בדיקה ואגינאלית - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות,

אני חדשה בפורום...(בשבוע ה 5...)

הרופא שלי קבע לי תור אצלו לראיית דופק בעוד 3 שבועות..

הבנתי כי הבדיקה נעשית פולשנית...

הרבה אמרו לי שאסור לעשות בחודשים הראשונים בדיקה פולשנית...

למרות שקראתי פה באתר שהאולטרסאונד הראשוני אמת מתבצע ב 8 שבועות והוא נעשה פולשני...

מישהי יודעת להגיד לי אם זה בסדר?
5 תגובות
עמוד 1
  • בדיקת US ראשונה היא וגינלית ואין מה לעשות בעניין כי אחרת לא רואים את העובר (כל כך קטן) בUS בטני. היא פולשנית אבל לא אמורה לפגוע בעובר. אם העובר תקין אז הכל בסדר. אם הוא לא תקין הוא יפול גם בלי קשר לבדיקות.

יכול להיות דימום קל עקב החדירה של ה US אבל זה כי המקום מפוצץ בכלי דם וכמות הדם באיזור גדלה פי כמה (בכדי להגן על העובר החדש)
    אני זוכרת אותך מפורום מנסים. מזל טוב על ההריון והמון המון הצלחה....

כל שאלה - אנחנו כאן
  • היי קורין והמון המון מזל טוב, נכון הבדיקה הראשונית היא אכן וגינאלית אין דרך אחרת. בהצלחה

• בוקר אור,
    כשהלכתי לבדוק דופק עובר - סוף שבוע 8 בערך
    זה היה דרך הבטן, עד עכשיו לא היתי צריכה בדיקה ואגינלית.
    מצד שני, אני שומעת שכן עושים זאת (כמו לאחותי למשל...)
    בכל מקרה, זה לא בדיקה שפוגעת בעובר, אל דאגה
  • תודה בנות!
  • מתוקה היו כאן כמה בנות שכתבו שעשו להן בדיקת דופק גם בטנית אז אני לא אומרת שאין, אבל הרוב הגדול (נראה לי 99%) עושים להן וגינאלי.

זה לא כואב אבל ככה הרופא רואה הכי טוב שרק אפשר.

יותר מזה, גם חלק מהבדיקות הבאות יהיו משולבות בטני ווגינאלי אז קחי את זה בחשבון - אבל הכי חשוב זה שיראו שהכל תקין נכון?
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה