-
הי. בוקר טוב. שנה טובה
1. תפו"ע ואגס את יכולה לאדות ולתת לה ברשת או ביד.
2. מבחינת ירין - הוא בריא? הבדיקות שלו תקינות? הוא לומד דברים חדשים? הוא ילד מתוק ערני ומאושר? אם כל התשובות נכונות, עיזבי אותו, ככל שהלחץ שלך על האוכל יגדל כך כמות האוכל תקטן.
3. אם הוא אוכל כ"כ מעט, תקפידי על אוכל בריא ומזין, בלי שטויות, בלי חטיפים, בלי ממתקים, כדי שמה שייכנס אליו ישמש אותו לאבני בנייה לגוף.
את לא רוצה לפטם אותו כי אז הסיכוי שהוא יגדל להיות איש שמן - יעלה מאוד.
איך את היית בגילו? איך אבא שלו היה בגילו? הגנטיקה במקרה כזה מראה לנו שלעיתים קרובות ההיסטוריה חוזרת על עצמה, תבררי עם האמהות שלכם.
ושוב - דבר ראשון - לשלול כל דבר בריאותי.
-
תודה ממי
-
ומה הוא אוכל עד הארוחת ערב?
בגלל האופק החדש הם אוכלים גם בסביבות 12, אז יכול להיות שהוא עדיין לא רעב, את יכולה לנסות לאחר לו את ארוחת הצהריים, לצאת לגינה (כי האויר בחוץ עושה תאבון) ואז לתת לו לאכול.
תבקשי בדיקות דם מקיפות, תוודאי שאין לו חוסרים, אם יש אפשר להשלים בסוכריות ויטמינים...
וגם - עכשיו שקצת מתקרר - הגוף ידרוש ממנו יותר לאכול כדי להתכונן לחורף.
כשהוא יושב לאכול - הוא בלחץ לרדת כבר מהשולחן כי הוא צריך לראות משהו בטלויזיה או לשחק במשהו וכד'?
-
בבוקר אוכל מעדן
בגן - ארוחתבוקר אין לי שמץ כמה אוכל
ב12:30 פרי או עוגיה
בבית - צהריים
וארוחת ערב ב19:00 בערך
אבל , אלו שעות הארוחה, זה לאאומר שהוא אוכל כמו שצריך ,
ואיך עלית על מילת המפתח?? הוא לחוץץץץץץץץץץץ שהוא מפסיד טלויזיה, וכן אני גם חוטאת ונותנת לו לאכול מול הטלויזיה כי אחרתזה בכלל קשה איתו..
-
בדקתם פעם אם חסר לירין ברזל
לנו היתה תקופה ששחר שקל גם רבע עוף ולא אכל בקושי כלום
הרופא נתן לנו בדיקת דם לברזל והתברר שיש לו חוסר בברזל ברגע שהתחיל לקחת ברזל המצב השתפר מאוד והוא אפילו עולה יפה במשקל
-
וואלה יפעת?
באמת היה חסר לו ברזל פעם ..ונתנו לו 7 CC ברזל כל יום
מאז לא בדקנו . אני אבקש מהרופא בדיקות .. לצערי ..
-
תבקשי
אנחנו כבר חצי שנה עם ברזל מאז יש שיפור באכילה של שחר אני יכולה להגיד לך שהחצי שנה אחרונה הוא עלה לי את ה 3 קילו פלוס
מילד ששקל בקושי 15 קילו עכשיו הוא כמעט 18 קילו
-
דייייייייייי מה את אומרת !
אנחנו מעולם לא הגענו בכלל למעל 14.2
-
לגבי לאכול מול הטלויזיה - גם יונתן אוכל הרבה פעמים גרוע מול הטלויזיה כי זה פשוט מסיח את דעתו.
מה שאני הייתי עושה זה נותנת לו צלחת עם כמות אוכל מספיקה ומאוזנת ואומרת לו "כשתסיים את הצלחת תוכל לראות טלויזיה/לעשות מה שבא לך"
יעל, אמא של 2 אפרוחים
-
אני גם הייתי לוקחת אותו לבדיקות כלליות...
גם לי יש בעיונת של אוכל עם הגדול, הוא בקושי אוכל... תמיד מנשנש ורזון במיוחד
כל הזמן אני מקבלת הערות עליו, כאילו אני מרעיבה אותו
"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
-
אני די מבינה אותך בעניין המשקל.
שקד בן 3.4 ושוקל 13.3 קילו
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
-
תודה בנות