ספורט והריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות,
    אני יחסית חדשה פה.. צפיתי בפורום שבועיים עד שהחלטתי לכתוב. אז קודם כל נעים להכיר :) אני נשואה שנה ורק בחודש האחרון החלטנו להתחיל "לעבוד"
    רציתי לשאול אם מישהי מכן עוסקת בספורט באופן קבוע : אני מדברת על ריקודים, אירובי, זומבה, ספינינג או כל פעילות אירובית אינטנסיבית שכוללת ריקודים, קפיצות וכו' והאם אתן יודעות אם זה יכול לפגוע בסיכוי להרות? או אם אחרי שנקלטים צריך להפסיק...
    אני מאוד פעילה ספורטיבית.. אני מתאמנת/רוקדת לפחות פעמיים בשבוע בשמונה שנים האחרונות ואני לא מצליחה לקבל תשובה חד משמעית. אני לא רוצה לגרום נזקים מצד אחד, אבל אני לא רוצה לתת לפחדים ולחרדות לשלוט בהריון...מה גם שפעילות אירובית היא חלק בלתי נפרד ממני (אבל כמובן שלא אסכן את הסיכויים שלי להריון על בסיס זה)
    מישהי מכן אולי מבינה בנושא או התייעצה עם רופא על זה ויכולה לומר לי מה כדאי ומה לא? או מה מותר ומה לא?

תודה וגמר חתימה טובה לכולכן!
4 תגובות
עמוד 1
  • היי.. קודם כל בהצלחה..
    בעקרון שאלתי את הרופא שלי לגבי פעילות גופנית מפני שגם אני מאוד פעילה, והוא אמר שכל עוד אני מקבלת מחזור סדיר זה אומר שזה בסדר וצריך להמשיך את אורח החיים כרגיל.. אני חושבת שברגע שתקלטי להריון תתייעצי עם הרופא שלך איזו פעילות מומלצת ואיזו פחות..
  • אני התייעצתי עם מספר רופאים בעניין, נאמר לי חד משמעית שזה בסדר להתאמן בהריון ובטח ובטח לפני הכניסה להריון, רק הדגישו שכל עוד ולא מדובר בכזאת שלא בכושר בכלל ופתאום עכשיו מתחילה באימונים מאסיביים שהגוף אינו רגיל לזה - זה אסור!

אבל אם את שנים מתאמנת, ואת לא עושה איזה שהיא פעילות שחורגת ממה שהיית רגילה אליה עד עכשיו אז זה בסדר גמור ואף מומלץ....
    אני גם כמוך, מתאמנת שנים, אך בגלל האמירות של הסבתות שקצת מלחיצות החלטתי להוריד מעט הילוך ברמה של האימונים אך ללא שום בסיס רפואי!

נתון לשיקולך,

ושיהיה בהצלחה!!!
    " אין כישלון הנחשב לכישלון, אלא אם כן נכשלת בלהמשיך לנסות..."
  • הי
    אני חיפשתי חומר על הנושא באינטרנט, ולמיטב זכרוני ההמלצה של משרד הבריאות (ישראלי או אמריקאי, אל תתפסו אותי במילה...) הייתה כן לעסוק בזמן ההריון בפעילות ספורטיבית, אבל לא להגזים מבחינת מאמץ. נראה לי משהו כמו חצי שעה - שעה ביום, ולא כל יום אלא כמה פעמים בשבוע.
    אני גם פעילה ספורטיבית, אבל זה בעיקר פילאטיס ולא אירובי. ויותר מזה - בעוד כמה שבועות אני מתחילה לעשות קורס מדריכים... החלטתי שאם בתקופה הזאת אכנס להריון - אתייעץ עם הרופא כמובן, ואת הקורס אמשיך בכל אופן אבל אמנע מתרגילים שמפעילים לחץ על הבטן.
    לפני ההריון לא נראה לי שיש סיבה לשנות את ההרגלים!
    בהצלחה לכולנו מהכל,
    ענת
  • תודה רבה בנות יקרות! עזרתן לי.
    ענת - לגבי פילטיס ביררתי ולא רק שלא כדאי להפסיק אלא מאוד ממליצים לעשות פילאטיס ויוגה במהלך ההריון (חיזוק שרירי רצפת האגן עוזר מאוד במהלך הלידה ואחריה) , רק להמנע מתרגילים מסוייימים. אצלי ה"מחלה" זה זומבה ואירובי ולכן זה יכול להיות יותר בעייתי. החלטתי שאם הקפיצות יכולות לסכן (ואומר לכן אחרי התייעצות עם רופא) אחזור ליוגה שגם בה עסקתי לא מעט זמן. ממליצה לך לברר על פילאטיס הריון, כל מי שמוכשרת לזה תדע לומר לך מאילו תרגילים להמנע.

ושוב תודה רבה לכולכן וצום מועיל לכל מי שצמה וחתימה טובה לכולכן!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה