ננשכנו :( - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אתמול הגעתי לאסוף את ליאל שלי מהגן וגננת לקחה אותי לצד ואמרה שמעי התחילה לנו פה תופעה של נשיכות מאחד הילדים וליאל היה אחד הקורבנות מחצי הקבוצה שהילד הזה נשך. כשהסתכלתי על היד הקטנה שלו באותו רגע רציתי להעיף שם כמה כיסאות איפה לאזעזל הם היו באותו זמן שהילד הזה נשך חצי מהקבוצה. אם רואים שילד נשך פעם אחד - שתיים כל העיניים צריכים להיות אליו !!!
    אני פשוט לא יודעת מה לעשות.... אין לי כוחות לזה .... אני מרגישה שאני לא מחזיקה את אצמי בידיים ועוד שניה יתפוצץ שם על כולם .
    אני מבינה שזה הגיל הקשה ועם כל ההשלכות של זה , אבל הילד שלי לא יסבול מי זה !
17 תגובות
עמוד 1
  • צר לי לא מסכימה איתך
    נכון זה כואב לראות את הילד פצוע ופגוע
    אבל זה הגיל ואין מה לעשות.
    להב לא היתה נושכת בכלל, אבל כן ננשכה כמה פעמים (ופעם אחת בצורה חמורה).
    אז כאב לי לראות אותה ככה אין ספק. אבל גם הבנתי את חוסר האונים של הצד השני. אף אחד לא רוצה שהילד שלו ינשוך ואני חושבת שלעשות לאותם הורים גם מועקה ורגשי אשם נוספים זה לא מועיל בכלל ורק עלול להשפיע לרעה ברמת הטיפול שלהם בילד (להלחיץ לא עוזר)

• לנשום עמוק עמוק
    תופעה של נשיכות קיימת בכל גן- אין ברירה אלא לקבל את זה
    ולבדוק שזה מטופל ולא חוזר על עצמו
    את יכולה ללמד את ליאל להחזיר לילד שנושך (חה חה אני חושבת שבמקרים כאלו זו האסטרטגיה הכי טובה) או מיד לקרוא לגננת שנושכים אותו
  • אני מבינה את הסוטיאציה אני גם מכירה את אמא של הילד הנושך שנים והיא הכי חמודה שיש ומשפחה שלהם מקסימה . אבל אם היית רואה את זה..... את 5 מתוך 10 הילדים האלה עם סימנים של שיניים האלה......

• ועדיין מה את מצפה שיעשו?
    ישימו לילד פלפל בפה
    ירביצו לו
    יסגרו אותו בבית עד שיפסיק לנשוך
    ישימו לו מחסום לפה

אין הרבה מה לעשות חוץ מלדבר לדבר לדבר ולהסביר להסביר להסביר - והרשי לי לצאת מתוך נקודת הנחה שהאמא מדברת ומסבירה לילד וגם המטפלות מסייעות עד כמה שאפשר

• אין מה לעשות\
    שהגננת תסביר בגן שאסור לנשוך ותשים לב לילד שנושך
    זה גיל שנושכים

• ומה שאת מספרת שאמרו להורים לקחת את הילד ולעזוב זה מעיד הרבה על רמת המטפלות והגן ועדיף כבר שכולם יעזבו גן כזה!!!
    גועל נפש

• אתם התאגדתם נגד ילד שנושך???
  • סיון ממש לא כל מה שאת אמרת אבל גם לדבר כאן לא נירא לי יעזור זה הגיל . אבל צריכים להיות אליו 1001 עיניים אם ככה.
  • נכון נוגה?

• הינו בקבוצה של תינוקות בגן הקודם זה היה. המקרה שסיפרתי היה בקבוצה של הגדולים. והוורים אחרי שצי שנה כבר לא יכלו יותר ודיברו עם ההורים של הילד ולא עזר כלום אז או שהם עזבו מיוזמתם או שעזרו להם לא יודעת .

אז מה צריך לעשות? ללמד את ליאל להיות אלים ? שיענה לו? ואז יתלוננו אליו?
  • אני לא מתארת לעצמי..... :(
  • ממש לא
    אלימות היא לא פתרון אף פעם

אבל צריך לגלות רגישות והבנה כלפי הילד והאמא - כי זה יכל להיות גם הילד שלך - זה לא חינוך לקוי.
    רוב הסיכויים יש פה ילד שנמצא במצוקה, הוא מנסה לבטא את עצמו לא מצליח ופשוט עושה זאת בנשיכות
    צוות המעון צריך להיות יותר רגיש אליו, יותר מרוכז בו, אולי אפילו לדואג ליותר השגחה

• כן סיוון את צודקת במאה אחוז. הוא בן שנתיים ורק התחיל מסגרת וגם נולד לו אח קטן אז קשה לו מסכן. אז הוא לא יודע להביעה את אצמו.
    מה שמעצבן אותי זה הגננות 5 ילדים ננשכו באותו יום, ולא סתם נשיכה רובם והן איפה היו?
  • זה אני מסכימה איתך
    זה באמת מוגזם
    במקרה הזה הייתי דואגת לגביהן לא לגבי הילד

• אני יגש לדבר איתם מחר......
    תודה מאמי

• איפה היו הגננות?...אני מניחה שבדיוק שם.
    בשביל נשיכה מספיקה שניה שלא הסתכלת או שהסתכלת,והילד התקרב לנשוך ולא הצלחת לעצור אותו בזמן.
    ואני מניחה שברור לכל אחת שגם אם הגננות שמות לב באופן מיוחד,וגם אם הן כל הזמן משגיחות,הן לא יכולות להגיע למצב של הצמדות מוחלטת אל הילד הזה.
    זה פשוט בלתי אפשרי...יש להן עבודה,הן לא יכולות גם להחזיק אותו פיזית כל היום מלהתקרב לילדים אחרים.
    מבחינת התפתחות,בכל המישורים זה דבר טבעי,ונכון שזה הכי קשה בעולם שהילד שלך ננשך,אבל זה עובר...
    בדרך כלל זה נראה הרבה יותר נורא ממה שזה באמת.
    ממליצה לך על משחת "טראומיל" למריחה על הנשיכה כל עוד יש סימן(בכלל טוב שיהיה בבית טוב לנפילות וכוויות,טוב גם שיחזיקו בגן וימרחו מיד שילד ח"ו ננשך או נופל-זו משחה הומאופטית בטוחה לגמרי לשימוש עם ילדים ותינוקות)
  • תודה שושה אני יקנה היום .
    אני מבינה הכל אבל כואב לי על הילד שלי ואני קודם כל יחשוב עליו ולא על אחרים ובכל כוחי אני יגן אליו.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה