אז יש חמות שהיא סבתא מחטטת, תמיד מתערבת תמיד מייעצת, תמיד יש לה הערה ותמיד היא לא במקום, אבל יתרונותיה גדולים: היא "מכורה" לילדים, ותמיד תעזור ולו רק כדי לתקוע בך מבט של: "אני עושה מה שאת אמורה לעשות וסתם מתעצלת..."
יש את החמות הנמנעת, היא תמיד תגיד "לא זוכרת כבר, עבר הרבה זמן מאז..." כשתבקשי עצה, תעדיף בילוי חברות או ישיבה בבית על פני בייביסיטר לדם מדמה, אבל יתרונותיה בולטים: רחוק מהעין, רחוק מהלב...היא לא המחטטת.
ויש את החמות האדישה, זו שתיתן לנכד שלה מברג ותכוון אותו לתקע, רק כדי "שיעסיק את עצמו". זו שכשהילד נופל ונחבל היא תגיד "לא נורא, זה יחזק אותו", זו שכשהחלב גולש, האוכל נשרף או המטרנה סמיכה מידי היא תגיד: אז מה?? כולנו גדלנו ככה...יתרונותיה: בייביסיטר עולה רק 30 שקל שעה....כמה קל לא להתקשר לחמות אלא לאדם זר! כי גם אחרים צריכים להתפרנס.
ויש את החמות העצבנית, זו שמחנכת גם אם הילד יושב ואוכל במבה "כי זה נדבק לשיניים, זה לא מזין, זה לא טוב, זה מכיל חומרים אסורים...." זו שתשמעי "אאווווף" גם אם היא לא ממש אומרת את זה....כאילו עולה לה בדם להרים את המוץ מהריצפה. יתרונותיה: קל לכעוס חזקה בלי רגשי אשמה...היא תמיד זמינה ולפעמים דווקא יש לה הארות צודקות, אז כדאי להקשיב לה...
לי בבית יש את האדישה (אמא שלי) והמחטטת (חמותי שתחייה...), במה אתן זכיתן?