טוב,אני חייבת להדגיש משהו.
כשאמרתי "גבולות",לא התכוונתי בכלל ליד קשה או לעונשים,ובוודאי לא חמורים.
אני חושבת שגם כתבתי גבולות והרבה חום ואהבה והדגשתי שזה לא סותר.
גבולות בריאים ונכונים נבנים,לא נכפים בצורת עונשים,הילד מוושפל מכך,כל הכוח שלו נלקח ממנו ותחושת הזעם בתוכו רק מתעצמת.
מבחינתו,אולי ניצחת אותו בקרב,אבל הוא עוד ינצח במלחמה....הוא "יחזיר" אחר כך את הפגיעה שלו בכל מיני דרכים יצירתיות.....אבל לא זו הנקודה שלי.
ראיתי כמה פעמים שסופר נני יעצה במקרים כאלו בשעת מעשה פשוט לא להתייחס לילד הפוגע,לא לעשות מזה עניין גדול,לומר לו בתוקף(תוקף לא אומר הרמת קול)
משהו כמו-אמא לא מרשה להרביץ או מה שתחליטו ולהרחיק את התינוק.
בגיל הזה גם אין הרבה מה לנהל איתם שיחות של-כנגיע הביתה תתנהג בצורה x אם לא אז יקרה y.
התפיסה שלהם לא מספיק רחבה בשביל זה,ומעבר לזה,זה מספק את הדלק הלא נכון...זה שם הרבה משקל על ההתנהגות השלילית,ומצד הילד העיקר היחס היחידני כלפיו,לא אכפת לו כ"כ איזה יחס....
בקיצור,להעמיד גבולות באופן של חזרה קצרה וממוקדת על מה שלא עושים,כן להרחיב במה כן ואיך,ופשוט לא לאפשר להתנהגות הפוגעת מקום,עד כמה שניתן....
אוף,סיוון,אני מגיבה כמעט רק לך ותמיד יוצא לי ארררררררררוך.....

בהצלחה יקירה,כתיבה וחתימה טובה לשנה טובה על אמת,לכל המשפחה.
אגב-שמעתי על אמא למשפחה ברוכת ילדים שתלתה במקום בולט בבית תמונות של הילדים ברגעים הכי מתוקים וממיסים שלהם,וכל פעם שהתנהגו בצורה שהוצאיה אותה מהכלים היא פשוט הלכה להסתכל כמה דקות על התמונות האלה,להזכיר לעצמה את כל הטוב שיש בהם וכמה היא אוהבת אותם