שבוע הריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר,
    רציתי להבין מהו שבוע ההריון שבו אני כעת.
    ווסת אחרונה 18.08.11.
    ביצעתי אולטראסאונד בתאריך 04.10 אשר קבע שאני בשבוע 6 גודל עובר 0.40 ס"מ .כאשר לפי הווסת אני אמורה להיות שבוע 6+5.
    בתאריך 09.10 ביצעתי שוב אולטראסאונד (5 ימים אחרי האוטלראסאונד הראשון על מנת לבדוק דופק) ולפי הרופא נצפה דופק 0.70 ס"מ גודל עובר ואמר שאני בשבוע 6+4. כאשר לפי הווסת אני אמורה להיות בשבוע 7+3 .
    בתאריך 18.10 ביצעתי שוב אולטראסאונד לאחר 9 ימים מהאולטראסאונד הקודם, לבדוק תקינות הריון (לבדוק שהעובר גדל בשל הפלה נדחית בעבר) נראה עובר בגודל 1.15 ס"מ עם דופק והרופא אמר שאני בשבוע 7+3. אך לפי הווסת אני אמורה להיות בשבוע 8+5 ולפי בדיקת אולטאסאונד הראשונה ב 04.10 אני אמורה להיות 8 שבועות.כמו כן עברו 9 ימים מהבדיקה הקודמת אז לפחות צריך להיות 7+6 ולא 7+3 כפי שנצפה.
    אני לא מבינה את ההפרשים הללו.
    1. האם זה אומר שהעובר לא גדל באופן תקין?
    2. לפי איזה תאריך לחשב את שבוע ההריון?
    3. מדוע יש ההפרשים כאלו בין מדידה למדידה באולטראסאונד? לפי אולטראסאונד הראשון יש הפרש של 5 ימים בין תאריך הווסת לגודל עובר, לפי אולטראסאונד השני 6 ימים הפרש , והשלישי 9 ימים הפרש.
    אנא תעזור לי להבין.
    תודה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

לצערי אין לי דרך טובה להוציא אותך מהפלונטר, אליו נקלעת בעיקר בגלל יותר מידיי בדיקות אולטרה סאונד. פער תקין הוא עד שבוע, ולמעט בדיקת האולטרה-סאונד האחרונה אלו אכן הפערים אצלך. לכן, בשלב זה לא הייתי מתקן את גיל ההריון (במיוחד אם יש לך ווסתות סדירות ואת זוכרת היטב את תאריך הווסת האחרונה שלך).
    בשלב זה, הייתי נמע מעוד ועוד מדידות ומחכה לבדיקת השקיפות העורפית על מנת להחליט על האם דרוש או לא דרוש תיקון של גיל ההריון.
    אני מניח שאת הפערים הגדלים אפשר להסביר בטווח הטעות של הבדיקה, וכל עוד יש דופק והעובר גדל, לא הייתי מיחס חשיבות לפערים הללו

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה