"ראש לשועלים או זנב לאריות"? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • רום נמצא כרגע בגן טרום טרום חובה והוא בן 3.10- קשה לו ללכת לשם בבוקר- כל יום מלווה בבכי ותחבולות כדי להסיח את תשומת ליבו לרגע וללכת. יש לו בגן ילדים בני 2.10 רובם עם מוצצים...
    אופק בן 5.3 נמצא בגן הסמוך גן חובה (גן משולב חובה וטרום חובה)- רום בוכה כל יום שהוא רוצה ללכת לגן של גדולים- הוא פונה לגננת שם ומספר לה דברים.
    בגדול הוא פספס את תאריך החתך לשנתונים בשבועיים בלבד ולכן נכנס לטרום טרום חובה ולא לטרום חובה.
    היום הגננת של אופק ראתה אותו בוכה ומתחנן ללכת לגן שלה ואמרה שהוא נראה לה בוגר ושאני אנסה לפנות למועצה לבקש להעביר אותו כי בדיוק התפנו לה 2 מקומות- אבל להגיד שלא שמעתי את זה ממנה....
    הוא באמת מאוד בוגר כותב את שמו ומספרים 1-10 וכולה חסרים לו שבועיים כדי לעלות שנתון.
    השאלה אם לנסות באמת להעביר אותו ו"להקפיץ כיתה" לגן משולב עם גן חובה ויהיו שם ילדים גם שחוגגים בעוד חודשיים 6 והוא יהיה בן 4 והוא יהיה עם אח שלו ובגן שיותר מתאים לבגרות שלו. או להמשיך להלחם איתו בבכי כל יום עם גן שאליו שובץ מהתחלה עם ילדים קטנים יותר ושם כמובן פחות משקיעים בלימוד ויותר במשחק...

אחות מחלקת ילודים
    מדריכת הנקה
9 תגובות
עמוד 1
  • אני לא כל כך מבינה בגנים, רק השנה הגדול שלי בגן עירייה
    ובכלזאת אומר לך את דעתי
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
  • גם אני לא היתי ממליצה לו להיות עם אח שלו באותו גן

• בעיקרון נשמע הגיוני ל"הקפיץ" אותו, הבעיה היא רק שלא כל כך כדאי שיהיה עם אח באותו גן.

• אם הבנתי נכון, את שוקלת להעלות אותו לגן טרום חובה וחובה משולב, ואז הוא יהיה שנתיים באותו גן, ויעלה לכיתה א' בגיל 5 ועשרה חודשים?
    מצד אחד, זה נשמע לי מעולה. חבל שהוא יבלה שנה בגן שלא יועיל לו....אבל השאלה אם יתנו לך לעשות את זה במועצה בגלל שאופק נמצא באותו גן.
    איך הוא מסתדר עם ילדים גדולים ממנו (חברים של אופק למשל)?
    הגישה שלי היא שזה שונה מבנים לבנות, אצל שחר תמיד היא היתה בין הקטנים וזה רק תרם לה. השאלה אם אצל בנים זה אותו דבר או שהגודל הפיזי/כוח יותר משמעותי בגילאים האלה לבניית ביטחון עצמי ואז אולי שווה להשאיר אוו בגן של הקטנים כדי שהבטחון העצמי שלו יתפתח. שוב, זה מאוד תלוי בילד.

• לי היה אותו דבר אם דביר דביר היה בט.ט חובה
    ובגן החדש שעבר יש ט.ט. חובה וט.חובה ביחד
    ויש את הכיתה ליד ששם זה ט. חובה וחובה ביחד
    הגננת זרמו איתי ונתנו לשים את דביר גם פה וגם שם
    ודביר החליט להות אם הט.ט חובה שם הוא הרגיש הכי טוב
    וגם הגננת אמרה שיהיה לו שנתיים באותו גן
    אגב עובדים בקבוצות בכל מקרה אני הייתי משאירה
    השאלה שלי איך אחיו הגדול ירגיש שהוא איתו
  • לשאלתך...אני יותר בכיוון של זנב לאריות
  • הייתי משאירה אותו בגן הנוכחי מכמה סיבות:
    1. הפרדה בין האחים.
    [url=http://www.freeglittergraphics.com]

"הילד האנושי - לעיתים כה חד הבחנה יותר מאשר המבוגר המהורהר עד טמטום חושים" (מארקוס זוסאק מתוך הספר "גנבת הספרים")
  • לדעתי - זנב לאריות

• אני מנסה להבין...למה אתן חושבות שאחים באותו גן זה לא טוב?
    אני דווקא לגמרי בכיוון ההפוך (ולא מעניין אותי המחקרים ומי קבע מה )
    אצלי שיראל ובן למרות שנה הפרש היו באותו גן ואני לרגע לא מצטערת על זה ! לדעתי זה רק טרם, במיוחד בהתחלה שהכל חדש..הם היו יחד וזה יתרון אדיר לדעתי ! אומנם סביבה זרה, אבל הם נאחזו אחד בשני ומהר מאוד הסתגלו ! לא היה לי בכי בבוקר ואף אחד לא תפס לי את החצאית
    כמובן עם הזמן שהכירו את הילדים אחרים כל אחד מהם רכש לעצמו קבוצה שונה של חברים...אבל תמיד תמיד הם היו "גב" אחד לשני..(האמת זה עד עכשיו כך ) ששיראל עלתה לכיתה א, העברתי את בן לגן חובה של אותו בית ספר שהיא למדה..(זה היה בת ספר דתי פרטי שהיה לו גן חובה משלו) רק כדי שיהיו יחד. אומנם לא באותם כיתות, אבל אותו מבנה, הלכו וחזרו יחד...בקיצור הנקודה שלי שלדעתי זה רק תורם בגילאים קטנים כאילו
    ובן עלה לכיתה א בגין 5 + 9 חודשים ..יותר מזה..בכיתה ב, רצו להקפיץ אותו כיתה ל-ד'.(יענו יחד עם שיראל ) ולזה כבר לא הסכמתי כי הוא היה ממש קטן לזה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה