ציסטה אנדומטריומה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב, אני בת 25, בריאה בדרך כלל. מזה כ- 12 שנים מקבלת ווסת סדירה, כל 28 יום. ללא גלולות וללא תופעות מיוחדות. ב-4 חודשים אחרונים, החל שיבוש במחזור ועקב כך, נתגלתה ציסטה על השחלה השמאלית בגודל 35 מ"מ, רופא הנשים אמר שזה אנדומטריומה ושעליי לחזור למעקב עוד 3 חודשים. לא נצפו ציסטות נוספות. אנו מנסים להיכנס להיריון מזה 3 חודשים, ללא הצלחה. הווסת אינה סדירה, מגיעה בין 28 ל-37 יום, ולכן אינני יודעת האם אני מבייצת ומתי...בנוסף, במהלך המחזור, בערך בשבוע השלישי, ישנה תחושת אי- נוחות וכאבים נסבלים בכל איזור האגן. הרופא הסביר לי שזה יכול להיות מהציסטה. אני מאוד דואגת. ואשמח לשמוע דעתך ועצתך בנושא- האם ציסטה זו יכולה לשבש לנו את הניסיון להיכנס להיריון? מה עליי לעשות?? האם היא יכולה להיעלם לבד?? תודה רבה מראש וחג שמח!!!! :)))
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום
    קשה לי להתיחס לציסטה בלי לראות אותה בעיני. חלק מהציסטות נעלמות וחלק לא. אנדומטריומה שיכת בד"כ לקבוצה השניה. למרות הוסת הלא סדיר אני מציע שתמשיכו לנסות להרות עוד כמה חודשים ואם זה לא ילך תלכו להתיעץ עם מומחה לפוריות.

דר' דוד ישי - מומחה למילדות ונשים
    מומחה לבעיות פוריות ולהפריה חוץ גופית (IVF)
    מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי כרמל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה