ויכוח - מה דעתכן? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • קודם כל, הפידיון אתמול יצא מדהים

22 תגובות
עמוד 1
  • שירה יקירתי.... קודם כל, כל הכבוד לך על אתמול

• שירה עם הבנתי נכון את מניקה..
    את נועה הנקתי כל שעתיים ככה היא הייתה מתעוררת והייתי נותנת לה ציצי לא ספרתי ולא התחשבנתי ככה בהנקה לגבי הבקבוק אין לי מושג כי אף פעם היא לא אכלה.

• אירה, אני מניקה ומשלבת בקבוקים בלילות
    בהנקה אני לא מתחשבנת בד"כ - יכול להיות שנהוראי לא שבע או לא ינק מספיק
    אבל לפעמים יוצא לי לתת לו הרבה בקבוקים ופה מתחילה הבעיה שלי.

• הנקתי מלא את שלושתם..
    ולא התחשבנתי על שעות.
    כתבתי לך כבר פעם שאמרו לי בהנקה- להוריד את השעון..
    אני מסתכלת על השעון אבל לא מתחשבנת בזמנים.
    בהתחלה אמונה אכלה כל שעתיים בדיוק..
    עכשיו היא אוכלת לפעמים כל 4, לפעמים כל 3, ובימים חמים- יש לפעמים שגם כל שעתיים..

אני מרגישה שבהנקה אני יותר זורמת ונותנת מתי שהם רוצים,אני מניחה שעם הייתי נותנת בקבוק הייתי יותר מודדת זמנים..
    כי היה לי אי שם בתת מודע את המחיר של קופסת מטרנה.. (לא במחשבה מודעת!)
  • שירלה לדעתי- בחיים אל תתיעצי או תגידי משו שמפריע לך ליד חמתך..היא ישר תגיד את דעתה וכדיוע מראש, הדיעה שלה מזיזה לנו כמו............
  • שירונת אהובתי

מה שלומך ? התגעגעתי אלייך מאוד

ב"ה שזכיתם לפדיון ואין לי ספק שתיקתקת את הכל על הצד הטוב ביותר

לגבי הנקה אני לא יכולה להמליץ לך כי אני לא הנקתי אלה נתתי בקבוקים

לגבי בקבוקים- אני ככלל נתתי כל שעות אלה אם בארוחה הקודמת מי מהן לא סיימה את כל הכמות שהיא צריכה והתעוררה לפני הזמן אז הייתי נותת עוד .

הכי נכון לדעתי זה להקשיב לעצמך ןלהרגיש את הילד
    לדעתי אין חוקים

מה שכן אולי הייתי מציעה לך זה לתת בלילות בקבוק ככה את יודעת בדיוק כמה הוא אכל וכך גם לשמור על רצף זמנים קבוע ומסודר יחסית וכך גם בעלך יוכל להיות שותף ולקום אפילו רק פעם אחת ואת יכולה להמשיך לישון

• אני הולכת על פי שיטה-
    בכי של רעב- שולפת ציצי!- לא משנה מתי

לא מחכה 3-4 שעות
    כי לפעמים בארוחה אחרונה היא אכלה מעט
    אז מה- אני אחכה 3 שעות בגלל שזה מה שצריך?? ממש לא!

תראי- אני שולפת ציצי מתי שהיא צריכה ועדין יש בעיות של גזים
    ככה שזה לא בגלל שאני לא מחכה 3 -4 שעות...

ודווקא האחיות בטיפת חלב אמרו לי שאני צריכה להיות זמינה בשבילה תמיד
    לא לעשות חוקים של האכלה- לא בגיל הזה לפחות
    איזה מוזר שכל אחת אומרת משהו אחר אה?

• שירה, אין לי ניסיון עם הנקה, אבל אני יכולה לתת לך טיפ מניסיוני מהלימודים.
    כשתינוק בוכה, בהנחה שזה עוד לא זמן האוכל שלו לפי ה"שעון", צריך לבדוק אם משהו אחר מפריע לו.
    בהנחה ובדקת וראית שלא חם לו, לא קר, לא כואב, לא רוצה להחליף תנוחה,סתם תשומת לב וכו', אז להאכיל.
  • מאמי תעשי מה שאת מרגישה מה שהלב שלך אומר, ולדעתי את ממש לא צריכה להיות משועבדת וכל כמה דק' להניק, את צריכה שעות מסויימות כל 3 שעות לדעת שאת מניקה או נותנת בקבוק, מאמי את חייבת סדר אחרת לא יהיה לך יום ולא לילה זה גם טוב לנהוראי שיש לו סדר יום מסויים.
    וסליחה אבל את לא צריכה לתת לכל אחד להיכנס לך לחיים גם חמתי כל בכי הייתה אומרת לי"נו יאלה הוא רעב למה את מחכה" ואני הייתי עונה לה חד וחלק הוא לא רעב!!!!

• שירה - מניסיון: אם את מאכילה והילד נהייה רגוע סימן שהוא היה זקוק לזה: או שהיה רעב, או שהתחשק לו קצת ציצי כי הוא התגעגע.
    אם את מאכילה והילד לא רגוע כאילו לא אכל אז זה גזים ואז אוכל נוסף מחמיר את הגזים - במקרה כזה לא להאכיל! להקל בשיטות שונות על הגזים. כל כמה זמן אפשר לנסות שוב לתת ציצי ולבדוק אם עכשיו זה כבר רעב או עדיין גזים.

חשוב שלנהוראי יהיה מוצץ. יש לו? ככה הוא לא יצטרך אותך בתור מוצץ.

בכל מקרה בודקים את כל האפשרויות וגזים זה המסקנה רק אם הילד שבע, יבש, לא חם/קר לו, יש לו מוצץ וכו'...

בסוף זה עובר..........
  • בנות אתן מקסימות תודה על העצות אני אנסה הכל

• מה זה להוציא?
    לנתק אותו מהציצי?????

מי שמע על כזה דבר?
    התינוק רעב- תני לו לאכול!!!

אם היו לוקחים לך את הצלחת באמצע במסעדה- מה היית מרגישה?

(אני יודעת שזה לא את אמרת- זה סתם חורה לי לשמוע את זה אז אני כותבת בעצבים!)

ואצלי אם היא אוכלת בקבוק זה רק 60 cc היא לא רוצה יותר
    והיא כבר 4 קילו

• תינוק צריך לאכול נקודה!
    אני מדריכה יולדות לתת לאכול כל 3 שעות בשביל שלא יהיה גודש, כלומר לא לחכות יותר מ3- 4 שעות בין הנקה להנקה, אבל (!) אם התינוק רוצה כל שעה לאכול - לבריאות! מאמ קטן, שיאכל!

אני אמנם לא אמא עדיין ואני לא יודעת איך אתנהג, זו רק דעתי המקצועית...
  • אני לא מודדת גם זמן האכלה..
    כשהם שבעים הם נרדמים או עוזבים לבד..
    שיאכל...... בכיף שלו!
  • אני לגמרי מבינה אותך לפעמים אני לא מבינה אם היא בוכה בגלל גזים או בגלל אוכל אז אני מנסה...
    אם זה נראה לי כמו בכי של מציצה כלומר היא מעוניינת למצוץ משהו אני נותנת מוצץ.. אם יש שקט אז היא לא רעבה אחרת הייתי שומעת...
    אם אני ממש לא בטוחה אני מציעה ציצי לוקחת סבבה לא לוקחת עוברים למשהו אחר...
    ממש שיטת למינציה...

ושוב אין מה לעשות לאט לאט נלמד להבין אותם....
    ותעשי מה שאת מרגישה את אמא שלו ואת יודעת מה הכי טוב בשבילו!!!

דרך אגב למה את משלבת בקבוקים בלילה?.. פורמולה?..

• בשום אופן לא מנתקת מהציצי!!!
    ולגבי הרעב, כן יכול להיות שהוא רעב גם אחרי שעה, זה החיסרון בהנקה, אי אפשר לדעת כמה הם אוכלים..

ואני שונאת שתמיד מתערבים כשהתינוק בוכה וישר אומרים 'אולי הוא רעב????!!!' אוווווף, גם חמתי, גם אמא שלי, גם גיסות שלי, ואפילו בעלול שיודע שהוא רק סיים לאכול, ישר כשהוא בוכה - יאללה תאכילי! אוף.
  • שירוש

• זה בדיוק מה שאמרתי לחמותי
    היום נהוראי ינק יותר מחצי שעה אז 10 דקות?!
    זה לא סיפתח בשבילו

• יפתי...
    עכשיו הבנתי... 40-50 דקות?????

• קודם כל זה מצוין שאת נותנת תחליף בלילה!
    את צריכה לנוח כדי להיות רעננה ולטפל בו.
    חשוב מאוד לדאוג לעצמך עוד לפני הדאגה לקטן - כי הוא כל כולו תלוי בך!

לגבי ההנקה - אל תתחשבני על שעות. נקודה. בהנקה לא מתחשבנים.
    יש אימהות שבהתחלה התינוק מחובר שעות על גבי שעות לציצי
    זו הסיבה שהנקתי רק חודש, וגם זה לסירוגין...

יש גם תקופות של "קפיצות גדילה" שהם רעבים יותר

אין דבר כזה אובר הנקה.
    אם היה מדובר בתחליף חלב הייתי אומרת לך להתחשבן!

תמשיכי לגדל אותו בנחת! ומזל טוב על הפידיון!
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
  • שירה את עושה בשכל תאמיני לי אני לא נתתי לנועה בכלל בקבוק ומה
    קיבלתי מזה? ילדה סרבנית לבקבוקים ולמוצצים ולא יכלתי להשאיר אותה לדקה
    בלעדיי אמאאאאאאאאאאא
    ב"ה בילד הבא פעם ביום אני גם אשלב בקבוק

• תבדילי בין שני הדברים- בקבוק עם תחליף והנקה.. בבקבוק זה נכון לגבי 3 שעות ובאמת מומלץ להקפיד אבל הנקה.. יקירתי היו ימים שהייתי צמודה כל חצי שעה לילדה כי היא אכלה.. הם עוד קטנים ומתעייפים מהר. הם לא יודעים לאכול כמו שצריך.. אני לא יודעת לגבי טיפת חלב ולא סתם קוראים להם טיפשת חלב אבל בכל הספרים הטובים אומרים את מה שאני וחמותך אומרות.. אני הנקתי עד גיל שנה וחודש ואף פעם לא הסתכלתי על הזמנים והבת שלי היתה לבד מסדרת את הארוחות שלה. להנקה יש חוקים משלה... עם הזמן שהוא יגדל הוא יבקש ציצי רק בשביל שלוק טעים או סתם פינוק.. תני לו אבל כרגע- בכל פעם שהוא מתעורר בלילה תיתני לו לאכול- זאת הסיבה שיש לנו 3 חודשים להיות בבית ולישון כי תינוק בגילו לא אמור לישון לילה שלם עם הנקה וזה הגיוני שהוא לא שבע! אל תסתכלי על השעון!!! תסתכלי על הילד- כשהוא קם ומחפש תיתני לו!
    אגב, נויה שלי בכלל בכלל לא שמנה ולא הייתה במהלך ההנקה, ההיפך.. והיא הייתה יונקת מתי שהיא רצתה, עם הזמן הם מסדרים לעצמם ארוחות (אני השתדלתי למשוך את הארוחות אבל אם היא התעקשה אז נתתי) תזכרי שאולי הוא נרדם ולא אכל טוב או שאולי הוא סתם צמא..
    ]
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה