דילמה- העברת בגדים.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • לגיסתי יש 5 ילדים, 2 בנות גדולות (יותר מהודיה)
    ו-3 בנים קטנים (פחות משילה)
    כך שיוצא שהיא תמיד מעבירה לי בגדים שלב בנות ואני תמיד מעבירה לה בגדים של בנים.
    לאחרונה התלבטתי אם להמשיך להעביר לה,
    אני מעבירה לה בגדים במצב טוב, אחרי שרק שילה לבש אותם, עונה אחת.
    אני שומרת עליהם ודי בונה עליהם לילדים הבאים שלי.
    היא מעבירה לי בגדים שעברו כבר את שתי הבנות שלה.
    הבגדים שאני מעבירה לה נלבשים בלי סוף כי יש לה תאומים, זה לא כמו שילד אחד מתחלק בבגדים..
    לאחרונה שמתי לב שהיא לא שומרת כמוני על בגדים, ראיתי כבר חולצה אחת שלנו אצלם שנגזרה קצת או אחרת שנהרסה בצבע.. (
25 תגובות
עמוד 1
  • אני שומרת בגדים של שחר שהם במצב טוב ללבוש בארון שמרתי גם עוד לפני שהיתי בהריון עם דור
    עכשיו מידי פעם אני עושה סדר בגדים בארון ורואה מה שטוב לדור שומרת מה שלו מכניסה לשקיות ומעבירה לאמא שלי שושמרת בתקווה לנכדים הבאים

• גם אני עם איפי .. בגדים שיקרים ללבך ,במצב טוב במיוחד אל תעברי .
    בגדים יומיומיים תעבירי בכיף..
    אני החלטתי לאחרונה לתרום הרבה . (למעט כמה בגדים יפים ששמרתי ) את כל הבגדים של הבנים כמעט העברתי הלאה לאיזה בת דודה של בעלי (שצריכה קצת עזרה) למרות שאצלי הבגדים היו די חדשים (כי הבנים שלי נולדו בעונות הפוכות).
    אחרי התייעצות עם אמא שלי היא אמרה שזאת מצווה וכשנותנים כך מקבלים גם בחזרה ...
    בקיצור קחי בחשבון שמה שאת מעבירה כנראה לא יחזור אלייך ותתני דברים שאין לך בעיה שלא יחזרו ...
  • תעבירי רק תבגדים שלא נראים הכי טוב
    ככה אני עושה
    תאמת שבגיל 5 כבר לא כלכך יוצא לי להעביר בגדים של מוריה
    כי אני קונה לה מידה גדולה והיא לובשת כמה עונות ומה שנהרס
    אני מעבירה ומי שרוצה ילבש ומי שלא שיזרוק
  • מה שאני מעבירה אני לא מצפה לקבל חזרה..אם העברתי סימן שאין לי בהם עוד צורך..במקרה שלי אין לי ממי לקחת כי הבנים של אחי קטנים משלי גם בגיל ובגם במימדים ,אני מעבירה אליו אך ורק דברים טובים ושמורים. מה שלא,הולך לפח/לתרומות/למיחזור...
  • יש לנו גיסה שעד לפני שנתיים היינו מעבירות מאחת לשנייה בגדים - וכמו שאת אומרת - אני מעבירה לה מסודר מאורגן עם בגדים במצב טוב ומקבלת בחזרה ציקמוקים.
    היא מקבלת מעוד כמה חברות - ואז הבנתי - זה מעיק עליה כל ההחלפות האלה, היא צריכה לזכור מה היא קיבלה ממי, הילדים צריכים לשמור היטב על הבגדים, בקיצור - זה לא נוח לשתינו - אז הפסקנו, מעבר לכך כמובן שנולדו לשתינו הבנות הקטנות יותר ולי כבר אין מה להעביר כי אצלנו הכל עובר ליובל.
    בקיצור - את הבגדים היקרים לליבך ולכיסך של שילה תשאירי אצלך, את הבגדים של הודיה תשאירי אצלך וכך שתיכן תמשיכו להרוויח.
  • האמת מאמוש שבעיני דברים כאלו הם באמת קטנוניים (מקווה שאת לא נפגעת ממני...)
    מעולם לא עשיתי כאלו חשבונות עם אחיותי או גיסותיי, ואם העברתי ומשהו נהרס, אז קורה, קונים חדש...

מקווה שאת מקבלת את דבריי בהבנה

• אני העברתי לבת דודה שלי את הבגדים אבל היא יודעת לשמור יפה על בגדים
  • טלטול- אני מבינה לגמרי.. גם לי יש תחושה שזה קטנוני במקום מסוים..
    אבל זה מעיק!

וכן- האמת היא שזה גם עליי מעיק, בגדים שלא שלי אני שומרת יותר..
    וכל היום אני במיונים מה שלי וחס וחלילה שאני לא ישאיר אצלי משהו שהוא שלה..
  • לדעתי בגדים שיקרים לליבך תשאירי אצלך, כל השאר את יכולה להעביר לה...

------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • אני בכיוון של מיכל
    מה שאני מעבירה- אני לא מצפה לו חזרה לכן, אם יש משהו שאת רוצה לשמור לילדיך הבאים (בע"ה ) פשוט אל תתני סליחה ! את שומרת ומשקיע בבגד..למה שיחזור (אם כלל) הרוס?
    הבגדים הפשוטים יותר- תעבירי ותשכחי מהם שיבוא ילדים הבאים, תקני חדש..היום חליפות לגן וליום יום זה ממש לא יקר
  • אצלי זה פשוט - אני רק מעבירה, כי יש לנו אחיינים בגיל של מאור או קטנים ממנו.
    אין לי מושג אם אקבל בחזרה, כמו גם אין לי מושג מתי יהיה לי עוד ילד (או ילדה).
    האמת, גם עלי זה היה מעיק לשמור על בגדים שהם "לא שלנו" ושצריך להחזיר אותם במצב טוב.
    אולי כמו שהבנות כאן כתבו, תעבירי רק דברים שלא חבל שייהרסו...

~ יולי ~
  • גם אני לא מעבירה, אני רוצה להשתמש שוב..לכן אין לי בשביל מה להעביר
    זה לא ענין של קטנוני, לטעמי זה ענין כלכלי- אני לא רוצה בכל ילד לקנות מלתחה מחדש אם יש לי בגדים במצב טוב. נקודה.

• אני מאוד רכושנית ומאוד מאוד שומרת ומקפידה על הבגדים (וגם צעצועים, וציוד בכלל) של הקטנים שלי

בסוף כל עונה אני תורמת בגדים שלא שווה לשמור עליהם, ובהחלט שומרת לי בגדים במצב מעולה (רוב הבגדים) - בתוך שקיות ואקום עם כיתוב.

אם אמסור את הבגדים שבמצב טוב אז זה רק בבוא הזמן לילדים של אחיותיי, ואז ממש לא אצפה לקבל אותם חזרה... יש לי בעיה עם בגדים "חרושים"
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
  • אני לא חושבת שאת קטנונית... אם לא נוח לך עם זה במאה אחוזים אז תעשי מה שאת מרגישה...
    היא יודעת שהיא צריכה להחזיר את הבגדים ? אם כן זה הזוי שהיא גזרה את החולצה ההיא
  • אני את כל הדברים של שקד שמרתי בשקיות מסוגרות עם כיתוב מה זה בדיוק ולאיזה גיל מתחת למיטה ותכף כבר אין מקום ותהיה לי בעייה ועכשיו הייתי צריכה לקנות הכל ויש לנו זוג חברים שיש להם בן בגיל של שקד ואשתו עכשיו בהריון עם בת ואמרתי לה בואי נעשה עסקת חבילה אני אתן לך את כל מה שיש לי משקד ואת תביאי לי את מה שיש לך מהבן שלך והיא בונקר לא נותנת ותאמת חיפשתי מישהי שיכולה להביא לי בגדי תינוקות לבן אבל קניתי כבר וגם מטעמים כלכליים באמת עדיף לשמור למרות שאמרתי שאם יהיה לי עוד ילד למרות שלא נראה לי וזה יהיה בת נגיד כל הדברים כמה שאני פדנטית ומורידה כל כתם בם כבר לא משהו תאמת עם גולגלך כאלו מעצבנים. אני לא קונה בגדים יקרים אני קורנה ב - 30-40 ש"ח וככה זה גם נראה אבל עד הילד הבא אלוהים גדול

המסנג'ר שלי: [email protected]

• מצחיק כי לא מזמן שאלתי מה באמת לעשות עם כל הטונות בגדים של איתי.
    הוא היה בבית אפילו לא בגן אז תארו לכן כמה הבגדים שלו במצב חדש חדש חדש
    היום להעביר למישהי אחרת אם היא לא אחותי יהיה לי מאוד קשה.
    כן אני יכולה לתת בכייף דברים שלא יקרים לליבי או כיסי
    אבל דברים רגשיים, חדשים, יוקרתיים,מיוחדים וכו' גם ביגוד ראשוני שזה יוניסקס (הכל היה אצלי לבן) לא מסוגלת להיפרד!
    בקיצור אני יכולה להגיד לך בבטחה שאת ממש אבל ממש לא קטנונית.
    אמא שלי לא סבלה להעביר לאחת מאחיותיה כי היא או לא החזירה או החזירה במצב של סמרטוטים.
    היא היתה מעבירה לה חליפות סרוגות ביד סריגה איכותית, דברים שלא ראו כל יום לפני 30 שנה
    בקיצור אצלה זה כמו שאומרים "תחנה אחרונה" הולך לא חוזר. וכואב הלב...
    אנחנו רק בנות אחריי שתיים ואמא שלי שמרה בקנאות על הדברים אז כואב הלב...
    את יכולה להרגיש הכי נוח בעולם, זה שלך ובע"ה ישמש אותך לילדים הבאים.
    תאמצי מה שבנות אמרו לך... תעבירי אחרי סלקציה רצינית!
    אגב אם את מרגישה לא נוח עם הדברים שהיא מעבירה כי הם במצב לא משהו ולא
    מתחשק לך להלביש את זה לילדים אז תסרבי בנימוס או בטענה שכבר קנית ויש לך מספיק.

הכי חשוב שתזכרי את לא אבל ממש לא קטנונית!
  • אני הייתי שומרת את הבגדים הטובים ומעבירה את הבינוניים שלא אכפת לי שיחזרו אלי מכווצ'צ'ים קצת או שלא יחזרו בכלל.
    גם אחותי החזירה לי בגדים כל פעם בקצת קצת אז אמרתי לה פשוט מראש שכשהיא גומרת עונה וגיל מסוים שתשמור אצלה עד שהקרטון שמילאתי לה חוזר חזרה להיות מלא ואז שתחזיר כי זה עושה לי בלגן. מותר להגיד לא קורה כלום לאף אחד.
    חוץ מזה ששילה כבר גדול וזה כבר יוצא שהוא יכול ללבוש את הבגדים שלו גם שנה הבאה אז בכלל ההעברה של הבגדים תלך ותתמעט לאט לאט...

ילד יפה של אמא
  • נגה ולמה..למה אני כן רוצה כל הזמן לקנות חדש?
    אל תצחקו, אבל יש לי כמה דברים ששמרתי מבן ושיראל מאז הם היו סביב גיל 5-6 ולא שתכננתי ילד באותה תקופה פשוט לא היו לי ביצים להעביר את זה למישהו..מן קמצנות תקפה אותי לדוגמא..הבאתי לשיראל ממינלנו מגפים שהם יוניסק של דולצה גבנה עלו לי אז יותר מ300$ היא נעלה אותן..בן אחרכך נעל אותן (זה מן מגף יציאה כזה לא לגן) והן עדיין נראות כמו חדשות ! בדיוק בחורף מצאתי אותן בבוידם מידה 34...נראה לי לדן יש עוד שנתים לחכות הנקודה היא ששמרתי אותן 10 שנים ..לא יאומן אני מתפלאה מעצמי

• אם אני נותנת בגדים אני לא מצפה לקבל אותם בחזרה,
    למרות שיש לי שלושה בנים, אני שומרת רק את הדברים הטובים באמת ואת השאר תורמת לנזקקים.

לדעתי תשמרי את הדברים הטובים אצלך ואת השאר שלא תתבאסי אם לא יחזרו אליך- תתני
    זה מה שהייתי עושה .
  • הבנתי פנינה, לא מבקשת ממך כלום יותר
  • מבינה אותך ,גם אני שמרתי המון בגדים מליאבי ועכשיו אני שמה אותם לאיתי .. לי יצא מעולה
  • אם את רוצה לשמור לך אותם לעתיד אז פשוט תגידי לה....זו דעתי
  • אני מעבירה רק דברים שלא מצפה לקבל חזרה.
    וגם מקבלת רק משהו שלא צריך להחזיר.
    אין סיכוי שאני אזכור מה של מי וגם אקפיד לשמור על בגד זה או אחר בצורה מיוחדת כי צריך להחזיר. אני מעדיפה לא לקחת מאשר לקבל את הכאב ראש הזה.
    וגם מאנשים שאני מוסרת להם אני מצפה את אותו הדבר. לכן לא מוסרת את מה שלדעתי אצטרך ומה שכן - לא מצפה לקבל חזרה.
    אחותי העבירה לי המון בגדים (וממשיכה להעביר). לא מחזירה לה. כרגע היא גם לא צריכה, אבל אם תצטרך (
  • לא נראה לי שזה קטנוני זה עניין כלכלי.
    עם הראשון שלי לא העברתי כלום כי ידעתי שאשתמש בשביל השני.
    עכשיו עם השני אני מוסרת רק דברים שאני לא צריכה חזרה.
    את כל היתר וזה הרבה אני אורזת ושומרת לי ולאחיי הקטנים שבע"ה יהיו להם ילדים.
    תמסרי רק מה שאת לא צריכה חזרה
    "הילד האנושי - לעיתים כה חד הבחנה יותר מאשר המבוגר המהורהר עד טמטום חושים" (מארקוס זוסאק מתוך הספר "גנבת הספרים")
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה