-
אני אישית מאמינה שאין מישהו שמקיים את *כל* מצוות הדת, זה פשוט בלתי אפשרי. אפשר להתאמץ ולשאוף לכך אבל כולנו בני אדם ולכן אף אחד לא נקי מחטאים.
אם תרגישי יותר טוב, אם זה יקל במעט את החששות - עשי זאת. אף אחת לא יכולה לדעת כיצד תהיה הלידה שלה אך אני מאמינה מאוד מאוד שהכל בראש - אם תעשי דברים שיסייעו לך להרגיש טוב יותר, להירגע יותר - כך הגוף שלך גם יהיה רגוע יותר לקראת הלידה.
כשהגעתי לחדר לידה הגעתי בצורה הרגועה ביותר שיש - עם חוש הומור ובלי דרישות בכלל מהצוות - אמרתי להם שלא אכפת לי באיזו דרך, באיזו תנוחה ומאיזה חור בגוף - העיקר שיוציאו אותה החוצה
-
היי,
פשוט תעשי מה שאת מרגישה...
אם את מרגישה צורך לכי למקווה ואם לא אז לא...(אישית אני ממליצה ללכת למקווה זה פשוט הרגשה מטורפת...)
בכל מקרה שיהיה לך המון בהצלחה בלידה...
-
אני עד לפני שנה וחצי הייתי סופר חילונית אוכלת לא כשר הכל..אחרי שעברתי חוויה קשה בהריון הראשון התחלתי להאמין..בהריון של שי-אל שמרתי כשרות בשר חלב...
בחודש 8 התחלתי לקרוא כל יום תהלים וסגולה ללידה קלה.. ובאמת הייתה לי לידה מהסרטים...
היום אני משתדלת שומרת כשרות אפילו הלכתי לסליחות
/link/link_through/1yg9h-101]
-
טוב יקירתי אז ככה....
דעתי בלבד :)))
אני לגמרי חילונית... אבל אני מאמינה בקדוש ברוך הוא,
אני מאמינה שאדם נמדד על עצם היותו קודם כל בן אדם ואחר כך שומר מצוות, אני לא מאמינה שבלשמור שבת או בלמלא מצוות מאוד מסויימות שם הגדולה של להאמין בקדוש ברוך הוא...
אני מאוד מאמינה שאם זה משהו שאת מוכנה "לקחת" על עצמך.. ולמה אני מתכוונת? למשל אחרי ההפלה שחוויתי החלטתי לקחת על עצמי הדלקת נרות שבת...
ואני עושה את זה כל יום שישי באוירה משפחתית קצת שיחה עם הקדוש ברוך הוא וככה אני מרגישה שאני עושה את שלי וגם זו מסורת נחמדה...
אם את תהי רגועה יותר כי תעשי הפרשת חלה או תטבלי במקווה תעשי זאת... זה ממש לא צביעות וההפך זה אפילו יותר כי את לא עושה זאת בדרך כלל....
אני וסיון עשינו יחד בזמנו הפרשת חלה והיתה לנו צמרמורת מהמקום שזה עשה לנו טוב....
אז אני מציעה שתעשי בכיף.. אל תכניסי מחשבות יותר מידי....
ותהני מזה לדעתי זה מבורך!!!!
-
מאמי, זה תבעי שאת מפחדת מהלידה. זאת לידה ראשונה ואת לא ממש יודעת למה לצפות.
אני יכולה להגיד לך שהיה לי הריון ממש קל וגם לידה קלילה ומדהימה. ככה שזה שההריון קל לא אומר שתהיה לידה קשה.
רני חילונית, ממש. לא שומרת שום מצווה ושום חג אז אני לא ממש יודעת להגיד לך. אבל אני מאמינה שאם זה ירגיע אותך, לכי על זה!
-
תשמעי מנקודת מבט של דתיה... את מעלה שאלה קשה מאוד.
לדעתי את צריכה להתמקד בדבר אחד:
אם את מאמינה שהטבילה במקווה והפרשת חלה וכו' יעזרו לך אז פספסת את המטרה..כי המעשים האלה אמורים לקרב אותך לקב"ה שהוא זה שיעזור לך בלידה, לא המעשים עצמם...המעשים הם אמצעי לא מטרה..
מצד שני אם את עושה את זה באמונה שיש מי שמקשיב ושומע (ונראה לי שלזה התכוונת) אז בוודאי תעשי. ובע"ה תהיה לך לידה קלה.. ואני לא מבינה למה את כותבת שאת בטוחה שאחרי הלידה לא תמשיכי בזה... ברגע שח"ו יהיה לך מכשול או צרה את תפני שוב לקב"ה והוא יעזור לך..אז משמע שהוא קיים ושאת מאמינה בו.
את לא חייבת להמשיך עם הכל אחרי הלידה.. אני מאמינה שהעיקר שמאמינים בקב"ה. אח"כ תעשי עם זה מה שאת רוצה ותרגישי עם זה מה שאת רוצה..... אם את מאמינה שהוא יושיע אותך אז תפני אליו..
ואם את מרגישה צביעות לדעתי פשוט תנדרי נדר או תבטיחי שאם הקב"ה יזכה אותך בלידה קלה את למשל הולכת לכותל ואומרת לו תודה... או איזה אקט אחר שמביע תודה..
מקווה שעזרתי!
-----------------------
בעזרת ה' נעשה ונצליח :)
-
תודה רבה על התגובות!!!!!
אני שמחה לקרוא את הדעות שלכן בעיקר כי יש כאן גם חילוניות, גם מסורתיות וגם דתיות....
אודליה, אני מאמינה באלוהים ויודעת שהוא עוזר ומושיע אני פשוט קצת חוששת שאיפשהו עם ההתרחקות שלי מהדת (באתי מבית מסורתי מאד) הוא קצת "שכח" שאני קיימת... אני קוראת את המשפט האחרון שלי ומרגישה שהוא כל כך ילדותי אבל אין לי דרך אחרת לנסח ולהבהיר את כוונתי.
בנות, שוב תודה, זה בהחלט נותן פרספקטיבה חדשה....
-
סמיילי, אני חייבת להגיב לזה
-
אין שום קשר למהלך ההריון לבין מהלך לידה (כמובן שאני לא מתייחסת לעכוז וסיבוכים נוספים....). הלידה זה משהו מאד אינדיבידואלי. כל אישה חווה את זה בצורה שונה, זה גם תלוי בצוות מיילדות ובעוד הרבה מאד גורמים.
אם את חושבת שללכת למקווה יעשה לך טוב, לכי.... להזיק זה בטוח לא יזיק.
-
גם אני אענה לך בתור בחורה שלא שומרת שום דבר, אבל כן מאמינה בכוח עליון.
אני גם חשבתי שזאת צביעות מצידי כשנסעתי לכותל לפני כמה חודשים, כי מה פתאום נזכרתי לבקש???
אבל- אני לא מאמינה שיש קשר בין סוג ההריון שעבר עלינו לסוג הלידה.
אני מסוג האנשים שחושבים שהכל (טוב, לא הכל- הרוב) זה בראש.
זאת בחירה שלנו איך להתייחס לכל דבר, עובדה שהריון קשה למשל, זה תלוי את מי שואלים, כי כל אחת לוקחת הכל אחרת.
אני חושבת שאת צריכה להאמין במה שאת עושה. ז"א שאם את למשל לא מאמינה באלוהים, אז אין טעם לכל הטקסים האלה.
אבל אם את כמו ירדן למשל כי מאמינה בקב"ה, אז אני לא חושבת שזה משנה אם קיימת את המצווה לפני, כל עוד את באמת עושה את זה מהלב.
זו דעתי.
-
קודם כל אני אומר שאני בחורה דתייה.
אני מבינה את המחשבה שלך שאולי זו צביעות להתחיל לעשות את הכול עכשיו,
אבל תכלס הרבה פעמים מתי אנחנו פונים לבורא עולם? שאנחנו מרגישים צורך! שאנחנו זקוקים לחיזוק עזרה והשתדלות מלמעלה.
אני מאמינה שגם האדם שהוא הכי לא מאמין, ברגעים קשים הוא פונה לאנשהו מתפלל מבקש, ובדרך כל זה לאלוקים.
אלוקים לא שוכח אף אחד ש"שכח" אותו ולא מקיים את מה שהוא אומר!
כל יהודי ויהודי נחשב אצל ה'. הרי למה יש את ראש השנה ויום הכיפורים? כדי שנקבל את ההזדמנות לחזור בתשובה,לחזור אל אלוקים! וכל שנה מחדש!
יש פסוק שאומר "הבא להיטהר מסייעין בידו" והכוונה היא שמי שבא בכוונה להיטהר- לחזור בתשובה עוזרים לו משמיים, והכוונה היא בכל מיני דרכים.
אני חושבת שאם את מרגישה צורך לעשות את הסגולות האלה,תעשי אותם. משמיים יראו את ההשתדלות שלך. נגיד וחס וחלילה תעשי אותן זה לא יעזור ללידה להיות יותר קלה, יכול להיות שהדברים שעשית יעזור לך במשהו אחר שתזדקקי לעזרה משמים.
ויכול להיות שבה אחרי הלידה תמשיכי להתקרב לדת ולקבל על עצמך כמה דברים כמו הדלקת נרות וקידוש כי תרצי שהילדים יספגו בבית את הדברים האלו.אל תחליטי מעכשיו שאת לא תעשי...
בהצלחה ויישר כוח! אני מאחלת לך לעשות הכול באמונה ובאהבה
-
מאמי קודם כל זה טיבעי לחשוש זה שאת עוברת הריון קליל זה לא אומר שתיהיה לך לידה קשה!! לי היה הריון קדה ולידה עוד יותר קשה ככה שזה לא אומר כלום
-
אני חושבת שזה בכלל לא צבוע... אני מאוד מאמינה באלוהים, אלוהים אוהב את כולנו, אני לא חושבת שהוא יעשה לנו "דווקא"... בגלל שאם יש משהו שאנחנו רוצים וברגעי משבר פונים אליו..... להיפך, אני מאמינה שאלוהים מחכה שנפנה אליו... אל רחום וחנון.... אני שומרת על דברים קטנים, כמו קידוש, חלות, חגים, ואני מאוד מחכה כבר לחודש תשיעי בע"ה כדי לטבול ולעשות הפרשה חלה.... אני חושבת שאם את מרגישה שאת רוצה, תעשי זאת... אל תמנעי זאת מעצמך בגלל הרגשת צביעות.... אלוהים תמיד שופט אותנו לטובה... (לא כמו אנשים...)
-
אתן פשוט מקסימות!!!!!!!!!
תודה תודה תודה!!!!!
כל תגובה שלכן עוזרת לי להבין ולראות דברים בצורה שונה.....
-
אחותי
כל מה שתיארת עכשיו אני אומרת על יום כיפור
אחרי שאני התרחקתי מהדת (אמנם הריחוק הוא פחות ממך אבל עדין אני לא הכי קרובה)
פתאום לצום וזה יכפר על כל מעשיי????
איזו צביעות.
א-ב-ל, כל הזמן מסבירים לי
שכל דבר אפילו הקטן ביותר נחשב כמצווה
לא צריך לעשות הכל
אלא אפילו מצווה אחת, 2 וזה מספיק.
אני לא חושבת שאלוהים שוכח אף אחד
קודם כל את בן אדם שהוא יצר
לא משנה אם תעשי מצוות או לא
את מאמינה בו
מאמינה שהוא מושיע ועוזר
אז אני חושבת שכן- תעשי את זה
להזיק בכל אופן זה לא יזיק!
אני תומכת בך בכל מה שתבחרי- את ידועת את זה
אגב- יכול להיות שמה שקרה ללבינה ולי זה צירוף מקרים.