שאלת חינוך - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אם כעסתי על שקד וכעונש אמרתי שאין היום טלויזיה, או שהוא לא יקבל משחק/ממתק מסויים, וכעבור חצי שעה עבר הזעם, ביקשנו סליחה והשלמנו...
    ונגיד שיותר מאוחר הוא מבקש את מה שאסרתי להיום, מה אני אמורה להגיד לו?
    הרי שנינו כבר במצב רוח טוב, לא כועסים... אז להזכיר לו את מה שהיה?
    זה לא יוצא כאילו אני עושה לו דווקא (מבחינתו)?
    איך לא שוברים את המילה (ואני לא מתכוונת לשבור אותה) ובכל זאת לא חופרים במה שהיה...?

------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
16 תגובות
עמוד 1
  • בגיל כזה אני חושבת שנכון "להעניש" משהו לטווח הקרוב.
    הטלויזיה דלקה עכשיו? נכבה אותה
    ממתק, לא אתן את מה שביקש אלא משהו אחר לגמרי
  • א- משתדלים לתת עונשים שתוכלי לעמוד בהם ולא יהיה לך קשה מידי..
    ב- לא הייתם ברוגז, אין מה להשלים, זו התוצאה של המעשה שלו..
    ג- אני עומדת על זה..
    אם אמרתי שאין טלויזיה אז אין טלויזיה.. גם אם לי ממש בא קצת שקט או לא יודעת מה.
    עונשים אני ממש לא מזיזה מהמקום.
    לא נראה לי שזה דווקא, זה מילה שלך.. ומילה שלך צריכה להיות מילה!
    אני אומרת בד"כ- "אמרנו שלא נראה טלויזיה היום, כל הכבוד ששינית את ההתנהגות אבל הטלויזיה תאלץ לחכות למחר.."

חינוך זו אחת העבודות הקשות בעולם!
  • מה שפיתוש אמרה........

ילד יפה של אמא
  • אתן צודקות שצריך לתת עונשים לטווח קצר וגם עונשים שנוכל לעמוד בהם.
    אבל קרה שנורא כעסתי והפלתי עליו אלף עונשים באותו רגע
  • אומרים בנחת ובשקט מקודם התנהגת קצת לא יפה אז היום אתה לא יכול לראות. תמשיך לראות מחר. לפעמים זה מדליק שוב את שחר... אבל אני די אדישה והוא אוסף את עצמו וזהו...

ילד יפה של אמא
  • הקטע הוא שזה לא קשור לאם את כועסת או לא, ברוגז או לא, זה
    פשוט תוצאה למעשה שלו (את יכולה גם להסביר לו שאת
    כבר לא כועסת, אבל הוא עשה מעשה לא טוב ובגלל זה את מעינישה)
    ילד צריך להבין שלמעשה לא טוב יש תוצאה
    = עונש. גם אם את לא כועסת.
    אם תדליקי לו את הטלווזיה זה כאילו שלא עשית כלום...

שיראל
    []

טוהר
  • תודה
  • תסמכי עליו שאם את תזכירי לו (בלי לחפור
  • גם אני יום אחד שקד לא התנהגה יפה בבוקר - מה חדש בזה כמעט על בוקר זה ככה בקיצור מאוד כעסתי עליה ואמרתי שבערב לפני השינה אין טלוויזיה וככה היה יוסי רק סיפר לה סיפר וזהו בלי לראות משהו. היא צריכה לדעת שאם היא לא בסדר היא תיענש גם אם כבר השלמנו והכל טוב

המסנג'ר שלי: [email protected]

• הם תחמנים קטנים בודקים עד איפה החוט נמתח .. אבל התפקיד שלנו זה לחנך אותם ולהסביר להם ואם החלטת על משהו אז תעמדי בזה
  • מצטרפת לנאמר ומוסיפה-
    כשאפשר, וצריך לנסות ולהיות יצירתיים,
    כדאי לתת עונש שכמה שיותר קשור למעשה.
    ככה יותר קל להסביר את זה אח"כ ולילד יותר קל לזכור את הקשר ולהבין.
    למשל: כשליאור לא מסכימה לאסוף את המשחקים, אני אומרת לה שכל מה שאני אוספת נשאר בעונש (מוחרם) ליום/ יומיים (תלוי כמה היא אוהבת את זה).
    ומאוד קל לה להבין שהיא לא חכולה לשחק במשחק כי היא לא אספה אותו.
    זאת דוגמה מאוד פשוטה ולפעמים זה הרבה יותר קשה, אבל כדאי לנסות כשאפשר.

מיכל

• תלוי מה חומרת המעשה
    אצלנו למשל אם שחר עושה משהו שממש חוצה גבולות אנחנו שולחים אותו לישון מוקדם בלי משחקים ובלי טלווזיה
    אם השעה יותר מוקדמת לישון אז סוגרים את הטלווזיה וגם אין טלווזיה עד שוהא הולך לישון ויושבים ועושים דברים אחרים

• מסכימה עם מיכל
    העונש רצוי שיהיה קשור למעשה.
    בכל מקרה להשתדל לתת עונשים קצרים וכאלה שתעמדי בהם.
    אני זוכרת שאמא שלי תמיד הייתה אומרת לנו כשהיינו קטנים "זה פעם אחרונה ש..." וכולנו ידענו שהיא סתם אומרת.
    כשאת כועסת עם כל הקושי תחשבי רגע לפני שאת מענישה- על מה הוא מקבל עונש? מה העונש אמור ללמד אותו? ואחרי זה- האם העונש השיג את המטרה.
    נכון שזה חופר בהתחלה אבל מתרגלים וזה נהיה טבע שני.
    את אמא מדהימה בעיני. אני ממש מתחברת לקטע של כבוד לילד ולכן מותר גם לנו להתחרט ולשנות. כן תראה טלוויזיה כי התנהגת מאוד יפה. גם אנחנו טועים. גם אנחנו מתחרטים. זה בסדר.

[

[
    [URL=http://www.siz.co.il/]
  • זוהר
    גם אצלנו תמיד אמרו לנו
    זאת הפעם האחרונה ש......

• תודה בנות
  • מיכל וזהר הוציאו לי את המילים מהאצבעות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה