יום כיפור- שאלה לבנות הדתיות (או למי שיודעת) - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות, מה מותר לי לעשות ביום כיפור מבחינת ההלכה?
    ז"א, אני רוצה ללכת לבית הכנסת אבל אני לא אצום, ואני אהיה חייבת לשאוב חלב. האם צריך להשאיר את המשאבה עובדת בכל היום?

אם מישהי בעניינים אשמח לעזרה...

13 תגובות
עמוד 1
  • היי,

יש אתר שנקרא כיפה..

מקבלים שם מענה תוך מספר דקות מהרבנים בפורום...

אני מאמינה ששם תקבלי את כל התשובות.
  • תראי אני אחרי הלידה של להב הייתי שואבת לא מניקה.
    אז:
    1. לא צמתי כי היה חשוב לי שיהיה לי מספיק חלב לתת ללהב ושיהיה איכותי לא מים.
    2. שאבתי רגיל כל 3 שעות הפעלתי את המכונה. וזאת גם סיבה של צמתי - אמרתי גם ככה אני מפעילה מכשיר חשמלי אז כבר לא נעשה כלום

• אני הייתי שואבת בשבתות עם שעון שבת.
    מחברת את המשאבה לשעון, ככה שתפעל כל שלוש שעות (בערך) למשך חצי שעה.

מיכל

• שעון שבת אחלה דבר ופיתרון מצויין

• גם אני בעד שעון שבת. הוא עולה 30 שח מאד שימושי. את מחברת את המשאבה לחשמל עם השעון והיא נדלקת לך מתי שאת קובעת מראש.
    בשבת עצמה (יום כיפור) מותר להאריך את המצב הקיים- נניח שאת באמצע שאיבה והמשאבה עומדת לכבות ואת רוצה שהיא תישאר דולקת עוד רבע שעה- את מאריכה את השעון בעוד רבע שעה ואין בעיה הלכתתית עם זה. גם אם את במצב ההפוך- המשאבה כבויה ואת רוצה שתשאר כבויה- מותר להאריך את המצב בו היא כבויה.

בגדול ביום כיפור יש חמישה איסורים:

1. אכילה
    2. שתיה
    3. נעילת הסנדל- אסור לנעול נעלי עור.
    4. סיכה- אסור להתקלח, לשים קרם וכו' (אלא אם כן זה לצורך רפואה)
    5. תשמיש המיטה- אסור לקיים יחסים.

לגבי אכילה ושתיה- יש מצב של אכילה ושתיה בשיעורים. צריך לקבל לזה היתר מרב- אבל נשים מניקות/ בהריון בד"כ מקבלות.
    מה זה אומר- מותר לשתות ולאכול כל 7 דקות כמות קטנה.
    שתיה- לפני יום כיפור את ממלאה את הפה במים ויורקת אותם לתוך כוס. כמה שהצלחת להכניס לפה זו הכמות שמותר לך לשתות. זה יוצא בערך 60 מ"ל. מותר לשתות הכל ולא רק מים.
    אוכל- מותר לאכול 30 גרם כל 7 דקות.

האכילה בשיעורים היא פיתרון מצויין למי שרוצה לצום ועדיין להניק בצורה טובה.

חוץ מזה יש את הדברים שאסור לעשות בשבת להדליק חשמל. לדבר בטלפון, לסוע וכו'.
  • היי,

אני שאלתי שאלת רב בנוגע לצום בהריון הנוכחי- והוא ענה לי שהמצב היחיד בו יש פטור מצום הוא במקרה של פיקוח נפש. אין היתר קבוע לא להריוניות ולא למניקות (ולכן אני רושמת לך את התשובה, כי הוא הזכיר גם את המניקות).
    הוא אמר לי להתחיל לצום, ואם לא ארגיש טוב לשתות.

לשיקולך..

בכל מקרה- גמר חתימה טובה
  • יעליאור,
    אתמול התקשרתי למכון פועה וזה מה שהם אמרו לי. כתבתי את זה על סמך מה שהם אמרו.
  • היי שני,

האמת היא שלא קראתי את מה שרשמת
  • מאמי אחותי דתייה ובשבתות היא הייתה שמה את המשאבה על שעון שבת, ככה שתתחיל לעבוד כל 3 שעות. אם את רוצה אני אברר עם בעלה, גיסי, לגבי יום כיפור.
    צום בוודאי שלא... לפחות תשתי
  • תודה רבה על התשובות!

לצום אני לא אצום ואפעיל את המשאבה אבל את כל השאר אני אשמור... אני תמיד צמה, שומרת כיפור והולכת לבית הכנסת.

יעליאור, תודה רבה

• לא קראתי את כל התגובות.

אומר לך מה היה לי שנה שעברה.

היתי אחרי לידה - הנקה מלאה.
    מהצהרים הקטן לא הפסיק לבכות הרגשתי שהוא רעב.
    שתיתי מים, אכלתי כריך. והנקתי.
    הוא נרגע מייד.

צום קל.

בשמת
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה