אני בדיכאון- עידכון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מהכל!!!
    מרגישה אמא גרועה!!!!!

לא מסוגלת לנשום מרוב שחונקות אותי דמעות!

[size=3]אז קצת עידכונון:
    אתמול בעלי בא בערב עם פרחים.....מלא זמן הוא לא עשה את זה פעם היו פרחים כל שבוע.... וזה כבר חימם את הלב, הוא גם היה אמור להישאר לישיבה מאוחר אבל החליט לחזור הביתה....
    אז הוא היה עם אגם מה שנתן לי הזדמנות לשגע את סיון בטלפון,לשטוף כלים,לטאטא קצת את הבית, להתפנק על מקלחת....
    ואז אגם נכנסה להתקף גזים

32 תגובות
עמוד 1
  • למה מאמי? מה קרה? למה רע לך כ"כ?
  • מה קרה מאמי? ספרי...
    ואין מצב שאת אמא גרועה!!!!!
  • את אמא הכי נהדרת שיש!!1!
    מה קרה ??? למה את מרגישה ככה???

• אוייייי אהובתי אני בטוחה שזה לא נכון!!!
    את אמא מדהימה וכל החודש התשיעי שעברת בשבילך הנסיכה מוכיח!!!

מה קרה?

• מאמוש אל תשקעי
    מה קרה ?
    להפך עכשיו את צריכה להיות הכי מאושרת שבעולם
    אם תרצי לדבר תמיד את יכולה לקחת את המספר מסיון

• מותר גם להרגיש בדאון
    רק לא להפסיק לחשוב חיובי כל הזמן
  • רובנו מרגישות ככה אחרי הלידה...
    את הרי לא אמא גרועה,פשוט אף פעם לא היית אמא...
    לאט לאט את תלמדי...
    אל תשקעי בזה זה הכי חשוב... אם את מרגישה שזה לא עוזב אותך-דברי עם מישהו.
    הכל יעבור.ואת זה אני אומרת מנסיון
  • אני בטוחה שמה שזה לא יהיה, עם הזמן את תרגישי טוב יותר
  • אפשר לשאול מה קרה?

תראי, אף אחת לא נולדה "אמא", אף ילד לא נולד עם ספר הוראות, ואף אחד לא מושלם.
    אבל אני בטוחה, מקריאת ההודעות שלך, שאת אמא נפלאה, את רוצה מה שטוב לילדה שלך, מנסה למצוא את התשובות והפתרונות...

אם מדובר על דברים מעבר, כדאי שתדברי עם מישהו קרוב אלייך, שלא תשקעי חלילה בדיכאון לאחר לידה וכו'.

בכל מקרה שולחת לך מלא
  • בוביק... שולחת לך מלא מלא
  • אוי בובית

• ירדנוש יקירתי
    התחושות שאת מדברת עליהן הן כ"כ טבעיות ומוכרות
    אין לי ספק כי רובנו חוות אותן כאימהות חדשות ובחודשים הראשונים.
    זה כ"כ טבעי להרגי שכפי שאת מרגישה
    אני רק יכולה להמליץ לך ללמוד לקחת פסק זמן לעצמך ולעשות גם דברים למענך , אני אומרת לך מניסיון זה מאוד עוזר להרגשה הכללית שלך ולהרגשה בבית
    ועוד יותר אומר לך כי אל תיבהלי זה עובר
    ללמוד לחיות עם המציאות החדשה של להיום אמא .

קבלי מליון
  • בהנחה שמדובר בהלם של אחרי לידה...
    אני אשתף אותך ואתכן, אחרי הלידה הראשונה הייתי בשוק מוחלט...
    הייתי כמו בובה על חוטים עושה הכל על אוטומט... מאכילה, מרימה, מחתלת...
    לא עצרתי לרגע לחשוב ולהרגיש, כ"כ הפחיד אותי הסטטוס החדש אמא ...
    אני זוכרת שככה שבועיים אחרי הלידה הרמתי טל' לאחותי (שהיא יותר צעירה ממנה אבל הפכה לאמא לפני) ופשוט שפכתי הכל, ובכיתי ובכיתי ובכיתי...
    שאלתי אותה אם גם אצלה זה ככה... והאם היחסים עם הבעל פתאום במקום שני... וכל מה שהיה לי על הלב...
    זה היה כמו ללכת לשירותים ממש
  • תודה בנות על המילים החמות...
    אני מותשת נפשית פיזית מנטלית הכל....
    קשה עם ההנקה, יש לילדה התקפים של צרחות שאני כבר לא מצליחה לפרש!!!
    היא לא ישנה כמו שצריך במהלך היום ואם אני יוצאת איתה מהבית זה טירוף!!!!

בנוסף להכל הכאבים של ההנקה לא עוזרים, הפטריה מקשה על החיים, עכשיו גם היא סובלת מעצירות ועברה בדיקה מאוד קשה בבוקר שזה היה מזעזע..

הבעל שקוע בעבודה עם פגישות עבודה בשעות כמו 21:00 בערב.. אין לי זמן למקלחת אין לי זמן לישון אין לי זמן לנשום, ואנחנו מוצאים ריבים על דברים מטומטמים, והבית נראה כמו אחרי המהפכה הצרפתית הכל מגעיל מטונף אין זמן להעביר סמרטוט

אני מרגישה שכל עולמי קרס.. אמא שלי וכל המשפחה שלי מהדרום.. אין לי פה משפחה כמו אחות או הורים או סבא וסבתא ככה שאין גם איך לקחת זמן לעצמי

אני מרגישה שפשוט לאגם מגיע יותר טוב ממני, מישהו שיבין אותה את הבכי שלה מה כל בכי אומר...
    מה להגיד לכן....

פשוט לא מצליחה להפסיק לבכות

• אויש מאמי!
    את חושבת שכל אמא יודעת לפרש את הבכי של התינוק שלה אחרי זמן כלכך קצר????
    יש אמהות שהילד כבר מדבר והן עדין לא מבינות - אז מה!!!??!!!!!

קודם כל חכי הרבה חיבוקים וחיזוקים

• מאמילה, אני כ"כ מבינה אותך.
    עברתי בדיוק את אותו הדבר.
    אבל את לא אמא גרועה, בכלל לא!
    פשוט צריך טיפה זמן.
    הכל ממש חדש לך. וחוסר השינה, והאמהות והפטריה הכואבת.
  • ירדנוש'
    אני עוד לפני ......אבל הרבה חברות שלי הרגישו כמוך אחרי הלידה, ההורמונים משתוללים, אנחנו לחוצות, חוששות, מפחדות, שמחות, מעין מערבולת ענקית של רגשות, זה בסדר גמור התחושות הקשות, רק אל תשקעי לתוך זה, תנסי לשמור על מחשבות חיוביות.
    אין לי צל של ספק שאת אמא נהדרת, לאף אחת מאיתנו אין ספר הוראות מה ואיך לטפל בקטנטנים.

תנסי לדבר בטלפון עם אמא, חמה, אחות, חברה שאת סומכת עליה, איתנו תתייעצי תשאלי ואל תתביישי.
    אין משהו שמבין את הקטנה שלך יותר טוב ממך אני בטוחה!!!!!! גם אם זה נראה לך עכשיו אחרת.

אני יודעת שיש שירות בטיפת חלב של ביקור בית ע"י אחות, תנסי לברר מה קורה אצלך בטיפת חלב, אולי זה יעזור לך וירגיע שמגיעה משהי מנוסה, מותר גם לבכות לה על הכתף קצת, גם את זה אנחנו צריכות.
  • מאמייי אני מאוד כועסת עלייך!
    מה ז״א לאגם מגיע אמא יותר טובה ממך

• ירדן...

• בנות תודה על התמיכה אתן מדהימות אותי כל פעם מחדש...!!!
    ועינבלי - אמאלה

• אהובה שלי אני קוראת ולא מאמינה שזו אותה ירדן.
    זאת שפותחת שרשורים על הכאב שהיא חווה מההנקה אבל לא מוותרת, למען אגמי.
    זאת שהתחילה ״לבחון״ את בעלה רק כדי לראות ולוודא שהטיפול שהוא נותן לילדה (שלו!) הוא הטוב ביותר ויש עוד הרבה.
    מאמי ההורמונים עדיין משתוללים אצלך, אל תתני לזה להשפיע עלייך בטח לא להכניס לעצמך לראש מחשבות שטותיות כאלה כי זה רחוק מלהיות נכון. את ואגם זכיתן אחת בשנייה ובקרוב תהיה הקלה בטיפול האינטנסיבי {רק הקלה, זה לא ייגמר לעולם (: } ותתחילו להינות.
    בכל מקרה- אנחנו כאן בשבילך לעודד ולהזכיר איזו מדהימה את, גם בפייס ובפלאפון.  

• היי מותק, אני מחיפה ואני מאוד מרוצה מהרופא שלנו
  • את אימא מצויינת מספיק שאני לא ישמע אותך מדברת ככה...

לכולנו קשה בהתחלה גם אימהות מנוסות כל ילד קשה ואחר.... לוקח זמן עד שלומדים את הילד שלך לטוב ולרע...

אני יגיד לך שאחרי 3 חודש אני עדיין לא מבינה לגמרי את שי-אל ויש פעמים שהיא בוכה ואני חסרת אונים כי אני לא מבינה מה יש לה...ואני מרגישה רע..אבל אז היא נרגעת מחייכת אליי ואני מבינה שאני ורק אני אימא שלה ורק אני ידע תמיד מה טוב בשבילה...

אז די בלי דמעות יש לך יהלום בידיים שזקוק אך ורק לךךךך ...

אם את רוצה לדבר אני בפייס או במייל

• ירדן, הבנות כבר אמרו בערך הכל....

אני רק אוסיף שאצלי היה מאוד קשה להתרגל למצב החדש עם הילדה. בכיתי לבעלי יום-יום שלא טוב לי, שאני רוצה שנהיה רק שנינו כמו פעם.. הוא נבהל, כמובן...
  • תקשיבי, את חייבת להפסיק ללחוץ על עצמך.
    אף אחד לא הורה מושלם, הדרך להורות האידיאלית או המושלמת היא ארוכה, בדרך יש ניסויים וטעויות, לא יודעים הכל, לא מבינים הכל, לא בכי ברור.

תחשבי איזו טראומה זו לאגם לצאת מהמקום החמים והצר לעולם הגדול והרחב, איזו טראומה זו לך מלהיות הריונית שלא צריכה לעשות יותר מדי כדי לטפל בתינוקת להיהפך לאמא שכל עולמה משתנה ברגע...

תני לעצמכן את הזמן להכיר אחת את השניה מחדש, לדעת כל פינה, כל ציוץ, כל מבט, זה לא פשוט בכלל.

לגבי הבכי, תנסי להסתובב איתה במנשא, זה מרגיע אותם, אולי לעטוף אותה בשמיכה מחבקת שעוטפת אותה כולה עם הידיים, מרגיע אותם להיות במצב של "גולם" זה מדמה בקצת את הרחם.

התקופה של שלושת החודשים הראשונים אחרי הלידה נקראים גם "המשך ההריון מחוץ לרחם".

בכל מקרה קבלי שוב מלא מלא
  • מאמוש

• מאמי ההרגשה שלך מוכרת, כולן עוב
  • להודעה המקורית הגבתי בטלפון
    לעדכון אגיב שאין על בעלך בעולם כולו תאמיני לי

• מ אמי את צריכה להחזיק בבית נרות גליצירין לתינוקות!!!!!
    זה פותר את כל הבעיות!!!!!!!!!!!!

מומלץ בחום!!!
    בפגייה גם היו משתמשים בזה

• היי
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה