להלן - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יווו אני מה זה מאושרת בשבילך, אמרתי לך שיש לי תחושה טובה לגבייך..
    בבדיקה הראשונה שעשיתי יצא לי גם פס ממש בהיר, לכן לא הייתי בטוחה ב- 100% לכן אתמול קניתי עוד בדיקה ושוב עשיתי (בעבודה !) ויצא אותו דבר פס בקרה כהה ופס בהיר..
    עכשו תביני, רצתי עם הבדיקה לסופר פארם ליד העב' שלי והראתי לרוקחת את המקלון :))
    שאלתי אותה אם אני יכולה להיות רגועה, כי הפס ממש בהיר..
    היא אמרה לי 100% הריון...
    הפס בהיר כי ההריון מאוד צעיר, היא אמרה שככל שיעבור הזמן ואעשה את הבדיקה שוב הפס יתחזק..
    אבל עזבי חפירות.........
    קולולולולולולו
24 תגובות
עמוד 1
  • תודה יולי
    אני כל כך שמחה ולא מעכלת
    פשוט עשיתי ספירה ומשהו לא הסתדר לי כי את המחזור האחרון קיבלתי ב 20
    עבר יותר מחודש אז לא הסתדר לי הפס הבהיר אבל יכול להיות ביוץ מאוחר כי אני לא מזהה ביוץ

קיצר יאללה בטא
    מה איתך ? מתי את עושה בטא ?
  • אני לא עושה בטא, גם בהריון הראשון לא עשיתי.
    אני ישר קובעת לרופא נשים, שעושה אולטרסאונד ורואה את השק הריון...
    (ואם זה עובר אחד או שניים...)
    למה בעצם צריך לעשות בדיקת בטא? רופא נשים יכול לאשר את ההריון...
    מה בעצם המשמעות של בטא? אף פעם לא שמעתי על בטא עד שהגעתי לפורום הזה...

• חחחחחחחחחחחח

האמת שגם אני לא עשיתי בטא... הייתי ברופא והוא אישר שאני בהריון...

למרות שאצלי לא היה כלכך ספק כי הפסים היו ברורים....

יאללה תעדכנו מה קורה איתכן..
  • בטא נועדה בעיקר על מנת לראות שיש הכפלה כל כמה ימים ואז מסיקים שההריון תקין
    אפרופו אולטרסאונד ורופא התקשרתי לקבוע תור לרופא נשים אבל יש רק ב 25 לאוקטובר בגלל כל החגים והחופשות וגם הוא היה בחופשה אז יש עומס
    ביקשתי לפני אבל אין !! אמרתי למזכירה שיש לי את הטלפון הנייד של הרופא ואתקשר אליו.......אני מניחה שאני לא יכולה לשבת ככה חודש ללא בדיקות אולטרסאונד אם בעזרת השם יתברר שהכל בסדר עם הבטא צריך לראות שיש שק הריון ואחר כך לראות שיש דופק.
    האם אפשר לקחת גם הפניות מרופאת משפחה ? אולי אתן יודעות
    או שעדיף אני אדבר איתו אחרי 2 בדיקות בטא ואבקש להשאיר לו את הכרטיס שלי במזכירות שיביא לי הפניות לביינתיים, מה אתן אומרות?
  • אין לך צורך להקדים את הבדיקה כי לא בודקים שום דבר לפני שבוע 7....

גם כשאני הייתי אצל הרופא הוא רק נתן לי הדרכה לשבועות הקרובים(אוכל,הליכות ושתיית מים...) וזהו...

רק עוד שבועיים וקצת יש לי אצלו בדיקה לראות את הדופק...

אין לך מה ללכת אליו עכשיו את תוצאות בדיקת הדם אפשר לראות גם אצל רופא/ת המשפחה!

אגב, אני ממליצה לך להיות אצל רופא/ה שזמינים מהיום למחר מקסימום מחרתיים זה הריון ראשון שלך ובכל פיפס קטן תרצי ייעוץ או תור...רצוי שהם יהיו זמינים(ככה אני חושבת..)

איפה את גרה הלן?
  • אני גרה באשדוד
    את הרופא שלי אני לא מחליפה הוא פרופסור מעולה אין עליו, כשאני יושבת שם בתור שעות אני שומעת את כל הסיפורים של הבנות וכל פעם מתרשמת מחדש.
    היא מיילד מנתח ומומחה מצוין שעזר להרבה מאוד נשים.
    הוא לא זמין מהיום למחר ומקבל רק בימי שלישי וחמישי באשדוד מקבל גם בראשון ועובד בבית חולים אסותא.
    שמעתי סיפור של מישהי שהיו לה כאבים באמצע הלילה היא התקשרה אליו והוא קיבל אותה באמצע הלילה אצלו במרפאה הפרטית, לא כך רופא הוא כזה.
    אני יודעת שלא משנה מתי אתקשר הוא ייעץ לי כך שאני רגועה.

נראה לי אני בכל זאת אתקשר אליו וגם אתקשר לקבוע תור למתי שיש
    חשבתי שעושים אולטרסאונד לראות שק הריון ואחר כך אולטרסאונד לדופק כנראה טעיתי אני הרי לא יודעת כלום

אשמח לשמוע מה המליץ לך הרופא כדי ליישם גם
  • בגדול לשתות המון מים, להימנע ממשקאות שיש בהם קפאין(חוץ מקפה קולה למשל)
    כמובן לא לעשן, אלכוהול...אם בעלך. עשן שלא יעשן לידך גם עישון פסיבי מסוכן לעובר בשבועות הראשונים.
    בנוסף מאוד מומלץ לעשןת הליכות בין חצי שעה ל 40 דקות יום כן יום לא,אגב אם את מתכוונת להניק שתיית מים יוצרים את החלב בציצי..
    לשמור על עצמך בעיקר לא להיות בלחצים ובמתחים כשיש פיםי לגשת מיד לשירותים זה לא בריא ״לסחוב או לעצור״ את הפיפי..
    כשאת עייפה פשוט לנוח ( תקשיבי אני רוב היום במיטה עייפה ישנה וקמה ישנה וקמה)
    להקשיב בגדול לגוף שלך...

אגב קצת התייעצתי עם הרופא ועם הבנות בפורום השכן...
    לא מומלץ לצום להריונית במיוחד בשבועות הראשונים...
    לתשומת ליבך...

ו... זהו... כל מה שכתבתי לת זה בעצם לשמור על עצמך בגדול... ברגע שבע״ה בדיקת הגם תהיה חיובית תעשי את מה שכתכבתי לך...

העיקר שתשמרי על עצמך...

• לגבי הצום ראיתי שכתבת גם אני צמה כל כיפור ראיית שהבנות רשמו שהשבועות הראשונים מאוד קריטים ולא רצוי לצום אז כנראה אוותר השנה למרות שזה מאוד חשוב לי וכל שנה אני שומרת.

תודה על הטיפים מתוקה
    יש לי הליכון בבית אני אשתדל להקפיד על הליכה באמת בזמן האחרון לא הקפדתי על ספורט
    לגבי קפאין ...את יודעת כמה כוסות קפה מותר לשתות ? אני משתדלת לא יותר מ 2 מעניין אם זה בסדר
  • ההריון הזה אני מאוד מתלבטת אם לעשות מעקב הריון אצל רופא פרטי או של קופ"ח, הרופא הפרטי שלי מעולה (היה מנהל מח' יולדות ברוטשילד) אבל לוקח 500 ש"ח על כל פגישה...
    ואני אצטרך אותו לפחות פעם בחודש ולא ספרנו עוד את הסקירות שכ"א (באופן פרטי) עולה 2500 ש"ח...
    אני ממש ממש מתלבטת....
    בהריון הקודם הייתי אצלו, יצא לי ים כסף איזה 10,000 ש"ח סה"כ רק על ביקורים ובדיקות.... לא יודעת אם זה מצדיק..
    מה דעתכן? מה אתן עושות?

• וווואווו אני חושבת שזה המון כסף אבל אם אין לך רופא שבקופת חולים שהוא טוב אז אולי בכל זאת כדאי.
    אני אצל הרופא נשים שלי מאז שאני זוכרת את עצמי מגיל 18 והוא מעולה אני לא מחליפה אותו ולא מרגישה שיש לי צורך בפרטי .
    אני אישית חושבת ששווה לחסוך את הכסף הזה ולהשקיע אותו בתינוק כשהוא יוולד
    יולי האם הייתה לך בעיה כלשהי בהריון הקודם ? סך הכל אם זה לא הריון בסיכון אז למה את הולכת לרופא פרטי ?
  • בגדול ההריון היה תקין, חוץ מחיידק בשתן שגילו לי בחודש שישי, והתחיל לסבך עניינים (חום גבוה, כאבים בכליות ...) החיידק גרם לי לאישפוזים וכל פעם שהיו מחסלים את החיידק עם אנטיביוטיקה , אחרי שסיימתי טיפול הוא היה מתעורר שוב...
    בסוף הוא פיתח עמידות לאנטיביוטיקה, ועד שמצאו לי אנטיביוטיקה שהוא לא עמיד בפניה יצאה לי הנשמה....
    בסוף מחודש שישי ועד סוף ההריון לקחתי אנטיביוטיקה ומאוד פחדתי שזה יעשה נזק לעובר, אבל הסבירו לי שהחיידק יכול לגרום נזק גדול יותר מהאינטיביוטיקה ושאין לי ברירה.
    דרך אגב את החיידק תפסתי בבריכה, תיזהרו הרופא המליץ לי להימנע מכניסות לבריכה בהריון כי הגוף שלנו חלש יחסית וכל חיידק נדבק אליו, ומספיק שילד עושה פיפי בבריכה והחיידק יכול להתפס אללך ואח"כ זה חתיכת סיפור להיפטר ממנו...
    אז אמנם זה לא הריון בסיכון, אבל הוא גם לא היה הריון מאוד פשוט....

• אויש

לא נעים בכלל , טוב שאת אומרת לי
    טוב אז פרט לזה לא הייתה לך בעיה אז אני הייתי שוקלת ללכת דרך קופת חולים אם את יודעת שיש שם רופא שאת יכולה לסמוך עליו.

ביאסת אותי קצת בסוכות אנחנו נוסעים לאילת ומן הסתם אני ארצה להיכנס לים ולברכה
  • חחחחחחחחחחחח

אני הייתי באילת ונכנסתי לבריכה והכל תקין ובסדר!

לגבי הקפה... אסור בכלל הלן!!! תפסיקי !!

בגדול אחרי שבוע 14 מותר עד 2 כוסות ליום ורצוי נטול קפאין...

תקשיבי מאמי עד שבוע 10-14 זה ההתפחות החשובה ביותר של העובר!!!

כל דבר משפיע!!

אגב רציתי לשאול אותך אולי תעברי למרכז ונלד ביחד???(חחחחחחחחחחחחחחח)
  • בע"ה!!
  • אוף אני אוהבת קפה פעם קראתי פה שד"ר הדר כתב למישהי שמותר עד 2 כוסות נראה לי, אני לא זוכרת טוב.
    אני אצטרך להימנע
    קורינוש יא בדרנית חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

אולי את תעברי לדרום או שבעצם עזבי מבטיחים פה בית חולים כבר מליון שנה ולא בונים

מצחיקולה
  • איזה חמודות אתן,שאתן כולכך מאושרותתתת
    המון המון מזל טוב,והמשך הריון בריא ומאושר:))
    להקשיב לגוף,ולא להעמיס אליו,וכמובן לחשוב תמיד חיוביו
  • וווואוווו.. בשעה טובה ומוצלחת!!
    איזה כייףףףףףףףףףףףףף
    תקין ועגול ובטא מהממתתתתתתתת!!!
  • הלן איזה יופי, אני ממש שמחה בשבילך,
    איזה כיף להתחיל שנה חדשה בבשורה משמחת כזאת,
    שיהיה המשך הריון קל ותקין,

• תודה רבה
  • נו... יש חדש?
  • הי הלן , בהריון הקודם שלי ביררתי לעומק את נושא צריכת הקופאין אז ככה--- קודם כל הסיכון של צריכת קופאין בצורה מוגזמת זה שהתינוק יוולד במשקל ירוד (בעיקר זו הסיבה), עכשיו הכי טוב באמת להימנע לגמרי מצריכת הקופאין אבל כל עוד שותים 1-2 כוסות ביום אין חשש שהתינוק ינזק. בכל מקרה המלצה שלי (אני גם יישמתי אותה.....) תשתדליי לא לשתות קפה /תה אלא א"כ זה נטול קופאין, ואם ממש מתחשק לך אז תהני ושתי לך כוס קפה, פעם ב..זה לא מזיק!!!! אני המרתי את הקפה בבוקר לכוס חלב וככה הרווחתי כי זה צריכת סידן .... אז בהצלחהההההההההה
  • קורינוש עידכנתי בהודעה חדשה את הבטא תתעדכני נשמתי
    רוצה יעוץ, תודה לך ברוב האתרים באמת רשום שכוס או 2 להיום לא מזיקות אני שותה בדרך 2 אוריד את הצריכה לאחת אבל לא לפני שיענה לי ד"ר הדר על השאלה שאני אהיה בטוחה שזה בסדר.
    לגבי חלב זה לא ילך חחחחחחח אני לא סובלת חלב נקי ומסוגלת להקיא ממנו
  • היי הלן,
    לגבי קפה, בהריון הקודם שלי בשלושת החודשים הראשונים לא שתיתי קפה בכלל אבל אח"כ שתיתי קפה בבוקר וזהו,
    בקיצור, לדעתי את יכולה לשתות כוס קפה אחת ביום ולא יקרה כלום.
    שיהיה המון בהצלחה,
    ושתהיה שנה טובה, המון בריאות ואושר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה