צריכה קצת לשפוך... (זהירות. דיכאון לפניכן) - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • כולם אומרים לי שהזמן יעשה את שלו ושמתישהו אני אצליח להתגבר על האבדן של ארבל שלי ובאמת האמנתי בזה אבל עבר יותר משבוע מאז שהיא הלכה ממני והכאב מתגבר. אמנם אני מצליחה איכשהו להתנהג רגיל, אני נפגשת עם המשפחה, יושבת עם אנשים, צוחקת מכל הלב, יוצאת לטייל אבל אני עדיין מרגישה שאני ריקה. אין בתוכי כלום. רק חור אחד גדול שהנסיכה שלי השאירה מאחוריה. חור שלעולם לא יתמלא. אז איך אני אמורה להמשיך הלאה? ומה בדיוק אמור הזמן לעשות? להשכיח אותה? זה לעולם לא יקרה.

אני מנסה. באמת שאני מנסה ואפילו מצליחה להתנהג כרגיל. אני לא יושבת ובוכה כל היום אבל פתאום איכשהו ארבל מתגנבת לי למחשבות והדמעות לא מפסיקות לזלוג.
    אתמול נסענו לספארי, בהחלטה ספונטנית החלטנו עם המשפחה של בעלי לנסוע קצת להתאוורר והיה ממש כיף, צחקנו והשתוללנו כמו ילדים אבל כל דבר קטן הזכיר לי את ארבל, איך רציתי לקחת אותה לספארי, להסביר לה על החיות. היה מאד קשה לראות את כל האמהות עם הילדים, אפילו כשראיתי אמא שמפנזה מניקה את התינוק הקטן שלה- נשברתי.
    איך לעזאזל ממשיכים הלאה?!
    יש בי צד שלא יכול לחכות לנסות שוב, להיכנס להריון ולהיות שוב אמא אבל הצד השני מת מפחד. מה אם יקרה לי שוב דבר כזה? אני פשוט אמות.

אני לא ממש יודעת מה אני מרגישה כרגע, יש פי צד מאד אופטימי שרוצה לנסות שוב, שיודע שיהיה בסדר ושארבל תמיד תישאר בחיים שלנו אבל הכאב יתעמעם ויש בי צד שרק רוצה להיכנס למיטה, להתגלגל כמו כדור, למשוך את השמיכה מעל הראש ושאף אחד לא ידבר איתי. צד שרק רוצה להיות עם ארבל, ללטף אותה שוב, להחזיק אותה שוב ופשוט להגיד לה שאני אוהבת אותה ומתגעגעת כל כך.

כששואלים אותי איך אני מרגישה אני עונה שאני בסדר. ואני באמת בסדר. רוב הזמן. פשוט לפעמים הגעגועים כל כך חזקים והלב שלי פשוט שבור.
    המזל הגדול שלי הוא שיש לי בעל כל כך אוהב ותומך, עם כל הקושי שגם הוא חווה הוא מאד תומך בי ותמיד מחבק ופשוט שם כשאני צריכה אוזן קשבת. ועל כך אני מרגישה כל כך אסירת תודה. שיש לי אותו. אחרת אני חושבת שכבר מזמן הייתי נכנסת לדיכאון.

אני לא יודעת מה הסיבה שאני כותבת כאן את הדברים האלה, אולי פשוט כי אני מרגישה צורך לשחרר קצת קיטור ולכתוב את מה שאני מרגישה ואני יודעת שכאן אפשר לעשות את זה בצורה חופשית.

אני מאחלת לכולכן שבת שלום. והמון נשיקות לילדים!

32 תגובות
עמוד 1
  • מאמוש
    תרגישי חופשי לשפוך כאן את כל אשר על ליבך!

קטונתי מלייעץ לך אבל יחד עם זאת אני ממש רוצה שיהיה לך טוב
    אני לא חושבת שאי פעם תשכחי את ארבל וטוב שכך.
    יחד עם זאת, אין לי ספק שאת ובן זוגך (שנשמע באמת מציאה!!) תקימו לעצמכם תא משפחתי לתפארת! אני בטוחה בזה.
    תני לעצמך עוד זמן התאוששות - עבר ממש מעט זמן.

אני לרשותך בכל דבר, באמת!
    את יכולה לכתוב לי בפייסבוק בפרטי אם את רוצה.

שולחת לך חיבוקים

אלינור
  • מתוקה....
    הכאב הוא גדול ועצום ואני בטוחה בזה!!! את מגיבה בצורה מאוד טבעית ואני גם רואה שאת מודעת ויודעת לקבל תמיכה ולבקש כזאת כשצריך מה שמאוד חשוב לתהליך ההחלמה
    יקירתי אין דבר נורא יותר מלאבד ילד אפילו אם הוא היה קטן ועוד לא הספקת "להכיר"
    התחושות הן טבעיות הן אמורות להיות שם ובשביל זה אנחנו פה!
    יש פה מערכת תמיכה שלמה של נשים שיכולות להעמיד את עצמן במקום של לתת עזרה ולבקש אותה... כן הזמן יעשה את שלו אבל גם צריך לתת לאבל מקום, צריך לתת ללב לפעמים לבכות גם כשבוכים משחררים....
    הכאב הוא עצום אבל ממנו את חייבת לצאת מוחזקת, אני מאמינה שדווקא כן להתחיל לנסות מחדש יכול לעזור להחלמה להסיח את הדעת ולפנות מקום למשהו חדש.. ברור שיש את הפחד שיקרה כזה דבר שוב וזה מובן אבל זה לא אומר שזה יקרה שוב...
    ממש לא!
    אז בובה אני שולחת לך חיבוקים מרחוק ומאחלת לך להיקלט מהר לתשעה חודשים משעממים וארוכים
    אוהבת ושולחת מיליוני חיבוקים ואם את צריכה לדבר עם מישהו אני כאן גם בפייסבוק וגם בנייד אני אשמח לתת לך אותו לאוזן קשבת תמיד!!!

• מאמי שלי
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• אני מאמינה שזה מסוג הדברים שמי שלא חוה אותו לא יוכל לעולם לומר "אני מבין אותך" או לתת עצה אמיתית.
    אבל עדיין חשוב שתדעי שאת בלב של כולם, שכולם רוצים שתתאוששי, שתתעודדי, שתמשיכי הלאה, שתקומי על הרגליים, שתנסי שוב, שתזכי לילד ובקרוב

• היי מאמי

תרגישי חופשי לשפוך פה את ליבך !!
    אני חושבת שכל אחת פה עשתה זאת לפחות פעם אחת

לא משנה מה אני יגיד לך זה לא יוריד ממך את הכאב
    אבל מה שנשאר לי לאחל לך זה רק אושר ובריאות ובעזרת ה'
    תקלטי מהר להריון !!!! ואין לך מה לחשוש מאמי
    הכל כתוב מלמעלה !!!!!! והדרך היחידה היא לצאת מזה ולהתמודד
    ולא לשקוע בדיכאון !!!

שבת שלום מתוקה !!
  • תודה רבה לכולן על התגובות....

הדברים שאתן כותבות הם כל כך נכונים והגיוניים והראש שלי יודע אבל הלב שלי פשוט שבור.
    אני לא יודעת מה ישפר את ההרגשה שלי, אני מניחה שזה באמת רק הזמן אבל זה כל כך קשה לשבת ולחכות שהזמן יעשה את שלו.

אני לא יודעת מה ניסיתי להשיג כשכתבתי את הדברים, לא באמת ציפיתי שמישהי תכתוב משהו שישנה את ההרגשה שלי, פשוט באמת כתבתי כדי לשחרר קצת.

אני כל כך עייפה כבר. השלושה שבועות האחרונים היו כל כך אינטנסיביים ומתישים. כשאני לבד אני מרגישה שאני צריכה חברה וכשאני עם אנשים אני רק רוצה שקט.

אני באמת מעריכה כל אחת ואחת מכן, התמיכה שלכן אולי לא יכולה לשפר את ההרגשה לגמרי אבל נחמד לדעת שיש חברות כאלה שאפילו בלי להכיר אותי אישית כל כך דואגות ותומכות ועל זה לעולם לא אוכל לגמול לכן. אז תודה! מכל הלב.

אין לי מילים כדי לתאר עד כמה אתן מדהימות בעיני!
  • ממי לפעמים מילים לא נותנות השפעה מיידית - אבל יש להן משקל עתידי

ואנחנו כלום - זאת את המדהימה פה

• אהובה

• מצטרפת לתגובה של סיוני
    קבלי מלא חיבוקים

• אהובה

• מאמי זה עובר...לא נשכח אבל עובר...אני איבדתי ילד בשבוע 30 בתוך הבטן..אומנם הוא לא נולד חי אבל עדיין הרגשתי אותו בועט חיי בתוכי והוא מת

• אוי אלוהים , המילים שלך כל כך כואבות!
    אם רק הייתי יכולה רק לחבק אותך מכל הלב , ומקוה בשבילך שילד חדש ימלאאת ליבך באושר חדש..
  • יקירתי, לא רוצה להכביד עלייך במילים יותר מדי, אבל הלוואי שיכולתי לומר לך משהו שישפר את ההרגשה.
    לצערי, את צריכה לתת לעצמך זמן להתאבל ולא להרגיש לחץ מהסביבה לחזור לתלם ולהמשיך הלאה.
    קחי כמה זמן שאת צריכה בשביל זה ואל תציבי לעצמך גבולות.
    אנחנו תמיד כאן כדי לחבק להקשיב ולעבור איתך את התקופה הזו...
  • אאוחחחחח

• נשמע מאוד טיבעי מה שאת מרגישה,
    אני רוצה לחבק אותך ולהבטיח לך שיהיה בסדר...
    "הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
    אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מי שיש כאן
    מי אני שאמהר ואנסה לשנות את הכל
    כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו"

• לא יכולתי שלא להזיל דמעות כשקראתי את דברייך

אני מאחלת לך ולבן זוגך שבעתיד הקרוב, תזכו להיות משפחה גדולה ומאושרת עם תינוק בריא ומקסים, אחרי היריון ארוך ומשעמם.
    נשמע שאתם זוג נהדר, תומך ומשתף מגיע לכם את כל הטוב שבעולם

שולחת לכם
  • מאמוש אני מאמינה שהזמן יעשה את שלו...
    ברור שלא תצליחי לשכוח את מה שעברת אבל יהיה
    הרבה יותר קל. שולחת לך מיליון

• ליבי ליבי איתך... לא מפסיקה לחשוב על המקרה העצוב ומקווה לטוב, לך, לי לכולנו.
    אי אפשר לשכוח וטוב שכך... מה שנותר לעשות הוא להבין ולהפנים שהחיים מפגישים אותנו עם כל מיני נסיבות, טובות יותר ופחות וגם הרעות מגיעות...
    ולנו, אין שליטה. לא משנה מה היית עושה, או משנה- מה שקרה לארבלי הקטנה לא תלוי בך! כך רצה הגורל -שלך, של בעלך ושל ארבל המתוקה.
    עם הזמן ועם הילדים שיגיעו איתו, הכאב של האובדן, יתעמם, לא יפוג אבל יורגש פחות.
    מאחלת לך להקלט במהרה להיריון נעים, נוח ובסופו תלדי בן או בת בריאים ומאושרים.

• אהובה,

קשה לקרוא את דברייך ועוד יותר קשה להגיב כי אני פשוט חסרת מילים.

אני שמחה שאת לא הסתגרת בבית ואת עוצאת עד כמה שניתן ןממשיכה בחייך. זה מחמם את הלב לשמוע שבעלך מאוד עוזר לך כי זה באמת לא עד כדי מובן מאליו אבל זכית ומגיע לך!!!

אני בטוחה ב -100% שהזמן בכל זאת יעשה את שלו ואת ההריון הבא תסיימי בזמן, בידיים מלאות ותתני את כל האהבה שבעולם כמו שרק את יודעת!

את ארבל אצת לא תשכחי ואת לא אמורה! תמיד יהיה לה מקום בליבך וזה מאוד חשוב!

מאחלת לך התאוששות מלאה פיזית ונפשית והריון מהיר שתהני ממנו ותסיימי אותו בלידה קלה ובידיים מלאות.

אוהבת מאוד
  • אהובה שלי אני כל כך מבינה אותך את האובדן שלך

• ענבל הרגת אותי עכשיו

• יקירתי-
    עצוב לי מאוד על המקרה שחווית ואפילו שלא מכירה אותך מרגישה צורך לנסות לנחם אותך ולו במעט ומאחלת לך מכאן הרבה כוח להתגבר על האובדן שלך ושל אישך ומהרגע הכואב הזה שלא יבוא עוד צער ותבואנה רק שמחות- אמן!!!
    שתי אחיותיי איבדו גם הן את בנם. אחותי הבכורה איבדה את בנה בן ה-20 בתאונת דרכים לפני חמש וחצי שנים. האחות השלישית במשפחה איבדה את בנה בן ששת החודשים לפני עשר וחצי שנים.
    אחותי הגיעה ליולדות כשהיא כבר היתה בפתיחה מלאה ולקראת לידה ממש. למרבה הצער חבל התבור נכרך סביבו ומנע ממנו לצאת לאוויר העולם ועד שנכנסו לניתוח הוא בלע מי שפיר שגרמו לו נזק מוחי בלתי הפיך. מאותו הרגע החלו לתקוף אותו הסתבכויות רפואיות מכל עבר וגרמו לו סבל וייסורים במשך כל רגע בחייו הקצרים מאוד. הילד נאלץ לעבור מספר ניתוחים, לקבל מנת חמצן באופן קבוע ולהיות מחובר לאינפוזיות במשך 24 שעות ביממה.
    המשפחה בסתר ליבה ייחלה לילד המסכן להיגאל מייסוריו ולעבור לעולם שכולו טוב, כך הילד נלחם במשך חצי שנה עד שאבדו כוחותיו, הוא נכנע לרע שנגזר עליו וביום ההולדת של אימו עלה לגן עדן.
    הילד המסכן כבר לא איתנו - אבל יש לו מקום חשוב בליבינו ותמיד נאהב אותו וניזכר בו.
    אחותי ובעלה לקחו להם את הזמן הנחוץ די להתאבל על האובדן ואחרי כן עשו מאמצים כדי לחזור לשקם את חייהם ולנסות להמשיך לחיות את חייהם ואכן כך קרה- מאז המקרה נולדו להם עוד חמישה ילדים בריאים ומושלמים שממלאים להוריהם חלק נרחב מהחלל שהותיר האח שנפטר. הם ממלאים את חייהם בהרבה חוויות טובות ונפלאות ומצליחים להעלות בהם הרבה חיוכים, שהיו חסרים להם בתקופה הקשה ההיא.
    אחותי היא דוגמא שאפשר להשתקם ולעבור את מכשול הצער שבאובדן ולהמשיך למלא את התא המשפחתי בילדים נוספים ללא בעיות שקשורות להריון ולידה ובעצם להמשיך לחיות.
    לאבד ילד זה הדבר הכי נורא שיכול לקרות להורים - אין פה ספק. חייבים להתאבל - הנפש זקוקה לזה- אך צריך לקחת בחשבון שאחרי זמן מה יש להשתלט על הכאב - למצוא לו פינה חמה בלב ולהמשיך את החיים למרות הכול!
    אני מאחלת לך מעומק לבבי שתקופת "ההחלמה" מהכאב לא תארוך זמן רב מידי ושתוכלי במהירות להיכנס להיריון שיוביל ללידה של ילד בריא ולהחזרת השמחה בחייכם- אמו ואמן!!!!

• סיון, זו התמודדות יום יומית קשה במיוחד אין אפשרות לברוח מזה וזה גם לדעתי לעולם לא יעבור לעולם

• ענבל ברשותך גם אני אקרא לו בשמו - כי מגיע לו

• יקירתי שבוע טוב ובשורות טובות שיהיו

כפי שכולן כתבו את יותר ממוזמנת לשפוך את ליבך כאן לשם כך אנו כאן.

שנית ביחס לזמן ולתגובה שלך אני חושבת שאת מגיבה הרבה מעבר למצופה , יקירתי בסה"כ עבר שבוע זה כלום זמן ביחס למה שעברת

אל תשכחי שאת עדייםן מלאת הורומונים ומה שעברתם זאת חוויה מאוד קשה ולא מתמודדים איתה בתוך יום, תני לעצמך קצתזמן לפי איך שאת מרגישה כבר עתה אני מאמינה כי עם הזמן הרגשתכם תשתפר.

אני שולחת לך מליון חיבוקים ומחלאת לך רק טוב ושתזכו לכמה ילדים שתרצו בריאים ןשלמים בגוף ונפש עד 120

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה