-
הרגתתתת אותי עם להב
-
לאוראלי שלי הראש כל הזמן היה על צד ימין גם שהייתי משכיבה אותו על צד שמאל אכשהו הוא היה מסובב את הראש לצד ימין
שאלתי את רופאת הידלים והיא אמרה שזה בגלל שהוא היה ככה בבטן ונתנה לי הפנייה לאורטופודיה בסוף זה הסתדר ולא לקחתי אותו
תשאלי רופאת ילדים
-
סיוני,
אין לי מושג לגביי נועם.
אם מלחיץ אותך, תמיד את יכולה להתייעץ עם רופא משפחה.
ולגביי להב - הילדה הזאת מתוקה כל כך! אני חייבת לראות אותה שוב.. מקסימה!!!!!!!!
-
עדיין לא
אני משערת שיום שלישי בטיפת חלב יעירו לי על העניין
אבל אני מקווה שההערה תבוא עם עצות אמיתיות ולא עם עצות של הלחצה לשווא. גם אם יגידו לי תקשיבי לילדה יש ככל הנראה ככה וככה וצריך לעשות טיפול כזה וכזה אני אקבל בהבנה - יותר מאשר את לא שמה מספיק על הבטן או לא משנה לה כיוונים - כי זה מעצבן.
אוף האמת אני מנסה להראות סוג של אדישות לעניין אבל רע לי עם זה נורא
-
להב- מדהימה!
הרגת אותי מצחוק!
-
לגבי זה שהיא לא בוכה מספיק אז אוראל לא בוכה בכלללל
רק שהוא רעב הוא עושה קולות גם לא בוכה
אני מציקה לו בכוונה שיבכה קצת הוא מתחיל לבכות וישר נרגע
-
הייתי איתה אצל הרופאה והיא אמרה לי להמשיך להזיז לה את הראש ולגרות
לא רוצה, לא אוהבת אדישות רפואית - אני אמא ואני רוצה שיפור פה עכשיו ומיד
היום בתור לאולטרסאונד פרקי יריכיים היתה איתי מישהי שמגיל חודש סחבו אותה עם הילדה ואמרו לה לא תקין אבל רוב הסיכויים יסתדר וככה עד גיל חצי שנה, ורק אז שמו לה את הרצועות - המון זמן והילדה בת שנה וארבעה חודשים עם פגיעה קשה ויקח לה עוד הרבה זמן וטיפולים כדי להשלים פערי התפתחות - לא רוצה להיות השפן נסיונות הזה של אדישות ורשלנות רפואית
-
אז תדרשי!
חוץ מזה, שאצלי עלו על זה בטיפת חלב, נתנו לי מכתב לרופאה שלהם כדי שהיא תפנה אותי לפיזיותרפיה.
כי אצלי גם לא עזר להזיז להם את הראש, ולשים גירויים בצד השני... הם פשוט לא שיתפו פעולה!
-
להב מתוקה אין עליה
ולגבי נועם תלכי לרופא לא לטיפת חלב
"הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו"
-
אני רוצה קודם כל להרגיע אותך בנוגע להעדפת צד, זה עניין שמסתדר אצל תינוקות תוך שבוע ,רק צריך להבין ממה נובעת העדפה.אני אספר לך מה היה עצלי אולי זה יתן לך קצת כיוון.
כשהבת שלי נולדה היא הייתה הרבה שעות במנשא טבעי בתנוחת ערסול,ישנה שם, ינקה וכל הזמן באותו צד עד גיל חודשיים,בנוסף הרמתי אותה תמיד על כתף שמאל שלי, וזה גרם לה לסובב ראש כל הזמן לאותו צד.עכשיו אחרי שדיברתי עם המומחית בתחום התחלתי להבין את הטעיות שעשיתי וכמובן לשנות את הרגלים שלי, תוך שבוע הכל הסתדר, קניתי לה מנשא והיא עם פנים אלי-בטן לבטן(חשוב שלא תהיה עם הפנים החוצה זה תנוחה לא בריאה, מנשאט מסוג בביבי בורן למשל לא מומלץ גם בגלל הכיון נשיאה וגם בגלל פיסוק קטן שהוא עושה בין הרגליים)עכשיו היא מסובבת את הראש לשני כיוונים.
בקיצור את צריכה לשים לב על הרגלים שלך ולהבין ממה נוצרה העדפה ומשםהדרך קצרה, בהצלחה
-
מאמוש. טוב להב. חמסה (פולניה חחחחח)
לגבי נועם, קודם כל את אמא מדהימה שרגישה להתפתחות של התינוקת שלה וזה פשוט מרגש,
-
קטקט בתכלס כל מילה שאת אומרת נכונה במיליון אחוז
אבללללללללללללל אצלנו מנשא בייבי ביורן ונועם עדיין דוחפת את הראש במצב ישר בתוך החזה שלי (זה בערך הפעם היחידה שאין לה נטיה לאף צד) - לגבי הפיסוק, אין לה שום בעיה עם הפיסוק אנחנו אחרי בדיקה כבר.
לגבי האכלה זה נכון אבל אני ממש נכה בצד השני ולא מסוגלת להחזיק אותה בכלל (נשמע אדיוטי אבל זה נובע בעיה רפואית) ולכן אני מקפידה לתת לאמא שלי להאכיל אותה כ2 ארוחות ביום וככה יש גם האכלה בצד השני. בנוסף גם במקלחת ב90 אחוז אמא שלי מקלחת אותה בצד ההפוך וככה יוצא שגם שם יש גיוון
בקיצור זה מה שהורס אותי שלכל דבר יש לי תשובה כי אני באמת שמה לב לכל מה שאמרת - אבל אין לי יותר מדי מה לעשות מעבר למה שאני כבר עושה.
-
אין מה להילחץ, יפה שאת מודעת למה קורה איתה ולא שאננה,
מה שאני היתי עושה זה פשוט שואלת בטיפת חלב איזה תרגילים מתאימים
לחיזוק הצוואר ולכך שתשים את הראש לשני הכיוונים....
אולי (אני לא במקצוע, אבל סתם רעיון) כשהיא נרדמת שימי על הבטן שתישן קצת כך, עם הראש לכיוון שקשה לה....
"הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מי שיש כאן
מי אני שאמהר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו"
-
כשהבנתי את הטעויות שלי במשך שבוע החזקתי אותה על הכתף השניה כמו שמחזיקים לגרפס(הצד הקשה לה )ולא נתתי לה לסובב את הראש לצד השני , ממש מנעתי ממנה עם הראש שלי, בהתחלה היא התנגדה אך אחרי שלושה ארבעה ימים זה התחיל להיות לה יותר קל ואחרי שבוע כבר לא חסמתי לה והיא התחילה ביוזמתה לסובב את הראש גם לצד הקשה.הבנתי שברוב המקרים העדפת צד נובעת רק מהרגלים שלנו, וזה לא משהו פטולוגי שנולדים איתו, אם היא ילדה בריאה אין שום סיבה שתהיה לה העדפה.המליצו לי פשוט לתקופה קצרה לעודד אותה רק לצד אחד אפילו שזה יציק לה .
-
סיוני לשי-אל עד לפני חודש היה נורא קשה להרים את הראש ממש נאבקתי איתה...
עד שבטיפת חלב נתנו לי את האתר הבא..
http://inbalshamir.com/content/crossפלאים אני אומרת לך יש שם שיטות חבל על הזמן... ברוך השם 555555 שי-אל מרימה ראש 90 מעלות ל5 דקות רצוף וזה רק בחודש....
-
להב הזאתתתת מתוקה אמיתית רק מהסיפורים שלך כבר התאהבתי בה!
-
תודה לכולן
-
חחחח איזה יציאה מדליקה של להב.חחחחחחחחחחחחח מתוקה אמיתית
בחיים צריך לדעת להסתכל על חצי הכוס המלאה - תמיד!!!!!
שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!
באהבה, ליאת.
-
חחחח איזו בובה להב.
לגבי נועם - אל תתרגשי, זה נורמלי היא עדיין קטנה, תמשיכי לשים אותה על הבטן, כל יום תוסיפי כמה דקות לפעם הקודמת...
לענין השני - גם לשילי זה היה, העדפה לצד ימין, מה שהסבירו לי שצריך לעשות זה, להאכיל משני צדדים (אבא יכול מהצד השני), לסובב את המיטה/עריסה כל שבוע-שבועיים, כל פעם הראש בצד אחר ואז שאת ניגשת אליה, כל פעם שאת משנה, את בצד השני, להביא דברים קרוב לפרצוף מצד אחד לצד שני, לפעמים יתפלק לה והיא כן תסתכל לצד השני (שילי רב הזמן הייתה עקשנית ולא סובבה את הראש). בקיצור תעקבי אחרי זה עוד קצת ואם זה לא ישתפר, הייתי מציעה לגשת לאורטופד (זה מה שעשינו בסוף) שישלול טורטוקוליס (קיצור השריר) שרב הסיכויים שאין לה את זה (אז לא להילחץ)....
-
מקפיצה
-
סיוני, אני הייתי בודקת את זה בטיפת חלב ודורשת תרגילים שיעזרו לשפר..
וחוץ מזה יש פורום התפתחות תינוקות בתפוז, יש שם בנות ממש מקצועיות שנותנות עצות ממש טובות, הייתי מציעה לך ל התייעץ גם שם .(יש גם מלא מאמרים שווים לקריאה)
-
סיון מאמי לגבי להב מקסימה כמו תמיד!!!
ולגבי נועם אישית ממליצה לשנות את תנוחת הראש מאוד חשוב כי לחברה קרובה שלי
פה היה אותו הדבר ובגיל חצי שנה הילדה לא יכלה לסובב את הראש לצד השני והיה לה פיזוטרפייה והיה לילדה כסדה וזה היה ממש נוראיייייייייייייייי
ממליצה לעשות הכל לשנות את זהאת יכולה ללכת לרופא להתייעץ בנוגע להרים את הראש אני חושבת שזה בסדר לבנתיים אבל גם לגבי זה לכי להתעייץ את לא בלחץ
אמא מרגישה הכל
-
-
סיון חחחחחח
מצחיקה להב!
לגבי נועם הייתי רושמת אותה לשחייה לעוד שבועיים- שלוש
ועושה לה הרבה עיסויים זה מחזק את השרירים ומשחרר מאוד.
אצלנו בבריכה יש ילדה שמסתכלת ומתהפכת רק לצד אחד אז היא אמרה להם לחסום לה את הצד הזה למשל אם צד שמאל זה הצד החלש אז תשימי אותה ליד הקיר בצד ימין שלה עם הרבה צעצועים צבעוניים משמאל ככה היא תהיה חייבת להסתכל
ואין מה להלחץ יש מלא ילדים שקשה להם בהתחלה