-
אני ממש נגד צום בהריון!!! מצד שני, אני לא צמה גם ככה, אז אני לא האדם הנכון לענות לך...
-
מאמי, גם אני ממש התלבטתי אם לצום או לא.... והחלטתי סופית, אני לא צמה.... (בעיקר כי בעלי אסר עליי
-
אני מצטערת אבל לי זה נשמע ממש מפגר, ושוב, סליחה, לא רוצה לפגוע באף אחת.
הרב לא רופא, הוא לא יודע איך עובר ההריון שלך או של כל אחת אחרת, והוא לא יכול להגיד לך לצום, ובמקרה גרוע לשתות מים.
אבל גם אני, כמו מינה לא צמה גם ככה, אז ככה שדעתי בעניין נחרצת וידועה, לא לצום!
-
שיווווו... איזו התלבטות אני משתגעעעעעת כבר!!!!!!!!!!!!!!
-
לא לצום!!!
-
התלבטתי גם אבל בסוף אני לא צמה
אני לא יסכן את עצמי אצ בעובר עם צירים מוקדמים
וגםםםםם לא רוצה לגיע לבית חולים ושבעלי ישבור תצום
עצה ממני אל תצומי
תשתי המוןןןן ותואכלי דברים מינימלים לא ארוחות כבדות !!!
-
בהיריון של ליאן הייתי בחודש שמיני בהתחלה חשבתי לא לצום אבל גיסתי סיפרה לי שכשהיא היתה בהיריון היא לא צמה בכיפור ושבוע אחרי זה היא ילדה בלידה קשה מאוד והיא מאוד הלחיצה אותי, אז החלטתי לצום ובמקרה ואני ארגיש לא טוב אני אפתח את הצום ויום הצום היתה לי חולשה אז כל פעם שתיתי קצת פטל בשביל לעלות את הסוכר והצלחתי לצום( ואני מאלה שמתעלפים ומקיאים בדרך כלל בצום)
אני חושבת שאת צריכה לעשות מה שאת מרגישה אולי כדאי להתחיל ולראות איך את מרגישה או כל כמה שעות לשתות משהו
]
]
-
למה שיהיה מאוחר מידי?!?!!
אם תרגישי סחרחורות, או קצת כאבי בטן או משו שמזכיר צירים תשתי הרבה מים (2 ליטר לפחות) ותנוחי. לא רואה סיבה שלא יעבור...
נראה לי הכי חכם ונכון להתחיל לצום. לפחות לעשות את ההשתדלות... זה מה שאני מתכוונת לעשות בכל אופן.
-----------------------
בעזרת ה' נעשה ונצליח :)
-
הי
כמו שכבר כתבתי בשרשורים הקודמים בנושא , צמתי בחודש שביעי וחצי ותודה לאל הכול עבר בשלום.
שתיתי כמויות אדירות של מים לפני הצום והוא היה אחד הצומות הקלים שעברו עליי בחיי.
בעזרת השם אם לא אלד עד כיפור , אעשה מאמצים כבירים לצום אותו
שיעבור עלינו קל
-
בובה,
ברור לך שכל אחת תגיד לפי דעתה ואמונתה וזה לא ממש יתן לך פתרון. את גם ככה מרגישה לפעמים לא משהו וכמו שויקי כתבה אף אחד לא יודע איך את מרגישה או תרגישי.
תעשי אך ורק מה שאת מרגישה והעיקר תרגישי טוב!
-
אני גם בעד להתחיל את הצום ולראות אך מתפתח
למה שלא תלכי לרופא שיבחן את המצב שלך והבריאות שלך ועם התשובות תלכי לרב - כמו שהרב כתב ההלכה לא רוצה לעשות נזקים ולהכביד על האדם
שיהיה בהצלחה במה שלא תבחרי
-
היי,
אני שאלתי משהו שתי מהבסיס שלי שאשתו ילדה לא מזמן והוא אמר שבכל החודשים לא צריך לצום מלבד בתשיעי, כי הסכנה היא שיהיו צירים ולידה מוקדמת ובחודש תשיעי אין שום בעיה ללדת.
כשאמרתי שאני אשים מים וקרקרים בצד הוא אמר לי חד משמעית שצריך לאכול (סנדביץ' ודומיו).
עדיין לא החלטתי למרות כל ההתנגדות מסביבי לעובדה שאני אצום, רק המחשבה לאכול בכיפור מוזרה לי, אז לעשות את זה בפועל
-
קחו איך שבא לכן, איש איש באמונתו..
לא מעניין אותי מה אומרים רבנים בנושא..
הם לא רופאים ולא יכולים לקחת על עצמם להורות להריונית לצום
בעוד מדעית זה יכול להזיק.
מי שצמה ..צום קל\
מי שלא..מוזמנת לחגוג איתי יומולדת
-
לא לצום!
מצטערת אני הכי מאמינה וצמה כבר מגיל 12 אבל הריון קודם לכל את לא יכולה לדעת מה יקרה. תאכלי דברים בסיסיים.. אל תדפקי ארוחות שחיתות וזהו.
זו דעתי לפחות
-
אני לגמרי מבינה את ההתלבטות.
מוזר לי מה שהרב כתב אבל מי אני שיחלוק!
אני פשוט חושבת שבנות פה לוקחות קצת קשה את עניין הצום.
לכולנו קרה בהריון איזה יום שעבר עלינו ולא הקפדנו לשתות כמו שצריך ולא שמנו לב..
או שפתאום הרגשנו סחרחורת ושתינו וזה עבר!
ומעטים המקרים שהתייבשנו לגמרי בגלל יום אחד כזה והגענו למיון.
זו הסכנה ביום כיפור בהריון- להתייבש..
אז כמובן ואך ורק אם ההריון הולך חלק ולא בסיכון או משהו,
שותים מלללא לפני, שותים בשיעורים או תוך כדי הצום, לפי מה שהרב כותב..
נחים מללא.
אומרים שהצום יותר חשוב מהתפילות, לכן כשאני צמתי בהריון הייתי במיטה כל היום!
וזה הצום הכי טוב שעבר עליי מאז ומעולם!
והכל עובר בשקט.
זו דעתי.. אני פשוט לא עושה מזה כזה ביג דיל!
-
אני בתחילת ההריון הגעתי כמה פעמים למיון בגלל היתיבשות, ושתיתי דווקא די סביר.
בהריון לא צמתי.
האמת שגם אני שמעתי לגבי זה שרק מי שבחודש 9 צריכה לצום- כי אם מתחילים צירים אין סכנה לאם ולעובר.
-
אני חושבת שלא כדאי לצום בהיריון, לשתות המון מים, ולאכול רק אם אי אפשר לחכות. הסכנה הגדולה היא התיבשות וצירים מוקדמים. מאחר ואני למודת ניסיון עם צירים מוקדמים, לא כדאי תשמרי על עצמך ועל ההיריון שלך.
אם לא אלד עד אז, אז גם אני לא אצום אפילו שזה מזרז לידה, בטח חדר לידה יהייה מפוצץץץץץ