זה בסדר? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אם אני אשתה תרכיז של מים בטעמים(כמו פטל) ואת זה אני אשתה במקום מים?

זה לא יעשה בעיות כמו סוכר ח"ו וכו'.......? (כמובן שאני לא שמה הרבה מהתרכיז כי זה גם לא טעים מתוק מידי................להשים במידה של להרגיש מתיקות מסויימת במים.....)
30 תגובות
עמוד 1
  • את צריכה לעשות בדיקות?
    אם כן אז רק מים
    אם לא אז תשתי מה שבא לך

• דרך הגב)))
    עשית שקיפות

• באיזה הקשר את שואלת?
    בדיקת סוכר ניתן לשתות את הסוכר עם דייאט ספרייט או מים אבל לא מיץ או תרכיז.
    אם את מדברת בכלל על שתייה במהלך ההריון אז תשתי מה שטוב לך.

• oni- כל העניין של הבדיקות הוא נושא רגיש אצלי.......
    במגזר שלנו לא עושים את הבדיקות האלה.... ולפי מה שהבנתי זה שבתאומים תמיד יש יותר סיכונים ח"ו.......

אני רוצה לעשות לפחות בדיקה אחת בשביל השקט הנפשי שלי....אבל אני מפחדת מהתוצאות...ממש מפחדת!!! ולמה? כי אני לא יעשה הפלה.......

ואני מ-ת-ה מ-פ-ח-ד!!!!!!!
  • אה, וד"א שאלנו את הרב והוא אמר שאם אני לחוצה אני יכולה לעשות את הבדיקה...

אבל כמו שאמרתי...אני מתה מפחד מהתוצאות....כי אני לא יעשה הפלה...
  • הי,
    את לא צריה למות מפחד...

תחי במחשבה שאת מביאה לעולם 2 תנוקות בריאים
    אם את לחוצה מאוד- אז תעשי,
    אבל " אל תמותי מפחד" בגלל זה
  • avitali89-אני מפחדת. מאוד... חח אם היה לי ילד אחד לא הייתי עושה..פשוט הבנתי שעם תאומים זה קצת יותר "בעייתי"......

זה שיש בינהם מחיצה עבה מרגיע אותי...
  • הבנתי אותך. אל תפחדי הכל יהיה בסדר

• אז.......אני יעשה??

ומה זה סקירת מערכות? איך עושים אותה?
  • יש בדיקות שיותר מסובכות מבחינת ההלכה כמו שהבנתי
    תשאלי את הרב איזה בדיקות את יכולה לעשות
    אם את כ"כ מפחדת
  • זה אולטרסאונד שבו רופא מסתקל על העורף של עובר ומודד נוזל שמתסבר מתחת לעור ולפי עובי הנוזל אומר מה הסיקוי מחלת דאון.

• סקירת מערכות זו בדיקה שבודקת אם האיברים של התינוק מתפתחים כראוי...
    בעיקר האיברים הפנימיים, עוברת על הלב (על החדרים), על הקיבה, הכבד, התחול
    הקיצר רואה שהכל מתפתח תקין
    כמו כן רואים בסקירה את הגודל של התינוק, היקף הראש, היקף הבטן ומתאימים את זה לשבוע של ההריון לראות שיש קשר ישר..
    סקירה ראשונה לדעתי היתה וגינאלית, סקירה שניה זה אולטרסאונד על הבטן...
    בהצלחה
  • הרב אמר שזה לא שהבדיקות בעייתיות מבחינה הלכתית...אלא פשוט רבנים אומרים שלא עושים כי לא תמיד מה שהרופאים אומרים נכון (-ואני יודעת על כמה מקרים) ופשוט גם אם כן יש משהו...אז לא עושים הפלה אז אין עניין לעשות את הבדיקות...
  • גם נכון

• אבל את רוצה לעשות בדיקות כדי להפחית את הלחץ נכון?
    אם הרב שלך אמר שאפשר, אז תעשי.

יש מידע על הבדיקות בספרי הריון וגם ראיתי שבנות ענו לך.
    בכל מקרה ,שיהיה בהצלחה
  • הרופאה אמרה לי שאם אני לא רוצה לעשות את הבדיקה אז לפחות שאני יעשה סקירת מערכות בסיסית............

זה לא כואב או משהו,נכון?
  • אחותי עשתה ואמרה שיש 2 דרכים לעשות:
    ואגינלי או אפילו דרך אולטראסאונד חיצוני (על הבטן)

בכל מקרה- זה לא כואב

• תעשי סקירה מאוחרת בסיסית אולטרסאוד על הבטן
    מאוד נחמד וגם הטכנאי יסביר לכם על האיברים וגם רואים
    את מין העובר
  • מה זאת אומרת רב לא מרשה לעשות בדיקות??????
  • רינקה - אין כזה דבר הרב לא מרשה
  • rinat24- מתי עושים את הסקירה בסיסית חיצונית?

• כל הריון תאומים נחשב הריון בסיכון.
    ואני חושבת שזה שחייבים לעשות את הבדיקות, המיוחד כשמדובר בתאומים.
    יש המון סיבוכים שיכולים להיות וחייבים להיות עם היד על הדופק.
  • תעשי סקירה אצל רופא פרטי, לא בקופת חולים, שם הם עושים מאוד מהר בדרך כלל ולא עוברים על כל האברים. אצל רופא פרטי כן. (ויש החזרים מהקופה)
  • מבחינה הלכתית אין שום בדיקה שהיא אסורה, את יכולה לעשות כמה בדיקות שאת רוצה, השאלה היא איך את מקבלת את התוצאות? במגזר שלנו (ואני מאמינה שאנחנו בערך באותו אחד, אולי אני טיפה פחות) פחות עושים כי יש את עיניין שלא עושים הפלות אם יש מקרים כמו תסמונת דאון או מחלות שונות שאפשר לחיות איתן ולא מסכנות את העובר (כי כמובן שאם לתינוק אין איבר מערכתי חשוב וסיכוייו לחיות קלושים אז יש היתרים).
    אני אישית בשלושת ההריונות (טוב, באחרון עוד לא הגעתי לשבוע המתאים אבל אני אעשה) עשיתי סקירת מערכות מאוחרת, הרופא היה אומר לי את כל הבדיקות שיש לעשות במהלך כל החודשים, ובסופו של דבר עשיתי רק מה שמתאים לי וחשוב לי ואני יושעת שאני יכולה להחיות עם זה.

אבל בכלל דיברת על פטל לא? תשתי מה שאת רוצה, , הבעיה של הסור היא אצל מי שיש לה סכרת, כל עוד אין, אז סבבה!
    רותי
  • אני לא זוכרת
  • אני מפחדת מהתוצאה...ולכן אני מתלבטת אם לעשות.............
  • זה מפחיד, אני מסכימה איתך, כל סקירה שעשיתי הייתי שוכבת מול המסך ומחכה לשמוע שהכל נמצא במקום, שכל האיברים מתפתחים, שאין בעיה, כעיקרון שקיפות עורפית היא יותר בדיקת סקר, מה הסיכוי ש?... הם לא אומרים שיש בעיה חד משמעית, אלא מה הסיכוי שיש בעיה כזאת או אחרת.

תלכי עם הלב שלך, אני בטוחה שהכל בסדר, את צעירה, בריאה ו את צריכה לחשוב חיובי, תעיפי את המחשבות השליליות ותהני מהתקופה הנפלאה הזאת!

רותי
  • שמתי-לב שאני שותה יותר,כשאני שותה מיץ-פתל מהול במים,מנסה לדלל את ריכוז-המתיקות..ובכ"ז,אני מעדיפה לשתות מיץ,מאשר לשתות פחות..

הרופאה,טענה שזה בסדר,העיקר לשמור על-כמויות של נוזלים (כשהייתי בהיריון), מה גם שכאיזון אני לא-ממש אוכלת מתוקים...
    והגלוקוז בפתל לטענתה משפר את ההרגשה (היו לי בחילות).

שיהיה כייף והיריון מלא בשמחה ובאור בע"ה.

• מאמי ברור שכל אחת מפחדת מהתוצאות,
    אני מבינה שהפלה לא באה בחשבון שבשום מצב.

אבללל תחשבי שניה אחרת,
    אני עשיתי את כל הבדיקות, ואם חלילה היו אומרים לי שאחד האברים לא תקין, לא הייתי עושה הפלה, אבללל הייתי יודעת לקראת מה אני הולכת, והכי חשוב הילד היה מקבל את הטיפול הכי נכון, והכי חשוב בזמן!!!!

ישנם תינוקות לא עלינו שנולדים עם מומיפ בלב/כבד/ריאות,
    מקבלים טיפול ישר אחרי הלידה, טיפול שמציל חים!!

לדעתי זה הכי חשוב,
    במגזר שלנו עושים בדיקות לא רק כדי לוודא שהילד בריא , ואם לא אז להפיל, ממש לא!!
    אלא על מנת לדעת לקראת מה אנחנו הולכים, ולדעת איך לטפל בילד.
    יותר פשוט לדעתי להיתרגל לעובדה שלילד יש מום כלשהו מההריון, מאשר בלידה לגלות ולקבל את זה בבום, ולמנוע מלקבל מהילד טיפול מציל חיים אחרי הלידה, (נגיד אם חלילה ישנה בעיה בלב אז ישר מקבל טיפול, ואם הבעיה לא ידועה, אז יגלו רק בבדיקות שיבצעו ואז כבר יכול להיות מאוחר).

אחרי החפירה של החיים, למה בכלל לחשוב שמשהו יהייה לא בסדר????
    הכל הייה תקין!!! תהיי בטוחה בזה!!!

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה