בנות שמניקות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אתן מתכוונות לצום ולהניק??

13 תגובות
עמוד 1
  • כן בהחלט.
    עשיתי את זה עם הילדים הקודמים ולא היתה לי בעיה.
    חשוב מאוד רק להחזיק רזרבות של חלב אם מוקפא למקרה שלא יהיה לך מספיק חלב ולקוות לטוב........

מירי, אמא לשלושה מדהימים!!!
  • זה נכון שמותר לשתות קצת?

• לא!
  • מאיפה זה הגיע?
    אין שום היתר לאישה מניקה לא לצום.
    יום כיפור זה הכי חמור מבחינת הצום.
    גם אחותי שהיא בהריון, בשבוע 34, ויש לה היסטוריה של לידה מוקדמת עומדת לצום אבל להתחבר לעירוי.
    יש רק מקרים מאוד מסוימים שאסור לצום וצריך היתר מיוחד לזה מרב שבודק את כל הנתונים ופוסק לפי ההלכה מה מותר ומה אסור.
    אני צמתי בהריונות וגם בהנקה, וב"ה הסתדרתי.

מירי, אמא לשלושה מדהימים!!!
  • תעשי מה שאת מרגישה שנכון... איסור כן לא? הבייבי הכי חשוב. נקודה.

• יש לי בבית כמה ספרים שכתוב שבתקופה הראשונה אחרי הלידה נשים יולדות פטורות להתענות
    בכל אופן הסר ספק אני אבדוק בערב

בנתיים מצאתי כמה נקודות
    •אשה בהריון בכל שלב שהוא, החשה כאבי ראש חזקים, מותרת לשתות מים מיד בשיעורין, ואם לא די לה בזה, מותר לה לשתות הרבה. (בשם הגר"י פישר)
    •אשה בהריון עם צירים או ירידת מים, תשתה ללא שיעורין גם ללא כאבי ראש. (בשם הגר"א נבנצל)
    •אשה שילדה בקרבה של שלושה ימים ליו"כ, אסורה לצום. (שו"ע תריז ס"ד)
    •אשה שילדה בקרבה של שבעה ימים ליו"כ, אם היא או רופא רוצים שתאכל, אוכלת בשיעורין, ואם לא מספיק, אוכלת כדרכה. (שבת קכט. ושו"ע תריז ס"ד)
    •מניקה שחוששת שיגמר החלב אם תצום, מותרת לשתות לשיעורין (תורת היולדת בשם חזו"א), אלא אם התינוק מוכן לשתות תחליף חלב (שו"ת אז נדברו ח"ט ט)

יסמיני את נותנת בקבוקים? או רק הנקה?

• אני נותנת בקבוק אבל של חלב שאוב
    לבנתיים נתתי לאוראל רק פעם אחת תמל

• אז את יכולה לתת לו חלב שאוב מוקפא מראש
    תשאבי לפני יום הכיפורים, תקפיאי ותתני לו מזה

עכשיו קראתי בגוגל
    שאם חס וחלילה חס ושלום חמסה חמסה - התינוק חולה
    את צריכה להניק (ולשתות מעט מעט מים)
    אבל תהיי חכמה ובארוחת מפסקת תאכלי ותשתי טוב

בכל אופן אני אבדוק את זה שאגיע הביתה בערב ואשלח לך הודעה בפייס'

• תודה מותק.
    אני שואבת שיהיה לי ליום כיפור אבל כמה אני כבר יכולה לשאוב הרי אני צריכה גם לתת לו לאכול.
    וכמה שאני ישאב זה לא יספיק כי בלי עין הרעה אוראל אוכל בכל ארוחה 120-130 סי.סי

• כן..
  • תקשיבי כפרה שאלתי את מתן הוא מכיר רב

קודם כל, אם אוראל לא מתנגד לאכול תמ"ל תקחי בחשבון למקרה הצורך זה יהיה מצויין!

תנסי לשאוב ולהקפיא כמה שיותר חלב כרגע
    אני בטוחה שעד יום הכיפורים תהיה לך כמות יפה.
    בסעודה לפני הצום תאכלי ותשתי המון המון המון מים תחזיקי מעמד עד למחרת בטוח

אם תרגישי שאין לך מספיק חלב, או שאוראל עדיין רעב יש לך את האופציות של ההקפאה ושל המטרנה
    מה את אומרת?

• בנות, בכל שנה לפני כיפור השאלה הזאת עולה.
    אחרי שאלת רב ששאלתי + שלומית שאלה קיבלנו תשובה חד משמעית
    אנחנו חייבות לצום.
    אני יכולה להעיד שהחשש שלי היה עצום, איתי היה בן 4 חודשים כמעט והכל היה מעולה
    ברוך השם היה מספיק חלב הילד היה שבע ורגוע ויותר מזה הוא היה רגוע יותר מימים רגילים, מתחשב
  • האמת שהייתי בטוחה שתגידו שאסור לצום כשמניקים...

בכל אופן- אני מתכוונת לנסות לצום....ורק לשתות מים...
    אבל לא בכוח כמה שאני יכולה..

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה