שאלת הריון- מודאגת מאוד: - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכולן!
    אציג את עצמי...
    אני פסיבית פה הרבה זמן.
    לא יצא לי ממש להגיב כי העבודה התישה ודרשה. וגם הילדון השובבון בן ה1.5 מספק לי המון תעסוקה.

עכשיו לצערי אני בחופשה כפויה עקב קיצור צוואר רחם ל11-17 מ"מ (זאת אומרת כמובן, שאני בהריון.... שבוע 27..)
    אני כבר שבועיים בבית עם שתיה מרובה ומנוחה, ובכל זאת המצב לא משתפר. רק להפך. והכי מלחיץ זה שאני ממש לא מרגישה צירים. גם אם הם קיימים וגורמים לכל זה. רק כאבי גב תחתון, אפילו בישבן כמעט, מה שנראה לי קשור לתנוחת שכיבה (או שאולי אלו אלו הצירים המפורסמים??)

מאודדד מפחיד אותי לחשוב על זה, אבל יש לי כמה שאלות:
    - מישהי שמעה או חוותה לידה בשבוע כזה (27) ושהתינוק לא חווה עיכובים או נזקים בלתי הפיכים?
    - מישהי שמעה על לידה כזו, שכן היו בה דברים מצערים ולא הפיכים?
    - מישהי מכירה מקרה של התקצרות משמעותית כזו שהלידה בעקבותיה הייתה כרגיל, ולא נולד ילד בשבוע מוקדם?
    - משהו שהיה לי מוזר שלא הוזכר ע"ע הרופא- באיזה מצבים אמורים לאשפז ולתת זריקה להבשלת ראות?

בבקשה מי שיש לה מידע שתשתף אותי.. גם אם הוא לא חיובי..
    חשוב לי מאוד לדעת לקראת מה אני הולכת ומה צפוי או לא צפוי לנו.
    הלוואי ויהיה מידע חיובי, אבל אשמח לכל פיסת מידע.

תודה בנות
14 תגובות
עמוד 1
  • היי
    בהחלט מבינה פחדייך.
    ממליצה לך בחום רב להכנס לפורום הורים לפגים בתפוז ולשאול שם את השאלות, שם יש יותר הורים לפגים.
  • אני לא רופאה אבל מוזר לי שלא נתנו לך זריקה להבשלת ריאות. אותי כדאי שתבררי עם הרופא שלך בביקור הבא.
    בכל מקרה אני מאחלת לך שתחזיקי כמה שיותר וגם אם לא שיהיה בסדר
  • גם אני ממש לא מבינה בזה - אבל ככל שסוחבים יותר - סיכוייו של העובר גדולים יותר.

מחזיקה לך מיליון אצבעות שתחזיקי כמה שיותר
  • מעניין-
  • קודם כל, מקווה שתצליחי להגיע עד שבוע מאוחר הרבה יותר!

• אני לא מבינה- את בשמירת הריון?
    את חייבת לשנות גישה- לחשוב חיובי ולעשות כל מה שאפשר לא ללדת כרגע.
    לא משנה איזה סיפורים תשמעי או שמעת - לידה בשבוע כזה לא אידאלית.
    זה כמובן טוב שאת מתכוננת נפשית ושכלית אבל קחי בחשבון שאת חייבת לשכב כמה שיותר ולא לעשות שום פעולה שתסכן את הבריאות שלך ושל העובר.
    סליחה אם הלחצתי..
    "..ילדיכם אינם ילדיכם
    כי פרי געגועי החיים אל עצמם.
    באים הנה דרככם, אך לא מכם.
    חיים עמכם אך אינם שייכים לכם.
    תנו לילדיכם את אהבתכם, אך לא את מחשבותיכם.
    כי לא לכם הגיגיהם..."

מתוך "על הילדים"/חליל ג'ובראן
  • קודם כל אני מקווה שתרגישי טוב ושתסחבי כמה שיותר. יש פורום מאוד מעניין להריון בסיכון באת BEOK שעוסק בבריאות רפואה יופי וכו ואני הייתי נעזרת בו מלא.
    אני ילדתי בשבוע 34 את לידתי הראשונה והנה עכשיו אני כבר בשבוע 37+. סביר להניח שבשבוע כל כך מוקדם תצטרכו לשהות בפגייה. אני ממליצה לשאול על זריקות פרוגסטרון למניעת לידה מוקדמת. אני קיבלתי אחת לשבוע כאלו נכון זה לא הכי נעים ואפילו כואב אבל הנה לא ילדתי מוקדם.
    תישמרי על עצמך כמה שרק אפשר ותשתדלי לנוח הרבה

המסנג'ר שלי: [email protected]

• אני הייתי פעמיים בשמירה בגלל התקצרות צוואר רחם,צירים מוקדמים ואפילו פתיחה,פעם אחת משבוע 28 פעם שניה קצת מאוחר יותר-אבל רק בגלל שלא עלו על זה בזמן תכל'ס הרגשתי את זה קודם....
    בכל אופן,בשלב כזה בשני המקרים אושפזתי לכמה ימים מעקב.קיבלתי זריקה להבשלת הריאות,ובנוסף כדורים שעוצרים צירים.
    בהריון השני בנוסף לזה נתנו לי זריקות,פעם בחודש של הורמון מיוחד שמשפיע על צוואר הרחם,ובעצם אמור למנוע ממנו להמשיך להתקצר-אי אפשר לקנות את הזריקות רק באישור מיוחד,ואני הצלחתי להשיג אותן בזכות קשרים במחלקת נשים באחד מבתי הרפואה במרכז.
    בכל מקרה,רצוי להקפיד על השמירה,לוודא שיש לך רופא שמבין מה הוא עושה-לשאול שאלות לדרוש טיפול הולם ורציני ואם יש צורך לעבור רופא.
    אני כותבת את זה כי בהריון הראשון הייתה לי רופאה שאם הייתי מחכה לה שתבין מה קורה הייתי יולדת בשבוע 28...אני פשוט פניתי למוקד ומשם הטיסו אותי למיון יולדות.
    בכל אופן,אפילו שאיימו עלי שאני לא אעבור את הלילה....ילדתי יומיים אחרי התאריך,ובפעם השניה באמצע שבוע 37,ככה שזה בהחלט אפשרי.
    בהצלחה!
  • אחיין שלי המהמם המתוק והמושלם נולד בשבוע 27 700 גרם!
    ב"ה ב"ה כמו כל ילד בגילו- יש תחומים שהוא מאוד מפותח בהם ויש תחומים שפחות.
    אבל הכל תקין ובנורמה.
    לא אשקר לך- היו חודשים לא קלים בהתחלה. וכן יש לו יותר בעיות נשימה מילדים אחרים, אבל מצד שני- גם לבעלי יש את אותן בעיות והוא לא נולד פג...
    בהצלחה!!

מיכל

• תודה

אתן לא מבינות איזה כיף זה לשמוע עוד ועוד מקרים עם הפי-אנד.
    כשאת במצב הזה את בטוחה שזה סוף העולם.. ולא תמיד מידע באינטרנט הוא מעודד.

נתקלתי במאמרים מזעזעים שבסוף כתבו שהדברים לא הוכחו מדעית..
    זה כל כך חסר אחריות לפרסם דברים מפחידים כאלו כשהם חסרי בסיס!

אל תשאלו מה קראתי על כדורי הפרוגסטרון שאני מקבלת (שזה מקביל למה שאת, שושה, קיבלת בתור זריקה), ולמה זה יכול לגרום
    ובסוף היה כתוב שהדבר נחקר ע"י סטודנטים ולא הוכח

תודה מתוקונת על המידע!!

שילגיה- אני לא צריכה לשנות גישה, כי אני בדיוק בגישה הזו שציינת

ברור שאני אעשה הכל כדי ללדת בזמן!

אבל אני רוצה להיות מוכנה נפשית לכל אופציה שאלוקים יחליט עליה

תודה בנות!!! עזרתם מאודדדדדד!!!!!
  • אני לא מבינה גדולה
    אבל רציתי לאחל בהצלחה
    הלוואי שתצליח להגיע לתחילת תשיעי לפחות
  • אני מכירה ילדה שנולדה בשבוע 27 - 800 גרם... היא היום בכיתה ב בריאה לחלוטין, ילדה נורמטיבית ומקסימה.

אני הייתי עם מחיקה כמעט מלאה של צוואר הרחם (90%) בהריון הראשון ועם מנוחה זה התארך חזרה. יש הבדל בין מחיקה לבין פתיחה. הפתיחה היא "בלתי הפיכה" ז"א עם יש לך פתיחה את תשארי עם פתיחה כזו או אחרת עד הלידה אבל מחיקה/התקצרות זה משהו אחר. אז אצלי אחרי אישפוז של כמה ימים ומנוחה זה התארך חזרה וילדתי במועד. מה שכן - קיבלתי זריקה להבשלת הריאות - שווה לברר על הנושא הזה. לשאול ממש את הרופא מה לגבי הזריקה.

מעבר לזה - את עושה את שלך תנוחי תשתי ותאכלי והקב"ה את שלו. כל יום שעובר והעוברון בפנים זה רווח נקי.
  • מאחלת לך לסחוב את ההריון הזה כמה שיותר, ושתהיי מופתעת לטובה
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • אני ילדתי את בתי השניה בשבוע 29.... אני לא הספקתי לקבל
    זריקה להבשלת הריאות, יילדו אותי בניתוח קיסרי חירום

טוהר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה