כפיים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • פעם אחרונה שהייתי אצל רופא טיפת חלב נאמר לי שהילדה עד גיל שנה צריכה לדעת לעשות כפיים ולהגיד בייביי.
    איך אני עוזרת לה עם זה?
    כשאני מנסה לשחק איתה ב"סבתא בישלה דייסה" או סתם למחוא כפיים היא מתעצבנת ומוציאה את הידיים שלה מתוך הידיים שלי.
    ביי ביי אני עושה עם היד שלה כל פעם שמישהו הולך ומראה לה כל פעם שמשאירה אותה בגן.
    היא עדיין לא יודעת לעשות כלום לבד.
    מה אתן אומרות? יש עוד דרכים לעזור לה ללמוד? ללקדם את ההתפתחות הזאת?

דברו איתי בפייסבוק

9 תגובות
עמוד 1
  • מחיאת כפיים:
    להושיב אותה עליך מול תוכנית טלויזיה שהיא אוהבת, רצוי שירים "שמחים", ולמחוא כפיים איתה יחד, ואם היא מסרבת למחוא לבד. גם כשמשחקים איתה והיא מצליחה לעשות משהו, למחוא כפיים בהתלהבות ולהגיד לה "כל הכבוד! איזה יופי!" זה יעודד אותה לחקות אתכם.

בייביי:
    כשיוצאים מהבית של סבתא או מבית של דודים או חברים לעשות שלום עם היד לכולם, ושכולם ינופפו גם כן. גם כשתוכנית טלויזיה מסתיימת אפשר להגיד שלום ולנופף עם היד, והיא פשוט תחקה אתכם.

בהצלחה
  • אני לא יודעת לתת טיפים על איך לקדם את הילדה לעבר המטרה,
    מה שכן אני יכולה להגיד שאחיות טיפת חלב הרבה פעמים מלחיצות ואומרות דברים...

כל ילד הוא שונה, ויש ילדים שילכו בגיל 10 חודשים, ויש כאלה שרק בגיל שנה+

אני בלימודים שלי רואה המון תינוקות והמון הורים שמגיעים לחוצים עם "דד ליין" של אחיות טיפת חלב.

וחוץ מזה שהיא בת 10 חודשים.. בחודשיים אפשר להתקדם המון
  • כן..בגיל שנה יש לנו תור לאחות... אני מאוד לא רוצה שיבלבלו לי את המוח וילחיצו אותי:)

דברו איתי בפייסבוק

• מזה את נלחצת? נתנאל ידע למחות כפיים ולעשות בייביי מאוד מוקדם (סביבות 8 חודשים), אבל למד לשבת ולעמוד יחסית מאוחר (לפי טיפת חלב הוא היה בעיכוב התפתחותי קל
  • לא יודעת מה זה טונוס גבוהה.. לא אמרו לי את הצירוף הזה..כניראה שאין.
    הילדה עומדת ויושבת ואפילו הולכת עם הרהיטים.. אבל זה מפחיד אותי קצת.. כי עושים ביי ביי כל הזמן גם בגן גם המשפחה והיא כאילו לא מבחינה בתנועה בכלל.
    ואני מפחדת שאולי אני לא עושה מספיק.

דברו איתי בפייסבוק

• אלה מאמי, באמת שאין לך מה לדאוג! כמו שאמרו לך כאן הבנות -
    כל ילד מתפתח אחרת ובקצב שלו! בריאל למשל, בגיל 7 וחצי חודשים
    התחילה למחוא כפיים, בגיל 8 וחצי חוד' נעמדה, בגיל
    9 חוד' התחילה להתהלך סביב הרהיטים וסביב הגיל הזה
    התחילה לקשקש "אבא", "אור" (ולהצביע) וכאלה...
    אבל להגיד ביי ביי ולעשות את התנועה - לא ולא!
    כנראה שזה פשוט לא עניין אותה
  • מותק, אין בכלל מה להילחץ - ובטח שלא בגלל טיפת חלב. חוץ מלהלחיץ ולתת חיסונים הם לא באמת עושים משהו.

אצלי זה דווקא הפוך - לנופרי יש גמישות יתר וטונוס גבוה ובגלל זה כל מה שקשור להתפתחות מוטורית היא לוקחת את הזמן שלה - בהתחלה הייתי לחוצה בטירוף עד שהלכתי לפיזיותרפיסטית מקסימה שהרגיעה אותי ואמרה לי שזה שנופר תלך קצת יותר מאוחר מהרגיל לא יפריע לה להיות מנכ"לית מייקרוסופט הבאה ולעומת זאת בכל מה שקשור להתפתחות מוטוריקה עדינה היא עשתה בסדר גמור - בגיל 10 חודשים. וגם זה לא אומר שום דבר... לכל ילד הקצב שלו ולא צריך להילחץ.
  • מאמי הינה אתר טוב לתרגילים להתפתחות

http://inbalshamir.com/content/cross

שיהיה בהצלחה ותזכרי שכל ילד וההתפתחות שלו אל תמהרי אותה היא תלמד לבד

• אין לך מה לדאוג, לגבי הביי ביי, הבת שלי גם עכשיו לא אומרת ביי ביי, כנראה לא מעניין אותה, היא מוחאת כפיים מגיל שנה בערך.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה