-
מאמי לפי מה שאני זוכרת... אסור להביא כמה טעימות באותו יום, וזאת כדי להיות במעקב אחר התפתחות אלרגיה אם יש למאכל כלשהו....
כל יום טעימה של משהו אחר, מתחילים מירקות, יום תפו"א, יום גזר, וכו' וכו'... אחרכך פירות, ואחר כך עוף ובשר....
אני מקווה שאני לא מטעה אותך, ויתקנו אותי הבנות שעכשיו נמצאות בתקופת הטעימות , אני כבר כמה שנים אחרי....
-
מאמי, תתני כל יומיים שלושה משהו חדש. ז"א ביום הראשון תתני למשל תפוח אדמה, גם ביום השני תתני תפוח אדמה. ביום שלישי את יכולה לתת ירק אחר או לשלב עוד ירק עם התפוח אדמה.
ככה אפשר לראות למה הילד אלרגי. אצלי למשל גיליתי שדניאל אלרגי לבטטה רק ביום רביעי של הטעימות!
-
היי,
יש לזה כל מיני "אסכולות", המחמירים אומרים לתת כל דבר בנפרד ל3 ימים ע"מ לבדוק אלרגיות, המתירנים אומרתים תני מהכל ביחד. בכל מקרה לא יותר מ2 כפיות ביום בשלב הזה.
אני הייתי איפשהו באמצע, רציתי לבדוק תגובה אלרגנית, אבל זה נראה לי די מזעזע לתת קישוא או דלעת לבד... אז התחלתי מתפוח אדמה מרוסק, פירה בקיצור, למשך 3 ימים. אחרי 3 ימים הוספתי לתפוח האדמה גזר, אחרי עוד שלושה ימים הוספתי קישוא, דלעת, וככה את כל הירקות ואז עוף, עד שהגענו למרק עם כל הירקות הקיימים. אחרי שסיימנו עם ירקות עברנו לפירות.
3 ימים בננה, אחר כך מוסיפים תפוח, אחרי 3 ימים אגס, אבוקדו, אפרסק, משמש, שסק, אבטיח, מלון וכו'... כל הפירות.
עד שתסיימי את כל זה הוא כבר יהיה בן חצי שנה ותוכלי לתת מנת פירות בבוקר ומנת מרק ירקות בצהריים.
ככה גם טעים וגם בדקת אלרגיה, כי אם נתת מרק עם תפו"א, קישוא, גזר ודלעת, ואז היום הוספת סלרי ויש פריחה, אז החשוד המיידי הוא הסלרי
-
אז אני אתן כל ירק בניפרד בכדי לבדוק אם יש לו אלרגיה לאחד הירקות/פרות
מתי נותנים בצים?עופות?בשר?
מתי מתחילים עם הגבינות והמעדנים?
-
מישהי.....
-
אני בדיוק אבל בדיוק כמו שני (אני למשך יומים כל דבר) אבל ממש זהה ברעיון
התחלתי מבסיס (ירקות תפו"א פירות בננה) ולבסיס הוספתי כל יום עוד ועוד ועוד
בטח ובטח שלא ביום אחד טעימות מהכל - כי אז איך תדעי אם יש אלרגיה ולמה
-
כמו הבנות פה... בעצם מהן למדתי