שיתוף בנוגע לאורי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות!
    לפני כמה ימים היה צוות מת"ן בפעוטון. הם עושים תצפיות על ילדים ואם הם עולים על משהו שנראה להם מוזר או מדליק נורה אדומה הם פונים להורים.
    כפי שאתן מתארות פנו אלינו.
    לאחר תצפית של שעתיים בגן הם כתבו לנו מכתב שאורי ילד תקשורתי מאוד, מדבר יפה אבל זמן משחק שלו קצר יחסית והוא עובר מדבר לדבר.
    ביקשו שנפנה להתפתחות הילד לשם הערכה.

האמת? פתאום נבהלתי קצת... אני יודעת שזה לא אומר כלום, ואולי הם רק יתנו לנו תרגילים לריכוז או משהו...
    אבל הוא באמת עובר מדבר לדבר... ובאמת זמן משחק שלו קצר יחסית...
    אני חשבתי שזה בגלל שהוא בן.. יש לו פחות טוסיק לשבת כמו אלה.
    מצד שני כשהוא משחק איתה- הם יכולים לשחק הרבה זמן...
    מצד שלישי- הוא בן שנתיים ושבע בסך הכל...
    מצד רביעי- הוא הכי גדול בפעוטון. הוא נראה כמו ילד בן 4. הוא גם מדבר כמו ילד בן 4. יש לו חוש הומור, הוא סקרן, חברותי. אולי משעמם לו בפעוטון?

לא יודעת מה אני צריכה מכן. אולי תובנות. אולי סתם חיבוק.

[
    [URL=http://www.siz.co.il/]
21 תגובות
עמוד 1
  • נראה לי שאת סתם דואגת בגלל מישהו שעשה תצפית על הילד

מה הגננת שלו אומרת?
    איך היא אומרת שהוא במפגשים.. בישיבה סביב שולחנות?

• הי מותק

• חיבוק תמיד כדאי לקבל

• קודם כל זה מצויין שמגיע לגן צוות כזה!!!
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • מה זה הצוות הזה? מטעם מי הם פועלים? עד כמה הם מקצועיים?
    פשוט שמו לכם מכתב בתיק שלו?

מסכימה לגמרי - לתצפת במשך שעתיים על ילד ואז להלחיץ אמא נראה לי שיטחי למדי יחד עם זאת לעשות אבחון זה לא מזיק, מקווה שיש באזורכם ולא צריך להגיע בשביל זה לרקתי או משהו בסביבה.

כל מקרה בו מישהו אומר לנו שלילדנו יש קושי מסוים - בעיקר בפעם הראשונה - ושאת לא מחכה לזה - זה בום בלב וגם בראש, מחשבות שלא נותנות מנוח, ביום-יומיים הראשונים הסתכלות שונה על הילד ואז נקיפות מצפון על כך, וזה בכלל סוג של טלטלה.
    מלא

• היי מותק ,
    מה זה צוות מת"ן? למה הם עושים תצפיות על ילדים? סתם ככה? לבקשת הגננת? לבקשת ההורים? אני לא סתם שואלת, נדמה לי שצריך 'ויתור סודיות' מההורים בשביל דבר כזה. חתמת על ויתור סודיות בעבר? או על איזושהי הסכמה שמישהו יתצפת על הילדים שלך?

בכל מקרה, וגם היה והם צודקים - לא הייתי ממהרת לקבל את הדברים "ככזה ראה וקדש".
  • אני לא הייתי עושה עם זה שום דבר אלא מחכה קצת לראות
    ולנסות אותו בבית הגיל שלו בסדר ועד גיל 4 לא הייתי ודואגת
  • האמת שזה הצליח קצת להכעיס אותי (והלוואי ואיני טועה) כי זה נראה לי ממש קטנוני...

כן, בטח גם אני הייתי קצת נבהלת
    אבל לפי התיאור שלך, אני לא חושבת שיש לך סיבה לדאגה...

כי הרי כשמחפשים - מוצאים
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
  • הצוות פועל מטעם מיט"ר המרכז להתפתחות הילד במועצה אזורית גולן.
    הצוות שהיה כלל קלינאי תקשורת ומרפאה בעיסוק.
    היחידה כוללת גם רופאת התפתחות ופסיכולוגית התפתחותית.
    ההורים צריכים לאשר שהם מסכימים שיערכו תצפית על הילד, לא כולם מסכימים.
    הם רק המליצו להפנות את אורי להערכה יותר משמעותית.
    אבל אני לוקחת את ההמלצה ברצינות, כי אם צריך לעזור לו באיזה דרך אז כמובן שאני רוצה לעזור לו, ואם יתברר שאין כלום חריג אז כמובן שאני רוצה לדעת.

מה זה יכולת ריכוז של הגיל שלו?

הגננות שלו חדשות אז חוץ מכמה ימים שבהם הוא בחן גבולות וניסה אותן, הוא חזר לתלם ומתנהג יפה, עוזר לקטנים ממנו, ומשתלב סבבה. הוא לא מרביץ, הוא לא מתחצף, הוא מקשיב.

ענבר- יש בקצרין אפשרות לאבחן זה לא רחוק,
    הבעיה היא כמו תמיד בירוקרטיה... להחתים רופא, גננת ואותנו, לחכות לתור...
    נקווה שזה יזרום מהר...

תודה על החיבוקים!
    [

• זוהריקה - החלק הכי ארוך ומייגע זה ההמתנה לתור המבוקש.
    עם המכתב את הולכת לרופא הילדים והוא נותן לך הפנייה, את ההפנייה את מעבירה למכון בקצרין בפקס (אחרי שמדברת איתם כמובן) ומתחילה להמתין שתתקבל ההזמנה לאבחון ואחרי שהיא מתקבלת המתנה ארוכה לאבחון עצמו (כך זה אצלנו בכל אופן) יחד עםז את - הוא עדיין קטן ואם אכן יש לו קושי כלשהו יש עוד זמן רב לעבוד איתו ולעזור לו.
  • זה טוב שאת לוקחת אותו לבדוק גם אם זה הדבר הכי קטן חשוב להתחיל ולטפל
    וכמו שאת אומרת זה דברים שלוקחים המון זמן

• מאמי תירגעי כשלילא שלי היה בן שנה וארבע גם אלינו הקבוצה של חולי נפש האלה הגיעו ואחרי זה הם אמרו לי שההליכה שלו לא ניראת להם (כאילו מי שואל אותם בכלל) אמרו שאין לו קורדינציה ושהוא נופל הרבה. כי הוא כשהתחיל ללכת אז זה נימאס לו אז הוא למד לרוץ ובריצה מין הזצם שהוא יפול הרבה כי הוא רוצה להשיג מתרה כמה שיותר מהר והוא רק למד מה הם רוצים??? גם אני התחלתי כל הזמן להסתכל למרות שידעתי שהכל בסדר ונכנסתי לחרדות היתי אצל רופא שלו שאמר שהכל מעולה והליכה שלהם מתייצבת נהית כמו לגדולים רק בגיל 3 וגם בטיפת חלב אמרו אותו דבר.

הם מכניסים פניקה וחרדות בלי שום סיבה על סמח זה שהם היו שם חצי שעה או אפילו יום שלם...? שילכו ויחפשו !
  • קודם כל

• קודם כל קבלי חיבוק ואני בטוחה שהכל בסדר גמור...תמיד טוב לבדוק בשביל משנה זהירות אבל אני בטוחה שיהיה בסדר....שנה טובה וחתימה טובה מאמי
  • טוב לי יש קצת רגשות מעורבים בנושא....
  • האמת... לא הייתי דואגת. גם מאור היה כמו שאת מתארת.
    עד גיל 3 כל מה שעניין אותו זה לרוץ, לטפס ובכלל להיות בתנועה.
    רק בגיל 3 וכמה חודשים יכולת הריכוז שלו השתפרה מאוד,
    והיום (עוד חודשיים בן 4) הוא כבר ממש מסוגל להתרכז
    ויש לו הרבה יותר סבלנות לשבת על יצירה/ציור/משחקי קופסא וכו'.
  • ידעתי ששווה לי לכתוב פה.
    תודה על התגובות שלכן.

ברור שאני אבדוק,
    ועד שזה יקרה התקשרתי לבחורה שהייתה בתצפית ודיברתי איתה.
    היא אומרת שכדאי לנסות באופן מודע להאריך לאורי את זמן הריכוז.
    דווקא בגלל שהוא ילד מאוד פעלתן, החושים שלו כל הזמן בעירנות-
    אם הוא שומע רעש מבחוץ, רואה משהו חדש, הוא מיד מגיב לזה.
    אז היא ממליצה לשבת איתו כל יום קצת (דבר שלא קורה בקיץ כי אנחנו כל הזמן בחוץ, אז אנחנו פחות משחקים משחקי קופסא וכאלה), בהתחלה להתעקש איתו על 5 דקות,
    אחר כך להגדיל את הזמן.
    יולי- מאוד עודדת אותי. אני מקווה שגם אצל אורי זמן הריכוז ישתפר.
    אני יודעת למשל שלפני כמה חודשים הוא לא היה רואה טלוויזיה בכלל
    היה יושב דקה וזהו. היום הוא כבר יכול לשבת ולראות יותר.

ליאת- טוב לראות אותך פה!

[

• מאמי
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה