תגובות
עמוד 1
  • אני לא רציתי להביא ילד בזמן הלימודים.
    כמוך, למדתי 4 פעמים בשבוע, עבדתי והייתי חוזרת הביתה באפיסת כוחות.
    עכשיו, כשיש לי ילדים, זה רק מחזק את העמדה שלי. אני רואה כמה כוחות וזמן הם דורשים ואם עןד הייתי צריכה להתמודד עם עבודה ולימודים לא נראה לי שהייתי שורדת.
    אבל אני סיימתי את התואר בגיל 25 וזה קצת שונה. אני גם יודעת שיש בנות שמצליחות לשלב בין עבודה, לימודים וילד ואפילו עומדות בזה מצויין.
    את יודעת הכי טוב עם מה תצליחי להתמודד ואם מה לא.
    בכל מקרה, שיהיה בהצלחה!!!

• תואר ראשון קשה עם ילדים. אין כל כך זמן לעשות כלום אחר הצהריים כשהילד בבית. השאלה אם את תצליחי כמוני לתת לבעל לשמור על הילד כדי ללכת ללמוד בשקט כשצריך.
    אם כן - אז אני ממליצה לתזמן שהלידה תהיה אחרי מבחנים של סמסטר ב' ואז תחזרי ללימודים באוקטובר בלי להפסיד כלום והילד ילך ישר למעון. המעון עולה בין 1500 ל-2500 בדרך כלל. העיקר תחליטי ותהיי שלמה עם ההחלטה לפני שתפעלי.
    בהצלחה!!!
  • את צודקת זה קשה והכול אבל בתכל"ס אף פעם אין באמת זמן לזה כי אחרי זה את תחפשי עבודה ואת תצטרכי להוכיח את עצמך וגם הוא אז זה לתת הרבה יותר מכל שאר העובדים אז מתי תוכלי להביא ילד ולהישאר איתו בבית? ועד שתיכנסי לעבודה ויהיו לך שעות נורמליות פתאום יצוץ עוד משהו..
    אני מכירה לא מעט סיפורים על נשים שמצטערות שהן דחו ודחו את ההריון בגלל גיל.. השכר ישתנה ועד שתיכנסי להריון ותלדי זה לפחות שנה.. את צריכה להבין שכמה שאמא תשב איתו את גם תצטרכי להיות בתמונה ולהיות ברוב התמונה ושלושה חודשים ראשונים לפחות זה לשבת נטו איתו.. ולכן גם זה שיקול..
    הבעיות הכלכליות לעולם לא יגמרו ותמיד תהיה עוד סיבה כזו או אחרת לבעיות כלכליות ולא משנה כמה נרוויח..
    לדעתי אם את מרגישה מוכנה ובעלך בעניין אני בעד לנסות.. וסליחה על החוצפה אבל לנו הבנות, יש שעון ביולוגי שגם אותו צריך לקחת בחשבון כי מדובר על הילד הראשון, מה יהיה עם אלו שאחריו?
    בקיצור לדעתי השיול צריך להגיע קודם מרצון.. אם יש רצון לדעתי את כן צריכה לנסות..
    אבל כמו שאמרתי, לקחת גם את שאר השיקולים שזה זמן ורצון להיות עם הילד (לאו דווקא שיקול כלכלי)..
    בהצלחה בכל מה שתבחרי..
    ]
  • היי ,
    אני שילד ב"ה אני יהיה בת 32 ילד ראשון,אף פעם לא מאוחררררר!! המצב שלי,אני פשוט לא הייתי מוכנה נפשית להביא ילד,והבשלות שלי הגיע לפני חצי שנה.יש זמן לכול דבר היום יש לי עסק משלי ובעלי יש עבודה טובה.תעשי מה שאת מרגישה ועל תחשבי על הגיל,וחוץ מיזה יש לך עזרה מאימך.אני לא גרה בישראל ואנחנו רוצים 3 ילדים ב"ה
    ובטח שהמשפחה לא איתנו,אבל אנחנו מאמינים שנצליח.
    בהצלחה
  • הי,

אני חושבת קצת אחרת.
    יש לי עוד שנה בערך לסיום תואר ראשון+ שנה סטאז'
    כרגע מתמחה במקצוע אחר שלמדתי לפני התואר
    עובדת במשרה מלאה,ומשתכרת כ- 4,000 בחודש

אבל מעולם, מעולם לא חשבתי לדחות חתונה או להביא ילדים אח"כ בגלל לימודים או עבודה.
    כי חלומות של לסיים תואר ולמצוא עבודה נורמלית תמיד קיימים.
    אם עכשיו זה מפריע, בפעם הבאה משהו אחר יהיה, תמיד יהו סיבות של למה לא עכשיו ואז באמת מתי כן?!
  • מאמי לא יכולה להמליץ לך כול כך לשלב עם לימודים או לא כי לי אין שום מקצוע ביד אבל אני ובעלי כרגע עובדים 12 שעות כול יום ויש לנו ילדה אחת בת שנתיים ואנחנו מרוויחים ביחד את הסכום שציינת ומשלמים גם שכירות 1300 גם פעוטון 2000 כול חודש ויש עוד המון הוצאות כמו טיטולים,מים וארנונה,חשמל,ויזה בערך 1500-2000, אז תראי תחשבו טוב טוב על הכול תשבי עם בעלך תעשו חושבים זה פלוס זה וכמה ישאר לכם למחייה אחרי ההוצאות, ברוך ה' את לא צריכה גם להוציא על פעוטון כי אמרת יש לך את אמא שתשב עם הילד אז גם פה זה פלוס ענק בשבילכם הלוואי עליי ככה..גם מבחינת עזרה אמא שלך תעזור לך המוןןןןן עם הגידול של הילד ואת תמשיכי ללמוד ולעבוד כמו עכשו...ילד בחיים לא מכשול ילד זה שמחה ואין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא לילד תאמיני לי את לא תוכלי מבלי לחבק אותו ולהסניף אותו כי הוא שלך.. הבחירה כעט בידך מאמי..בהצלחה
  • קשה בלחץ כזה, אבל, כשתסיימי לימודים וסטאז' תרצי להתחיל לעבוד, עבודה חדשה, צריך להשקיע בתחילת הדרך, האם אז זה זמן מתאים להיכנס להיוריון???
    בקיצר, אם לחשוב ככה, אף פעם זה לא הזמן:(
    רק את יודעת מתי טוב לך להיכנס להיריון...
  • אני מסכימה עם שלומית אדם. אחרי שתסיימי תואר תתחילי לחפש עבודה ואז לא תרצי לבוא לעבודה חדשה וחודש אחרי זה להודיע שאת בהריון...

אני יודעת מה זה ללמוד ולעבוד קשה ועוד לעשות סטאז' אחרי זה. אני הייתי מוכנה כבר מזמן אבל את בעלי הכרתי כבר אחרי התואר ואחרי ששנינו כבר עובדים בעבודות מסודרות... אבל למדו איתי כמה בנות שילדו כבר במהלך הלימודים ונכון שהיה להן קשה אבל הסתדרו ואנחנו עזרנו להן בשיעורים אם היה צריך.

תעשו קצת חישוב כלכלי, אבל קחי בחשבון שכל חישוב שלא תעשי זה הכל תאורטי ויכול שתצטרכו להוציא קצת יותר כסף ממה שאתם חושבים.

והכי חשוב - תכנונים לחוד והחיים לחוד. את לא יודעת כמה זמן יקח לך להיכנס להריון (אני מאחלת כמובן שמהניסיון ראשון שני כבר תגלי בדיקת הריון חיובית
  • לדעתי ילד לא דוחים! וכמו שציינת אמא שלך תעזור
    לך, והמשכורות שציינת כמעט חצי מדינה מרוויחה
    לצערי

• היי...
    כדי אולי לעזור לך להחליט אספר לך קצת עלי...
    אני בת 27 והשנה אמורה לסיים בשעה טובה את התואר השני שלי.
    התחתנתי לפני חצי שנה עם בעל מקסים בן 28 שעובד בהייטק (מרוויח 6500 נטו).
    אני עובדת במשרה מלאה ומרוויחה כ-5000 (זה תלוי בשעות).
    ממש השבוע אנו חותמים על משכנתא- בשעה טובה קנינו דירה.
    מה שאומר ש-4000 ש"ח (בהתחלה, זה רק ילך ויעלה עם השנים) יילך על משכנתא, עוד 1200 ש"ח הולך להלוואה שלקחתי לכסות את החובות מלימודים של שני תארים (6 שנים) מה שאומר שכבר מתחילים את החודש עם 5200 ש"ח פחות ועוד לא דיברנו על חשבונות והוצאות שוטפות.
    ברוך השם אני אוטוטו בחודש שלישי ומעולם לא חשבנו לדחות הריון מטעמים כלכליים או אקדמאים. אז נכון שבתואר ראשון/שני צריך להשקיע אבל תאמיני לי שבמהלך 6 שנות לימודיי באונ' העברית היו לי עשרות חברות אימהות שעשו זאת מצויין.
    אני באמת מציעה לכם פשוט לזרום ולא לפסול שום דבר.
    בלאוו הכי לוקח חודש עד כמה חודשים עד שנקלטים, כך שלמעשה יש לך כשנה להסתדר... אתם מרוויחים די טוב וזה שאמא שלך זמינה לטיפול בילד זה פלוס מטורף!!! זה יחסוך לך כמה מאות שקלים על צהרון וכדומה.
    שיהיה לך המון בהצלחה!!!
  • למדתי תואר מאד קשה (מה את לומדת?), ושילבתי ילד. אפשר לשרוד
    אני חושבת שילד לא דוחים מה שכן את לא יודעת אם תיכנסי מיד להריון (לי לקח מעל שנה).
    ואחכ תסיימי לימודים תתחילי לחפש עבודה וכו וכו וכו יוצא סוג של מעגל קסמים.
    אבל את יודעת הכי טוב מה מתאים לך ומה לא!
  • אני ממש לא מבינה מה הדילמה פה...
    תסלחי לי כן?

• כנראה שכולכן צודקות ... ל-libiaviv אני סיימתי תואר ראשון בכימיה והולכת ללמוד רוקחות - תוכנית הסבה, גם תואר ראשון ופטורים חלקיים וזה 2.5 ולא 4 שנים .
    חושבת שהכי נכון יהיה להתחיל, לראות מה זה ואז לחשוב איך אוכל להיסתדר ..
  • אני מצטערת אם אני מכניסה לכאן רוח קצת אחרת, אבל נראה לי חשוב להציג גם את הפן השני, כי הוא לא בא כאן לידי ביטוי בכלל. אולי זה משהו שכן צריך לקחת בחשבון, לא שאופטימיות טהורה זה רע, כן?

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה