-
מתוקה,
זה נכון שהרגשות מעורבים אבל תחשבי על זה שגם בלעדיהם יש מתכנני פיגועים אחרים וחלקם אפילו מפעילים את הרשת מהכלא. ועצם הימצאותם בכלא לא מבטיחה למדינתנו הקטנה רוגע ואת רואה שיש גם פיגועים כשהם בכלא... אז להחזיק אותם שם ועוד על חשבוננו שילמדו קצת איזה תואר...
אין מה לעשות מתוקה, נקווה שמישהו כבר יטפל בהם כשיהיו בחוץ
-
אי אפשר לתת להם מנת ציאניד לפני השחרור
-
כנראה שלא בובה, אבל אני בטוחה שהם יודעים מה הם עושים
-
הבעיה שהם לא היו צריכים להגיע לכלא בכלל. כל מחבל, בשניה שנתפס, היה צריך לקבל כדור בראש. מצד אחד גם אני לא רוצה שישוחררו ומצד שני - התנאים בכלא הישראלי יותר טובים ממלון 5 כוכבים

אוכל מפואר, טלויזיה, מיטות נוחות ואפשרות אפילו ללמוד לימודים אקדמיים בעוד שאנחנו האזרחים צריכים לשלם על זה

בקיצור, נראה לי שלשלוח אותם חזרה לגועל נפש של עזה זה העונש הכי טוב אחרי כדור בראש... וכמו שאמרו - מחבלים יש בשפע לצערנו. והם אפילו לא בכלא...
וכשהבטתי בתמונה של אביבה שליט, שנמצאת בכותרת של ידיעות אחרונות - לא ראיתי אסירים, ולא ראש ממשלה ואפילו לא את גלעד. ראיתי אמא. אמא כמוך וכמוני, שלקחו לה את התינוק שלה. והיא מחייכת בתמונה הזו את החיוך הטהור ביותר שיש, של האהבה הטהורה ביותר שיש, ובכיתי. כי עכשיו אני מבינה מה המשמעות בשבילה.
-
שירה לשמחתי ואני מאמינה שלשמחת כולנו - אף אחת מאיתנו לא יכולה להשוות שום תחושה למה שאביבה ונועם שליט מרגישים
לקבל חזרה את הילד שלך, הילדה שכבר היה אצלך, שחינכת, שלימדת, שגידלת, שפינקת, שלפעמים גם כעסת- חלק ממך - לקבל חזרה את החיים שלך.
יקירתי רוצחים היו ורוצחים יהיו תמיד - מחבלים זה עניין של שגרה אצלם . הרי אלו שאצלנו הם לא היחידים, אפשר לומר שהם אפילו מיעוט קטן פצפון - אז זה בטח לא מה שישנה את מערך הכוחות.
אז המצב של המדינה שלנו לא ישתנה לעולם ולנצח יהיו לנו אויבים שמאיימים על חיינו
-
סיון אבל צריך גם לחשוב הלאה עכשיו כשהם רואים שאנחנו נותנים להם אלפי אסירים על חיל אחד זה ידרבן אותם להמשיך לחטוף חיילים
-
אני ממש חושבת כמוך, ואני מרגישה כאילו אני היחידה בעולם שממש עצוב לי על כל הנרצחים
שהמחבלים האלה גרמו,
על כל החיילים שעמלו כ"כ קשה כדי ללכוד את המחבלים האלה,
שהוציאו את נשמתם על מעצרים, על לחימה, ואולי אפילו את נפשם- כדי שהמחבלים האלה יישבו בכלא!
ועכשיו במחי יד הם הולכים להשתחרר ולחזור לפשעם..
סיוון- זה לא נכון שמחבלים תמיד היו ותמיד יהיו, הכבדים שיושבים פה אצלנו הם כאלה שהיו ממציאים של דברים,
שכמותם אין..
שאחרי שהם נתפסו ראו את הירידה בכמות הפיגועים,
שהרגישו בחסרונם ברשות הפלסטינית..
ועכשיו הם חוזרים לשם,
ואם לא לשם אז לגדה, כאילו ששם זה שוויץ, כאילו ששם חסר בלאגן!
-
פיתוש את צודקת ב100 אחוז!!!
-
מה אני אגיד לא אסכים איתכן בחיים
ולא הייתי רוצה שאף אחת תעמוד במצב הזה של ההורים שלו
מאושרת בשבילם ומחכה כבר לחג שני
-
סיוון כמוני כמוך, מרגישה בול אותו הדבר
-
היי
-
יעל נשבעת לך מקודם דיברנו פה על הסוגיה ואמרתי מילה במילה שלך
אם יהיה עונש מוות למתכנני ומבצעי פיגועים לא יהיה להם שום טריגר ושוב דרישות בתמורה לחטופים
מה אומר לכן זה בסדר לפחד לתהות ולהביע דעה שונה אבל שאף אחת לא תנסה להעמיד את עצמה או להשוות את מה שעובר על המשפחה הזאת
אין אף הורה שכול שיכול לבוא ולומר שלא היה נותן עולם ומלואו בשביל האפשרות שהילד שלו יחזור
-
סיוני- מסכימה לחלוטין..
-
סיון, מיטל,יעל, וכל השאר שמקבלות את העסקה ללא סייגים,
אתן מסתכלות על העניין מנקודה אמוציונלית, שמות עצמכן במקום אביבה שליט ומשקפות את ההרגשה שלה.
ברור שמהבחינה הזאת, אני מאושרת שהמשפחה הזאת תחזור להיות שלמה (מי יןדע עם איזה נזק נפשי גלעד יחזור, אבל נקרא לזה צרות טובות כרגע)
אבל, ואבל גדול - מבחינה מדינית בטחונית, יש לעסקה הזאת השלכות קשות.
כל מיני סנאריואים עוברים לי בראש-
מה יקרה כשאחד מהמחבלים שישוחררו בעסקה, יהרוג מישהו?
מה זה אומר? שחייו של ההרוג פחות חשובים מחייו של גלעד שליט?
משתחררים מאות מחבלים, וזה באמת מפחיד!
שוב. גם אני כמוכן, שמחה בשביל המשפחה של גלעד, אבל, באותה הנשימה, לא יכולה שלא לחשוב שהעסקה הזאת נועדה לגייס הון פוליטי לביבי ותמיכה ואהדה לפני בחירות הממשמשות ובאות.
-
אלינורי, כרגע לא מעניין אותי מה העסקה משיגה עבור ביבי, כאילו באמת הוא האחרון שמעסיק אותי, ורוב הסיכויים שמי שנגדו ימשיך להיות נגדו ויודע טוב מאוד מיהו ביבי....מעניין אותי מה העסקה עושה עבור משפחה, עבור אמא ששלחה את הילד שלה לצבא בידיעה שהצבא יגן עליו בשעת הצורך, לא מפקירים פצועים בשטח.
חייל תמים שנמצא בשבי! בשבי! זה כל כך נורא!
אני בהחלט מודעת להשלכות של שחרור המחבלים הטרוריסטים האיומים האלה, אבל, אם לא הם , יהיו מחבלים אחריםן, לא חסר מהם, מה לעשות כמה שזה עצוב, ומפחיד...גלעד חי! חי ונושם! המעשה הכי נכון זה לשחרר אותו, וכן לדעתי בכל מחיר!!!!
כל מה שאפשר הוא,לקוות שהמדינה שלנו מספיק חכמה שהצבא והשב"כ וכל הגופים האפשריים יוכלו בהקדם להתחיל לחסל את מי שצריך.
-
אלינור, בדבריי האחרונים דווקא כלל לא הייתי אמוציונלית, אלא רציונלית ביותר.
לו הייתי נוקטת בגישה האמוציונלית, הייתי רושמת לך שיש לחשוב על נקודת מבטה של אביבה, שאני רק מתחילה לדמיין שחס וחלילה חס ושלום אני במקומה ומיד נחרדת ומפסיקה את הדמיון וכל גופי נרעד, וכו' וכו', לא חסר.
דווקא הייתי מאד רציונלית כשרשמתי שהענישה במדינתנו לרוצחים וטרוריסטים היא מגוחכת עד דמעות, מאסרי עולם שנקצבים לשנים על גבי שנים, כשהכלא הוא מלון של 10 כוכבים לעומת התנאים בהם חיו החלאות האלו קודם לכן, והכי נורא הוא- שהם מגחכים לעצמם "כל הדרך אל הכלא", שכן הם יודעים שהם ישתחררו מהר מאד, בעסקה כזו או אחרת.
לכן גם רשמתי, שכדי שלא יתקיימו יותר עסקות שכאלו (מה שכמובן מעיד על דעתי- שהמחיר שאנו משלמים הוא כבד, וכל אדם בר דעת יודע זאת, לא משנה אם הוא בעד או נגד העסקה), צריך לתת להם עונש מוות, בלי משפט, בלי ערעור. ברגע שהוכח שהאדם הוא מחבל/ רוצח/ משלח/ מתכנן וכל מה שרק תרצי- עונש מוות.
מעבר לכך- ברמה הצבאית- עמדתו הבסיסית של צה"ל היא שחייל שבוי לא מפקירים, ושבמידה וחס וחלילה חייל נופל בשבי- עושים הכל על מנת להצילו, ובידיעה הזו גלעד התגייס. במידה והדברים השתנו, יש לציין בפני כל חייל טרם גיוסו שהוא צריך להיות מודע לכך- שבמידה והוא נופל בשבי- יתכן שלא ישחררו אותו. ואת יודעת מה? אפילו להחתים אותו על מסמך. כי זכותו של אדם שמגן עלי, עלייך ועל כל אזרחי המדינה בגופו, לדעת לפחות לקראת מה הוא הולך.
אבל- כיוון שכרגע לא נעשה מבחינה מדינית/ חוקית / צבאית שום דבר על מנת לקדם את הדברים הנ"ל, ומכיוון שהחוק כיום, לצערי הרב, שונה, אסור בתכלית האיסור להפיל את משקל הדברים הללו על גבו, על גב משפחתו ועל חייו.
יש להתנהג בהתאם לחוק ולנורמות המדיניות/ צבאיות שהיו קיימות בעת גיוסו ובעת נפילתו בשבי, וקיימות למען האמת גם ברגעים אלו ממש.
אחרי שיחזור, אפשר לפעול בשביל לשנות דברים, בשביל שדברים יראו כאן אחרת, בשביל שלא יהיו עוד מקרים מזעזעים כאלו, אבל זה תפקידם של מנהיגי המדינה (אם יש כאלו בכלל... ) ולא תפקידם של גלעד ומשפחתו.
וכפועל יוצא מכל הדברים הנ"ל- אני לחלוטין בעד העסקה, ורק מחכה שגלעד יזכה לראות אור יום ולהיות חופשי, ושאביבה וגלעד שליט תוכל לחבוק שוב את בנם במהרה.
-
יעלי, את צודקת, התגובה שלך באמת הייתה רציונלית.
לגביי העונש מוות - אני לא רואה סיכוי ממשי שזה ייקרה, מה שמחזיר אותנו לנקודה בה אנחנו נמצאים היום.
לגבי החתמה של החיילים -
כמה שהמחשבה מצמררת אותי והופכת לי את הבטן - כשחייל מתגייס לצבא הוא לוקח בחשבון שייתכן שלא יחזור. חייל הוא לא סתם אזרח. הוא אדם שעובד בלהגן על אזרחיי המדינה בכל מחיר.
אני מתפללת ומייחלת שכל החיילים באשר הם ייחזרו הביתה בשלום וישובו אל גבולם.
-
מתוקה שלי- סגור לחלוטין
-
מקבלת.
שלא נדע עוד שום חייל או אזרח חטופים לעולם!
אמן
-
אמן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!