עוגת גבינה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יש למישהי מתכון טוב וטעים במיוחד לעוגת גבינה קרה/אפויה?

אני אשמח לקבל מתכון! תודה!
6 תגובות
עמוד 1
  • אני אישית מאוד אוהבת את המתכון הזה של קרין גורן, העוגה יוצאת קרמית במיוחד.

אפשר לוותר על הפירות למעלה, אני עושה בלי

• יש לי מתכון לעוגת גבינה עם שוקולד לבן, טעימה בטירוף,קלה מאוד להכנה,משמינה ביותר ותמיד קוצרת מלאאאא מחמאות!
    המתכון מעיתון לאשה מלפני כמה שנים...כל שבועות אני מכינה אותה והיא פשוט נחטפת!!!

עוגת גבינה קרה עם שוקולד לבן
    מצרכים:

תחתית
    150 גר' ביסקוויטים
    70 גר' חמאה מומסת

לעוגה עצמה :
    1 מיכל שמנת מתוקה (250 גר)
    500 גר' גבינת סקי (עדיף 5 אחוז חח)
    400 גר' שוקולד לבן מופרד לקוביות

הכנה:
    תחתית:
    מפוררים את הביסקוויטים (בבלנד או מעבד מזון או ידנית בתוך שקית) עד שנוצרים פירורים..מערבבים את החמאה המומסת עם הפירורים עד שכל הפירורים נספגים בחמאה... משטחים את הפירורים בתבנית אפייה (עדיף מתפרתקת),לנסות לשטח כך שהתחתית תהייה אחידה ודחוסה... מכניסים למקפיא...
    שכבת גבינה:
    מסיסים את השוקולד הלבן.
    מערבלים את השמנת מתוקה עד שנוצרת קצפת רכה , מוסיפים את הסקי , מערבלים עד שיש תערובת אחידה וחלקה...מכניסים פנימה את השוקולד הלבן ,מערבבים הכל עד שכל התערובת אחידה וחלקה...

מוציאים את התבנית מהמקפיא,שופכים עליה את התערובת,מחליקים ומסדרים יפה יפה ....לכסות בניילון נצמד ויאללה למקרר לפחות ל 5-6 שעות (אני מעדיפה לפחות 24 שעות,יוצא יותר טעים )..

אחרי שמוצאיים את העוגה מהמקרר אפשר לשים עליה מלא ציפויים..אני תמיד שמה דודבנים (הקפואים האלה שמוכרים -הם חמצמצים) , הם חמוצים וזה מעדן את המתיקות של העוגה....

תהני!!
  • pikabu:

1) 400 גר'? אפשר פחות?? חח
    2) אפשר לעשות את זה בתבנית רגילה? בתבנית סיליקון אישיות בצורת לב?
  • ברור שאפשר פחות, זה פשוט מוסיף מתיקותץ לעוגה כי אין בה שוםפ דבר אחר מתוק ...(חוץ מהשמנת כמובן..)...
    400 גר' זה 4 חפיסות...

לדעתי בתבנית סיליקון של לבבות זה בעייתית כי לא חושבת שהעוגה תחליק החוצה ...וגם כמו שאני מכירה את התבנית הזו של הלבבות אז התחתית שלה לא אחידה וזה קצת בעייתי....
  • אז עדיף לעשות את זה בתבנית שהיא קצת פחות מבינונית ועמוקה?

מה עוד אפשר להשים על העוגה חוץ מדובדבנים?

את העוגה אוכלים עם כפית נכון? היא נוזלית מוצקה כזאת...?
  • אה,וכשרשמת חמאה מומסת הכוונה לחמאה נוזלית או רכה?

כמה זה בערך 150 דר' בסקיוויטים? ובצבע לבן,נכון?
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה