כמה שאלות על ילידם .. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • 1. אוריאן לא "נופלת" מיוגורטים / גמדים , אבל מתההההה על דני וניל . זה כזה נורא ?
    אניי ודעת שיש מעדנים יותר מזינים אבל זה באמת כזה נורא?

2. כבר פעם שניה שהילדה צורחת שעתיים שלוש בלילה , מתה לישון אבל משהו מציק לה. כבר פעם שניה שנתנו לה חצי מנת אקמולי. (2 CC)
    זה קצת מציק לי כי אומרים שמתחת ל38.5 לא לתת כדי שהגוף יתמודד , אבל הילדה לא שקטה, מציק לה, מציק להו כשזה קורה ב2 בלילה..
    מה הגישה שלכם לזה ? לא לתת ויהי מה, או שזה בסדר שנתתי?

3.בעלי רוצה להפסיק להאכיל אותה בלילה, שתתרגל לישון לילה שלם .
    לי זה קצת (הרבה) מציק לא לתת לילדה לאכול אם היא רוצה.
    השאלה עד כמה זה הרגל לאכול בלילה או צורך?
    אה וכל מי שמסביבו אומר שבגיל הזה אפשר להפסיק את האכלות הלילה כך שהוא בטוח שהוא הכי צודק.

4. ירין כזה רגיש שלפעמים אני מתחרפנת מזה! אני יכולה להגיד לו - ירין אם תמשיך לבכות/ לנדנד לא תקבל את __ בכלל , אז הוא מתכנס בעצמו ואמר " הכל בגללי הכל בגללי הכל בגללי"
    אפילו שעוד כלום לא קרה בגללו , ובטח ובטח שמעולם לא אמרנו לו משפט כמו " הכל בגללך"
    זה ממש גורם לי לפחד להגיד לו משהו כי הוא לוקח את כל העולם ואשתו ואשמתו על עצמו.
    מה עושים עם זה ? א יך "מחשלים" / מחזקים את הילד? ? איזה משפטים חכמים אפשר לומר?
14 תגובות
עמוד 1
  • לגבי האוכל אוריאן -תני לה מה שהיא אוהבת ותנסי מידי פעם לדחוף
    דברים חדשים אפשר להוסיף מעט גבינה למעדן וניל אצלי דביר אף פעם לא
    אכל גבינה קוטג' רק דברים מתוקים עכשיו התחלתי לעשות לו טוסט עם קוטג'
    והוא לא שם לב או בתערובת של החביתה אפשר לשים כף שמנת

וממי בעלך צוצק היא לא צריכה לאכול בלילה הגמילה תיהיה קשה
    אבל תוך שבוע היא תתרגל תני מוצץ או מים בהדרגה
    וגם שינה זה סוג של אוכל
  • 1. לא נראה לי כזה נורא - פשוט תנסי להגביל אותה בכמויות..
    אני הבנתי שהמעדן היחיד שהוא כביכול נחשב "בריא" זה דניאלה - ויש דניאלה בטעם וניל - אולי תנסי לתת לה.
    2. אותי זה לא חוכמה לשאול - ניצן מקבל אקמול כבר ב37.8 (בגלל פרכוסי חום).. בכל מקרה אם את חושבת שכואב לה והיא צורחת - תנסי לתת אולי זה יעזור.
    3. לגבי הבקבוק בלילה - אני חושבת שזה יותר הרגל מצורך, אבל מצד שני היא עוד קטנה להפסיק לה - מה בעלך ממהר? כל החיים לפניה... מצד שני אם את רוצה להפסיק לה את הבקבוק זה ממש לא בעיה, 3 לילות קשים וזהו

• 1. דני וניל - בכלל לא נורא. תנסי להוסיף לה כפית של גבינה לבנה ולערבב... זה מאוד טעים וספק אם תרגיש וגם מעשיר יותר מבחינה תזונתית... (הלוואי שהבן שלי היה מתקרב למעדן כלשהו
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
  • דור בכלל לא רוצה מעדנים פשוט לא מוכן אחרי כפית אחת סותם את הפה

לגבי האקמולי אולי יוצאות לה שיינים וזה מציק... גם שלדור יש שיניים הוא מתעורר פתאום בבכי של כאב

לגבי ירין מלא מלא חיזוקים חיוביים על דברים טובים שהוא עושה

אני בדעה שאם ילד קם לאכול בלילה סימן שהוא רעב בגיל הזה הם משלמים את מה שלא אכלו במשך היום יכול להיות שחסר לה קצת אוכל

• תנסי לערבב לה עם גבינה לבנה את המעדנים ואז אולי היא פחות תרגיש את הטעם...יש גמדים בננה שהוא יותר עדין מהתות...אז קצת ממנו וקצת גבינה לבנה...ינאי חולה על זה!

לגבי אקמול, אני לא נותנת תמיד גם אם יש חום...(כלומר בין 38.ל38.5 לא אתן) אצלי החוק הוא רק אם זה מעל 38.5 אפילו אם הילד לא מתלונן, ולפעמים נותנת גם אם אין חום אבל הילד פשוט לא מפסיק לצרוח וניסיתי לפני כן לפתור את המצוקה בכל דרך אפשרית... כך שאני חושבת שאת נוהגת נכון

לגבי האכלות בלילה, ספרי לי על זה..ינאי מתעורר לרוב לאכול פעם אחת בלילה אבל ממש לא אכפת לי...הוא אוכל ומיד נרדם..הוא עוד קטן...אני בעד לתת עד לפחות גיל שנה אם הם רוצים לאכול בלילה ואחרי גיל שנה כבר גומלת מההרגל...מציעה מים ומוצץ ומכינה עצמי ללילות קשים...

לגהי הרגישות של ירין..מזכיר לי את גאיה קצת...למרות שהיא לא נוטלת את האשמה על עצמה אלא מיד נעלבת ובוכה...אני גם קצת אובדת עצות לגבי זה,אשמח לשמוע עצות
  • לגבי השינה בלילה אני דווקא חושבת שזה ממש מוקדם ואם היא עוד צריכה את זה אז למה לא?
    אלה הייתה אוכלת עד גיל שנה וחצי בקבוק בלילה. גם אורי.
    אדר עוד יונקת אבל כמובן שמתעוררת לאכול בלילה.
    כששאלתי את הרופא שלה הוא אמר לי מה אכפת לך? ילדים שונים אחד מהשני ויש כאלה שעוד צריכים בלילה ויש כאלה שלא. אם זה לא מפריע לך לקום אליה ולהכין לה, אז זה לא מזיק וברגע שהיא תגדל קצת היא תפסיק לבד להתעורר.
    אני גם התחלתי לשמוע שאדר "צריכה" להפסיק לאכול בלילה. אדר לא שמעה את זה...

[
    [URL=http://www.siz.co.il/]
  • לגבי אוכל , אחרי סידרת חינוך של האוכל שלו שהיה קטן עם מטרנה - אני נותנת מה שהוא אוהב בלי ללחוץ . וזה כל הזמן משתפר עם הזמן ואוכל הכל . לא לעשות סיפור ולנסות מדי פעם דברים חדשים .
    אוכל בלילה אין לי מושג ....

http://www.holdthatpic.com/
  • וואי תודה על התגובות !
    ירין מקבל חיזוקים ויש לו דווקא בטחון .. מצד שני הוא מביא לי יציאות כאלו שאני לא יודעת איך לאכול אותן..
    בנוגע להאכלות לילה, אני באמת לא מבינה מה הקטע של בעלי אפשר לחשוב שהוא קם בלילה...אז אמרו לו .. אז מה .. כל ילד חייב להיותלפי הספר? ?
    מצד שני צודקות מי שאמרו ששנת לילה חשובה מאוכל..
    אני תוהה אם הצורך באוכל בלילה זה מתוך רעב או שהיא פיתחה קשר בין אוכל לשינה.
    זתומרת אולי בכל פעם שקמה בלילה ולא עזר המוצץ , הנחתי שהיא רעבה והכנתי בקבוק..אולי היא למדה שככה נרדמים ?
    ואם כן זו טעות שלי, האם זה גיל "לחנך מחדש" ?
  • תשמעי אלה הייתה אוכלת כמו ציפור במשך היום ואיתה זה היה לגמרי השלמה של חוסרים.
    עם אורי זה היה הרגל כי הוא אכל טוב אבל זה לא הפריע לי ובגיל שנה וקצת התחלתי לדלל לו את הבקבוקים עד שהגענו למים.
    אם אוריאן אוכלת טוב במשך היום סבבה, את יכולה להתחיל "לחנך" אותה, אבל אם את לא רגועה מבחינת האוכל תני לה בלילה בלי לחשוב פעמיים.

[

[
    [URL=http://www.siz.co.il/]
  • אני לא חושבת שמעדן זה סוף העולם, כמו שאמרו את יכולה לערבב לה אם זה קצת גבינה או יוגורט.

אקמול, אם זה האקמול עוזר לה סימן שמשהו מפריע, אז למה שתתענה סתם?

האכלות בלילה, הרופאת ילדים שלנו אמרה שעד גיל שנה זה יכול להיות עדיין צורך, הקטנה שלי גם קמה לאכול בלילה, אבל אצלה רואים שהיא רעבה, כי אם היא אכלה ממש טוב במשך היום אז היא תאכל רק בבוקר, אבל אם היא לא אכלה טוב אז היא תבקש את האוכל בלילה.

לגבי ירין, אני לא יודעת
  • 1. גם אצלי מעדיפים עד היום מילקי - אז עדיף את זה מאשר כלום
  • 1. ברור שלא נורא, אבל במידה- כמו כל דבר בחיים..
    2. גם לנו קרו כמה מקרים עם הבנות ששום דבר לא עזר פרט לאיזה מנת אקמול- אני מאוד בעד, לפעמים כואב או מציק משהו והם לא יכולים להגיד- שוב הכל במידה- כמו כל דבר...
    3. אני בקטע שלתת אוכל בלילה כל עוד הם אוכלים- כמובן שבעיניי בגיל 4 ילד שאוכל בלילה- צריך לבדוק מה הסיבה- הרגל מגונה או שיש בעיה עם האוכל ביום.
    עם שתי הבנות נתתי בקבוק עד שהם הפסיקו לקום לבד.
    4. גם אמילי רגישה, אבל זה ענין של אופי..אין מטה קסם לפתור את זה..פשוט להיות מי שהוא וזה מעולה. ואם את לדוגמא מנסה להסביר לו שזה לא נעים לנדנד אז אין טעם להכנע למניפולציה של 'הכל בגללי' כי הענין פה הוא הנידנוד. לדעתי...

• 1. נראה לי בסדר אם זה לא על בסיס קבוע. הייתי נראה לי מנסה עוד סוגים. טל נגיד ממש אוהב את הדנונה מעודן ויש גם כאלה וניל. זה קצת יותר יוגורטי מהדני.

2. אני בעד לתת. אם זה לא רעב/קקי/פינוקי אז כן. כואב לה כנראה אז למה לסבול? כבר יצא לי כמה פעמים לתת לטל וגם לשחר בזמנו וזה התגלה כעבור כמה ימים כשן חדשה. ושיניים זה נורא כואב. גם כשלי כואב משהו אני לוקחת אקמול.

3. אני הנקתי את טל אז זה היה קצת שונה ושחר לא ינק אבל ישן מגיל חודשיים לילות שלמים. פשוט זרמתי עם טל והיה לי דוקא כיף עם זה שהוא התעורר לאכול. עבדתי במשך היום וזה הרגיש לי זמן איכות איתו... לאט לאט הוא פשוט נגמל מזה מעצמו והתחיל לישון... אבל זה קרה רק סביב גיל שנה.

4. גם שחר רגיש אבל לא בצורה הזו זה מתבטא במגננה אחרת. הייתתי אולי מראש מנסחת אחרת. למשל אם הוא בוכה ורוצה ארטיק הייתי במקום להגיד אם תמשיך לבכות לא תקבל ארטיק הייתי אומרת אני מבינה שאתה רוצה ארטיק אבל כרגע זה בלתי אפשרי כי XYZ. ואם הוא אומר הכל בגללי אז לתקן אותו מה פתאום בגללך אתה ילד מתוק ומקסים אבל א"א כרגע. ולשדר לו את הרוגע. בעייני חשוב שתבהירי את הנקודה שממש לא הכל בגללו.

ילד יפה של אמא
  • תודה על התגובות , אני אאמץ את הטיפים
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה