-
בשעה טובה והמשך הריון קל ותקין
-
א. לא בריא ולא טוב לאישה בהריון לצום.
הגוף מתחיל לייצר אצטון אחרי 12 שעות ללא מים ואוכל
וזה לא טוב...
בכל אופן אני לא צמה בכלל אז..
חוצמזה השנה יש לי יומולדת בשישי אז למה לצום ?
זה יום חג בשבילי
-
אני במקומך לא צמה. זה עלול לפגוע בעובר. או שאם את כן צמה אז תשתי מים כל הזמן....
-
את תלדי ביומולדת שלי חחחח 07/10/11
-
מי? אני? ככה את מאחלת לי?
-
אני אוספת בנות ליומולדת שלי..גם אגם של ליאת נולדה ב 08/10 חחח
אני נולדתי ב 07/10 ורשומה בת.ז 08/10 ...
הכל מאהבה ממי הכל מאהבה
-
תודה על האהבה אבל את מאחלת לי איחור בלידה של כמעט 10 ימים, כאשר מראש האחירו לי את השבוע - הייתי צריכה להיות כבר בשבוע 40+1... לפי המחזור.
אז ברשותך, וכמה שאני אוהבת אותך, אני אחכה ל - 29.09 ולא יום אחרי
-
רגיש מדי- אל תצומי.
שנה שעברה צמתי עם לשתות ולאכול מדי פעם משהו פיצי כמו ענב... אבל כבר הייתי שבוע יותר מתקדם והיה פחות סיכון...
הלוואי והיה לי תירוץ לא לצום השנה.. חחחח אין לי חשק לזה
-
מיטלי - את מניקה, לא? זו סיבה טובה
-
אל תצומי!!! את בשבועות הקריטיים!!! עד שבוע 10 עוד נוצרים איברים חדשים! אלוהים יבין! עלייייי!
-
חח מיכל עדן נולדה ב-8/10. אגם נולדה לפני חודשיים וחצי כמעט ב-15/7.
אבל כל הכבוד על הזיכרון
בחיים צריך לדעת להסתכל על חצי הכוס המלאה - תמיד!!!!!
שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!
באהבה, ליאת.
-
תודה בנות...
עניתן מהר....חחחחחחחחחח
-
לוה אני כבר מזה לא מניקה
-
אני חוגגת ב 7/10 וב 8/10 ולכן אני דורשת לידות בתאריכים האלו !!!!
-
מיכלי - אז זהו! שהפעם זה תלוי בבחורה אחרת - רק בה!
-
אולי זאת רק אני (ואני חלילה לא מתכוונת לפגוע באף אחת), אבל אני פשוט לא מבינה איך אפשר אפילו לחשוב על צום בהריון!!!!!
-
אני לא מתכוונת לצום...
עד שיש לי פטור, לא לנצל אותו???
-
בהריון של הבן שלי הייתי חודש שביעי וכמה ימים וצמתי את כול הצום, ברוך השם הכול עבר חלק (ואני לא דתייה....)
בהריון הנוכחי התל"מ שלי הוא 11.10 כ3 ימים אחרי כיפור , אם אלד לפני מה טוב אם לא אני מקווה לעבור את הצום בשלום.
הרי העניין הוא לא להתייבש כדי לא ליצור צירים , בסוף תשיעי לא נראה לי שיפריע לי ליצור צירים
-
אישית הצום מאוד חשוב לי...
בגלל שההריון טרי טרי (עוד בחיתוליו) והוא גם ההריון הראשון שלי אז אני לא כל כך מבינה ומודעת למה מותר ומה אסור..
אני מעדיפה לשאול ולהתייעץ ...
תודה על התשובות בננות!!
-
קורין מתוקה,שיהיה בשעה טובה-קודם כל,שיעבור בקלות בע"ה
-
צום לא מומלץ לנשים בהריון ויש רבנים שתומכים בזה!
עם כל הכבוד ליום שאל לנו לעבור על חוקיו - קיפוח נפש דוחה שבת - מכירות את המשפט? אז זו בדיוק הכוונה....
אין יותר חשוב מההריון כרגע, יותר מהצום, ועד שקורין, יקירתי, הצלחת בעז"ה
-
לורה יקירתי,אני מכבדת את דעתך ויחד עם זאת חושבת שההחלטה אם לצום או לא מושפעת הרבה מהזיקה לדת והחשיבות של הצום.יש אחת שהצום חשוב לה מאוד-והיא תיקח את הסיכון הזה ויש אחרת שהצום חשוב לה פחות ולא תהיה מוכנה לקחת את הסיכון הזה-וזה מקובל עלי בהחלט! אני לא יודעת איזה רבנים את מכירה שיאשרו לאישה בהריון תקין לא לצום בכלל,יכול מאוד להיות שייתנו הקלות-זה מה שהרב אמר לי אז בהריון וגם אז הוא סייג ואמר שזה רק במידה ואני מרגישה חולשה-וזה רב שנחשב למתירני. ודרך אגב-הריון זה לא מחלה-כמה שזה קלישאה,זה ממש נכון לגבי יום כיפור,אבל שוב-מדובר בהריון תקין! בנאדם חולה-נותנים לו הקלות ויש מצבים שגם לנשים בהריון אבל אל תשווי בין אישה בהריון תקין לבנאדם חולה..כמו שאמרתי-לא את כל אחת זה מעניין-הכל תלוי בעד כמה חשוב לך לצום את הצום או לא. מבחינת הדת-אישה בהריון צריכה לצום. יש הקלות-אבל כל עניין לגופו וכמובן שצריך לשאול רב לפני שצמים.שכל אחת תעשה עם זה מה שהיא מרגישה...
ולורה-עוד משהו-יום כיפור חמור יותר מיום שבת,לכן מחמירים בו יותר
-
אור - עונה לך על שאלותיך בגוף ההודעה שלך:
1. איך קורין יודעת שזה הריון תקין? היא בשבוע 5 כרגע ולא היה קל להיכנס להריון הזה
2. אני באה מבית דתי אז זיקה לדת ולמנהגיה יש לי - מדליקה נרות שבת, חוגגת חגים וגם צמה כשלא בהריון... אבל בהריון אני לא משחקת!!! זה יותר חשוב לי ולכן לא צמה!
3. אני חברה של כמה וכמה דתיות שטוענות שהרב שלהן שהם פנו אליו טען שאין דרישה מאישה בהריון לצום ולא אני לא מתייחסת להריון כמחלה אלא טוענת שאישה עלולה לאבד את הריונה כתוצאה מהצום (והריון זו לא מחלה - לא השוויתי את זה למחלה אפילו פעם אחת)
4. יום כיפור יותר חמור משבת אבל קיפוח נפש עולה על שניהם
אור
-
היי בנות,
אני משתתפת ברגשות של כל אחת ואחת מכן...
אני מצד אחד מאוד שומרת (אני חילונית לגמרי פשוט יש דברים שלי אישית חשובים), ומצד שני אני לא רוצה לסכן דבר...
האמת שהרופא המליץ לי לצום ומפעם לפעם לשתות מים כדי לא להתייבש...
נראה כבר מה אעשה...
אני כרגע לא ממש יודעת...
אבל בכל אופן תודה רבה על תשובותיכן !!!

-
קורין - כמו שרשמתי בהודעה הראשונה - "או שאם את כן צמה אז תשתי מים כל הזמן.... "
בהצלחה
-
לורה-אני לחלוטין חושבת שאיש איש באמונתו יחיה
-
לא לצום בהריון!!!!
-
אין לי מושג מבחינה דתית
אבל אני במקומך לא הייתי צמה.... לא הייתי רוצה לקחת סיכון!
כרגע אני לא אצום כי אני מניקה...
אז יש פטור!
-
תשאלי רב, צום יום כיפור הוא חמור מאוד כי הוא מהתורה ואננחו לא יכולים להתיר לעצמנו לא לצום. הרב בטח יגיד לך להתחיל לצום ולראות איך את מרגישה. ואם חס וחלילה תרגישי לא טוב,אז תתחילי לשתות ב"שיעורים", זאת אומרת בכמויות מסוימות (אני לא זוכרת את הכמות,תשאלי את הרב) ואז זה לא יחשב לך ששברת את הצום. ככה גם אפשר לעשות עם אוכל.
אני בטוחה שיראו את ההשתדלות שלך משמיים, והכול יהיה בסדר ב"ה!
-
טוב נראה לי שצריך לעשות פה קצת סדר
-
אין לי רב מסויים שאני יכולה לשאול אותו....
אווווווווווףףףףףףףףףףףףף
הסתבכתי..
-
קורין.
את מחליטה מה לעשות.
מבחינת הרפואה צום בהריון לא מומלץ. כי יש הפרשה של אצטון בזמן צום. אצטון יכול לפגוע בעובר.
ההחלטה היא שלך ואך ורק שלך כי אם חס וחלילה משהו משתבש (ואני מדברת אפילו על להתעלף ולקבל מכה בברך... או משהו אחר) את צריכה להתמודד עם התוצאות.
לרוב לא יקרה כלום, אבל תמיד יש יוצא מן הכלל.
ההחלטה היא שלך ולא של רב כזה או אחר, במיוחד שאת חילונית
אם את מרגישה שאת יכולה לצום, אז תצומי.
ואם את חוששת, אז אל תצומי.
הריון זה דבר יקר לא משנה אם הוא בריא או לא.
אני אישית לא צמתי כי חששתי להריון, והשנה לא אצום כי אני מניקה.
-
אגב נשים מניקות אין פטור מלצום, שנה שעברה אני הנקתי את אדיר וביררתי ואישה מניקה צריכה לצום, רק אישה עד שלושה ימים אחרי לידה יש היתר לא לצום
]
]
-
קורין
יש מלא רבנים באינטרנט שאת יכולה לשאול אותם...
למשל באתר 'כיפה' או באמת של מכון פוע"ה.
רק תצייני אם את אשכנזיה / ספרדיה, איזה שבוע וכו'... הם כבר יגידו לך.
ותסמכי עליהם.. ובכל מקרה תזכרי שאם ח"ו את פתאום מרגישה נורא חלשה או לא טוב תשתי מים וזהו... לדעתי עדיף לנסות לצום מאשר לוותר על זה מראש.
-----------------------
בעזרת ה' נעשה ונצליח :)
-
אני לא רוצה לעורר מהומות פה אבל לירוני את צודקת
ואני חושבת שלא משנה מה כל אחת תענה כאן
בסופו של דבר כל אחת נותנת את דעתה מההשקפה שלה
לכל אחת ואחת פה יש דעה שונה מהשניה
ולא משנה מי דתיה או מי לא!!!!
יום כיפור הוא קודש קודשים ראש השנה נכתב לנו כבר מה יהיה עלינו בשנה הבאה
ומראש השנה עד לכיפור יש 10 ימי תשובה יש לנו עוד הזדמנות לתקן ולשנות
ובכיפור נחתם לנו כבר יהיה עלינו!!
אני אישית מתחילת ההריון צמתי וברוך השם עבר בשלום
אני במחשבה שאני עושה את רצון בוראנו לא תבוא תקלה תחת זה
בכל אופן תעשי מתוקה מה שאת חושבת ומה שאת מרגישה לנכון!
את לא עושה את זה בכוונה ולא במזיד את פשוט חוששת וזה בסדר גמור אל תרגישי רע!
מאחלת לצמות שיהיה לכן צום מועיל וגמר חתימה טובה ושנזכה להירשם בספר החיים!!!
-
וואו...
אני בדיוק באותה דילמה..
בהריון הקודם שהיה הריון תאומים אמר לי הרופא לא להעיז לצום- הייתי באמצע חודש שמיני.. אז שתיתי מים בערב ולמחרת בבוקר אכלתי פריכית ובצהריים 2 חתיכות קטנות של ברוקולי מבושל.. וכמובן שתיתי מים..
אני יודעת שמה שאכתוב עכשיו נשמע פרימיטיבי, אבל עברו עלי שנתיים ממש לא פשוטות מאז (בלשון המעטה) ולא יכולתי להוציא לי מהראש את המחשבה שזה בגלל שלא צמתי.. אז ברור ש"מי אני שאעשה חשבונות של מעלה", אבל אני מספרת לכן בכנות מה חשבתי כל הזמן, ועל מחשבות קשה להשתלט..
אני לא יודעת מה לעשות השנה
אני אהיה בתחילת חודש שמיני- מוקדם מדי בשביל ללדת.. ומצד שני הריון תקין.. אולי באמת אשאל באתרי האינטרנט שהומלצו פה..
ולורה- נשמתי-
-
תודה בנות, אשאל ואעדכן