-
לי אמרו פעם בטיפת חלב שדניאלה נחשב מעדן בריא.
אז תני לה דניאלה - תנסי לערבב עם גבינה
וכמובן תמיד תשימי מולה גם צלחת עם ירקות, קוטג', פרוסת לחם וכו'..
תעשו ארוחות ביחד - שהיא תראה שאתם אוכלים דברים אחרים.
היא הולכת לגן? איך היא אוכלת שם?
חה חה חה הייתי מציעה לך לקנות את הספר "אתי ספגטי"
-
היא דווקא מכירה את הספר "אתי ספגטי".....
-
אם היא בקטע של מעדנים עכשיו הייתי זורמת איתה...
תנסי גמדים ושטוזים וכאלה
גם מעדן שוקולד עם כף גבינה זה טעים ולא כזה לא בריא...
ככל שתהיו לחוצים איתה על זה זה עלול לייצר את התגובה הבלתי רצויה של הדווקא...
מידי פעם תראי לה שיש עוד דברים לאכול ותציגי בפניה
אני בטוחה שככל שתרפו כך היא תתפתה לנסות גם מאכלים אחרים...
"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
-
גם הקטנה שלי היתה בררנית מאוד באוכל ואכלה טחון עד גיל יחסית מאוחר. גם היום היא לא אוכלת פירות וירקות, רק בננה. היא אפילו לא מנסה משהו אחר
לגבי שאר המאכלים, כיום היא אוכלת יפה
הייתי שמה לה את האוכל של הגדול והיא לא היתה מנסה לקחת ולקרב לפה. זה פשוט לא עניין אותה. עד גיל שנה ו- 3 חודשים בערך. פתאום היא התחילה ומאז... זה הלך והשתפר.
תזרמו איתה כרגע עם המעדנים ובמקביל תמשיכו להציע גם אוכל אמיתי (פירה, פתיתים, פסטה וכו'). בזמנו אני הצלחתי להכניס לה לגמדים דייסת סולת
-
אצלי דור ומתחת לאחוזן 3
אוכל כמו ציפור גם במטרנה אני מוספיה לו קונפלור
אבל התחלתי לרסק לו את כל מה שאנחנו אוכלים
כל פעם אני מנסה לתת לו משהו חדש אבל הוא לא אוכל ממנו הרבה
-
תודה על התגובות.
קיבלנו הפניה למרפאת אכילה
-
בגיל שנה מרפאת אכילה? לא מוגזם? (הכוונה לרופא שהפנה אתכם).
אם היא שותה מטרנה היא מקבלת הכל משם, אז לא משנה מה היא אוכלת מסביב.
אם היא לא שותה, צריך לדאוג שהיא תקבל מכל אבות המזון ואז איכשהו את צריכה לתת לה מרק ופירות.
מציעה לך לעשות סדר בארוחות ולא לתת כל פעם שהיא מבקשת.
ארוחות עיקריות שתשב איתכם - ככה היא רואה שיש סדר קבוע. ארוחות ביניים תתני בזמנים קבועים. ארוחה שהיא לא אוכלת - "בעיה שלה".
תני לה לפחות מעדן אחד ביום אבל גם דברים אחרים.
לפי התגובה שתיארת היא בוחנת אתכם ומשחקת על משהו שחשוב לך - האוכל. היא כ"כ קטנה אבל מבינה מה היא עושה.
לדעתי תוך שבוע את יכולה לשנות לה את כל ההרגלים בתנאי שלא תישברי (ואל תדאגי, שבוע לא יגרום לה לתת ת****).
מצטערת אם יצא קצת קיצוני. זה מה שאני הייתי עושה.
-
עוגית:
אז ככה זה לא מוגזם כי לא הסברתי פה את כל הרקע, ההפניה היא לא בגלל העקשנות על המעדנים אבל פשוט התגובות כבר לא כ"כ אקטואליות כי אמרו לי לא להתווכח על כלום בינתיים.
יש לה בעיה תחושתית, היא לא יכולה לאכול מוצקים בכלל, אם האוכל לא במרקם חלק לגמרי אז היא נחנקת ומקיאה.
בעיקרון היא גם לא רוצה בקבוק בכלל אז אנחנו נותנים לה דייסה בכפית בבוקר ובערב, היא לא ממש אוכלת את זה אז היא לא מקבלת מספיק משם.
אין הגיון שתשב איתנו בגלל שהיא לא יכולה לאכול את האוכל שלנו ולא משנה כמה ארסק לה את זה, היא צריכה מרקם חלק.
וכן, היא משחקת איתנו, אבל חשוב לנו שהיא תאכל, אם מתוך ה4 ארוחות שלה ביום היא מוותרת על 2 ארוחות כי היא רוצה מעדן אז זה לא נראה הגיוני להשאיר אותה רעבה, בעצם אני לא בטוחה שהיא יודעת מה זה רעב, היא מדלגת על ארוחות חופשי....
-
כנראה שהיא מעדיפה מעדנים בגלל המרקם שלהם ולא בגלל שבא לה מתוק, למשל.
------------------------------------------------------------------------------------------
לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!