מכירים את זה ש"חשבונות טובים עושה חברות טובה"? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אז אני מאוד מאוד מאמינה בזה...
    זה היה פתגם (או וואטאבר) שהיה שגור בפי אמא שלי,וזה סוג של מוטו בשבילי
    אני טיפוס כזה שלא אוהב להיות חייב, ולמען האמת מעולם לא נשארתי חייבת לאף אחד
    זה פשוט לא הסגנון שלי...

אז סתם רציתי לשתף שאת הבית שקנינו מצאנו דרך תיווך. פשוט לא הייתה לנו ברירה כי לא הצלחנו למצוא את שרצינו בעצמנו...
    מפה לשם הצלחנו מאוד להתחבר אל המתווכת. היא הגיעו אלינו אפילו צהריים אחד לאכול ובסך הכל הייתה לה התנהגות מקסימה!
    היא אמרה שאנחנו לא לקוחות שלה, אלא ממש חברים! וזה נתן תחושה מצוינת...
    כמה פעמים שנפגשנו איתה היא אמרה שחסר לנו אם אנחנו מתנקים את הקשר אחרי הקנייה...

אחרי שמצאה לנו את הבית שקנינו, ומיד לאחר חתימת החוזה, אני ובעלי הכנו את הכסף לתשלום עבור שירותי התיווך שנתנה לנו.
    בכלל לא חשבנו לנצל את היחסים הטובים שהתפתחו ביננו ולבקש הנחה או משהו בסגנון (ומדובר בחתיכת סכום)
    בקיצור, אתמול בעלי הלך לשלם ומסתבר שהסכום שהכנו עבור התשלום לא כולל מע"מ (לטענתה), ואחרי שבעלי אמר שלא זכור לו שדיברה איתו על מע"מ היא אמרה שכן!
    בקיצור יצא שהוספנו עוד כמה אלפי שקלים (!!!)... וזה ממש מאכזב! נראה לי מאוד קטנוני מצידה...

שלא תבינו לא נכון, מה שמגיע לה מגיע!
    אבל אין מצב שהיא ציינה את זה ולא זכרנו! אין מצב!

בקיצור סתם יצאתי קצת מאוכזבת מכל הסיפור, כי יש הרגשה שבסופו של דבר היחסים הטובים שלה איתנו גרמו לנו לחוסר נעימות. כי אם היא הייתה סתם מתווכת היינו מתעקשים איתה על עניין המע"מ...

בעלי עצבני על זה שהתאכזבתי.. הוא מבחינתו אומר שהוא דווקא מאוד מעריך אותה - כי היא גם עשתה עבודה טובה וגם ידעה לבקש את התשלום שלה בסוף
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
28 תגובות
עמוד 1

• נשמה, עוד 10000 לא יעשו אותך פחות מאושרת או יותר עשירה בהרבה נכון??
    מברוק על קניית הבית , תהני ושימי בצד את התחושות הרעות ..
  • האמת היא שחברים או לא חברים- מתווכים רציניים מחתימים על מסמך מסודר ששם כתוב בדיוק אם זה כולל מע"ם או לא.
    אגב, לא הבנתי את פשר המשפט שמצוטט בכותרת של ההודעה שלך
    אבל אני אישית הייתי נזהרת ממתווכים - מניסיון
    "..ילדיכם אינם ילדיכם
    כי פרי געגועי החיים אל עצמם.
    באים הנה דרככם, אך לא מכם.
    חיים עמכם אך אינם שייכים לכם.
    תנו לילדיכם את אהבתכם, אך לא את מחשבותיכם.
    כי לא לכם הגיגיהם..."

מתוך "על הילדים"/חליל ג'ובראן

• טוב, עכשיו קראתי את חוק המתווכים
    מסתבר שצריך לחתום על טופס הזמנת שירותי תיווך
    בגלל שבעלי התעסק עם זה בטח הוא חתם... או שלא...
    לא יודעת - אבדוק איתו

בכל מקרה, אין מצב שאבקש לראות את הטופס עכשיו... אני עוברת הלאה

ולגבי קשר בין הכותרת לתוכן - נראה לי די ברור...
    כמה שאני מאמינה שאם משלמים מה שמגיע למי שמגיע וכל מה שמגיע וזה בעצם גורם ליחסים להיות מצוינים (ולהפך - הורס יחסים) - אני די חושבת שההתחשבנות כאן הייתה קצת קטנונית

• אבל ככל שידוע לי מעלים כל התנאים במסמך מול המטווח , לא ? ואז מציון שם בפירוש האם זה לפני המע"ם , כמציינים אחוזים שמטווח מקבל.
    http://www.holdthatpic.com/
  • לא מבינה בזה
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • אני כולי תקווה שגברת מטווחת נתנה חשבונית על סכום ששילמתם ?

• אלינה צודקת
  • בעלי ואני תמיד אומרים: 1.5%+ מע"מ
    בחיים צריך לדעת להסתכל על חצי הכוס המלאה - תמיד!!!!!

שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!

באהבה, ליאת.
  • נראה לי שמבינה משפטית תופס מה שרשום על הנייר ולא מה שאני אמרתי או הבנתי ... צריך להיות משהו בכתב לפי החוק למיטב זכרוני ובטח חייבת לתת חשבונית . חשוב גם לשמור כל הניירת - מדובר על אלפי שקלים . אני אישית שומרת הכל , גם חשבוניות של ועד בית . גם בגן קיבלנו חשבונית על 250 ש"ח
  • היי מותק ,
    גם אני לא מכירה את המשפט שכתבת בכותרת.
    ובלי קשר למתווכים או מסגרים או נגרים או פסיכולוגים (או מוסכניקים... או כל בעל מקצוע אחר שממנו את קונה שירות/מוצר אחר...), אני רוצה גם להביע את דעתי, ואני מתנצלת מראש - ייתכן שדעתי היא לא פופולארית.
    אז ככה:
    בעלי מקצוע רציניים שעובדים באופן עצמאי, נדרשים להיות "עסקים רשומים".
    משמעותו הראשונה של "להיות עסק רשום", הוא המע"מ - כלומר: מס ערך מוסף = מס שצריך לתת למדינה עבור כל עסקה/נתינת שירות של כל איש מקצוע בתחומו. ערכו של המס הזה, בכסף, הוא: 16%. כלומר: עבור כל 100 ש"ח שגובה איש המקצוע עבור שירותיו (הטובים), המדינה דורשת 16 ש"ח.
    אותם 16 ש"ח לא נכנסים לכיסו של בעל העסק הרשום, וגם לא לכיסו של קונה השירות/המוצר, אלא ישירות לכיסה של המדינה.

אין כל סיבה שבעולם שעבור מס שגובה המדינה - סכום התגמול עבור שירותיו של בעל העסק יירד. הרי אם בעל העסק ייספוג את עלות המס, אז במקום לקבל את אותם 100 ש"ח עבור שירותיו, הוא יקבל רק 84 ש"ח! וזהו הפסד, לכל הדיעות.

ועסק, כל עסק שהוא - חייב להרוויח כדי להתקיים.
    לעסק שאינו ריווחי - אין זכות קיום.
    עסק שמפסיד כסף - ראוי שייסגר, הוא אינו מצדיק את קיומו.

לכן יקירתי, עם כל הצער והכאב - אני חושבת שהמתווכת צדקה בעניין זה.
    אין פה מקום (לעניות דעתי הבלתי קובעת) לקרוא להתנהלות שלה "קטנונית" - מכיוון שהיא בסה"כ פעלה ע"פ חוקי המע"מ, שמחייבים כל בעל עסק עצמאי ורשום כחוק.

זוהי דעתי, ואני שוב חוזרת - ייתכן שהיא אינה פופולארית, אך היא באה ע"ס ניסיון.
  • באופן כללי אני יכולה לומר לך כעצמאית הסכומים שאני נוקבת בהם הם תמיד ללא מע"מ - המע"מ הרי לא נכנס לכיס שלי ולמה להפריש את זה מתוך הסכום שמגיע לי על כל העבודה הקשה והארוכה שעשיתי?
    סתם נקודה למחשבה....
    גם אם לא ייתה נוצרת חברות נראה לי שעדיין היו גובים את המע"מ פשוט כי ככה מקובל... אל תרגישי רע.
    תתחדשו על הדירה
    [url=http://www.freeglittergraphics.com]

"הילד האנושי - לעיתים כה חד הבחנה יותר מאשר המבוגר המהורהר עד טמטום חושים" (מארקוס זוסאק מתוך הספר "גנבת הספרים")
  • שרוני , מה לא פופולי בדעה שלך ? חוק זה חוק ואותו צריך לקיים . גם לי מקבל השרות חשוב לעבוד מול בעל מקצוע שומר חוק . אני רק לא מבינה למה אנשים לא רוצים להגן על עצמן ובעסקה כל כך רצינית לא מעלים דברים על כתב . מטווים שאני מכירה תמיד חותמים הסכם עם הלקוח , בדיוק כמו עו"ד ובצדק . זה טוב לשני השברים . תסלחו לי אבל עוד 10000 ש"ח זה הרבה כסף גם לאנשים עמידים . בסכום הזה אפשר לקנות רהוט לשני חדרי ילדים בשקט ..
  • שרון וsuper-mom מה ש ADI_D התכוונה לדעתי זה לא שהיא לא צריכה לשלם מע"מ פשוט יש חוק שהמחירים צריכים להופיע עם מע"מ וגם זה טיפה מבלבל ומעצבן כשבעלי מקצוע אומרים מחיר ללא מע"מ אך לא מציינים שזה ללא מע"מ.

אני לא אומרת שמישהו עצמאי צריך להרוויח 84 שקלים במקום 100, אלא לתמחר את עבודתו ב116 ש"ח מלכתחילה ולהגיד שזהו המחיר (מבחינתי יכול שלציין או שלא לציין שהוא כולל מע"מ כי אני אניח שהוא כולל מע"מ).

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • בדרך כלל הוא פשוט וידוע - נותן שירותים מציין מחיר ללא מע"ם ובחניות מחיר כולל מע"ם . תמיד מומלץ לבקש הוצאת מחיר בכתב ואז אין שום בעיה או אי הבנה .
  • קודם כל מזל טוב !!!!!

קניתם בית!!!! איזה כיף!!!!
  • חחח... חלקכן לא ממש הבנתן על מה הבאסה...
    אמא אווזה צדקה וירדה לסוף דעתי! אם המחיר לא כולל מע"מ ציפיתי שתציין שהמחיר הוא כזה וכזה ותדגיש שזה לא כולל מע"מ...
    לא התכוונתי שהמע"מ יהיה על חשבונה או משהו, ולא הטלתי ספק בעצם העובדה שהיא חייבת לגבות מע"מ (ע"פ חוק)...

הרי לא קניתי חלב או ביצים או משהו בעשרות שקלים, מדובר באלפי שקלים - כך שעניין המע"מ הוא הרבה יותר משמעותי...

מה שמגיע לה מגיע! כבר ציינתי את זה!

בכל מקרה, תם ונשלם...

ומה כל כך לא ברור בפתגם?!!!
  • מתי שבאתם לתווך לא חתמתם על חוזה ?...צריך להיות שם רשום מה אחוז שהולך לתווך ועם הוא כולל מע"מ...כך היה אצלנו מתי קנינו בית...
  • יש חוק שאומר שאסור להציג מחיר בלי מע"מ!!! (לידיעתכם):
    http://www.consumers.org.il/category/displaying-prices-the-law

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • קשה לי להאמין שעל עיסקאות כאלה לא מחתימים מראש על חוזה
    [url=http://www.freeglittergraphics.com]

"הילד האנושי - לעיתים כה חד הבחנה יותר מאשר המבוגר המהורהר עד טמטום חושים" (מארקוס זוסאק מתוך הספר "גנבת הספרים")
  • כן אבל זה לא מוצר, זה שירות.
    בכל מקרה יש חוק שעל מנת לקבל דמי תיווך חייבים להחתים על הסכם תיווך.
    שם אמור להיות כתוב הכל ולא יכולה להיות טענה שכן אמרו או לא אמרו זה כתוב במסמך.

אמא שלי לימדה אותי משפט קצת אחר (שיר אל תכעסי): "חברים יש רק באגד"
    "..ילדיכם אינם ילדיכם
    כי פרי געגועי החיים אל עצמם.
    באים הנה דרככם, אך לא מכם.
    חיים עמכם אך אינם שייכים לכם.
    תנו לילדיכם את אהבתכם, אך לא את מחשבותיכם.
    כי לא לכם הגיגיהם..."

מתוך "על הילדים"/חליל ג'ובראן
  • שילגיה, לא כועסת, אלא להפך - מאוד מסכימה עם המשפט הזה של החברים...
    זו היא (המתווכת) שדחפה להגדיר את היחסים ביננו... אני עד היום לא רואה בה כלום - סתם נותנת שירות, וגם מודה לה על הרצון הטוב במציאת הבית שלנו...

לי בכלל יש ניסיונות לא טובים עם חברים (חברות ליתר דיוק) אז אני מאוד בקטע של כבדהו וחשדהו... וקשה לי "להתמסר" ולהכניס אנשים לבית וללב... באמת

בעלי הוא זה שיותר דיבר ועבד מולה - אני פחות
    (בגלל הלידה)
    ולכן לצערי יצא לי כמעט ולא להיות מעורבת... והרי לכן התוצאה
  • צר לי לשבור אידיליה אבל במקור של הרצון הטוב שלה למצוא לכם את הבית קיים דבר אחד ויחיד - שכר שלה .... היא רצתה להרוויח וזה הכל . זה לגיטימי לחלוטין .
  • ברור ש"הרצון הטוב" שלה נבע מזה שרצתה "לגזור קופון" מהעסקה שלנו... זו בכלזאת הפרנסה שלה...
    אבל היא עשתה את זה על הצד הטוב ביותר (וזה כבר לא ברור מאליו)
    ועל כך אני מודה לה
  • לא נראה לי שהבנות באמת הבינו אותך
    ברור שהייתם משלמים לה מה שצריך רק שתגיד ברור את
    כל הסכום
  • זו בדיוק השיטה של הנוכלים

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה