גם לי יש... סקר! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אבל לפניו הקדמה:
    בחגים שנסתיימו עלינו לטובה, לשמחה ולששון ולימים שקטים (), אני נתקלת באותן תחושות בכל שנה מחדש. עניין הארוח. כל שנה בערב חג ראשון של סוכות אני מזמינה את המשפחה שלי ושל ירון, הורים, אחים, בני זוגם וילדיהם. אין לנו משפחות גדולות, לאף אחד משנינו, וכך יוצא שגם אם כולם באים, זה לא יותר מ - 25 איש.
    אני מאד אוהבת לארח אותם בסוכה, מה גם שאז אנחנו חוגגים לאור יום הולדת (זה קרוב לתאריך שלו) והכל מאד שמח. אני משקיעה זמן ומאמצים בארוח הזה, והכל בכיף ובשמחה אמיתית.
    הבעיה שלי מתחילה כשמתחילות ההצגות מסוג: "אוי, אני לא יכול/ה ביום הזה" ו"אוי, הבטחתי שאהיה במקום אחר"... ו"אוי, אני צריך/ה להיות בעבודה" (ע. חג להזכירם!)
    זה מעציב אותי וגם מרגיז אותי מאד.
    ואני הבטחתי שבעתיד כשילדיי יגדלו ויבגרו וירצו להזמין אותי לכל מיני ארועים ושמחות קטנות משפחתיות (ימי הולדת, ערבי חג, חנוכת בית, ימי נישואין וכדומה) - לעולם אשתדל להיות בזמן בו מזמינים אותי, ולעולם - לעולם! לא אתרץ את היעדרי בכל מיני תירוצים מצוצים .

.................. ולסקר:
    מה הדבר שהוריכן/משפחתכן עושים, ואתן מבטיחות לעצמכן שלעולם לא תעשו לילדיכן כשיגדלו?
19 תגובות
עמוד 1
  • אני אדחף לילדים שלי שטרות של כסף בכל פעם שאראה אותם! (אני מדברת על אחרי שיתחתנו). אני לא אציע עזרה אלא ישר יעזור! בין אם זה בקניה של בגדים לילדים או פינוקים להורים שלהם ובין אם זה כספית. חמתי רק מציעה. היא מתכוונת לטוב אבל אם היא תפעיל את השכל שלה היא תקלוט שאנחנו בחיים לא נבקש ממנה! אז שפשוט כבר תדחף לבעלי כסף ביד!!

ילד יפה של אמא
  • טוב,
    לי יש 2 בנים (מתוקיםםםםםםםםםם
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• קבלו חיבוקים
  • טוב, אז הבטחתי לעצמי, וגם ביקשתי מאוד שההורים שלי ישלטו בעצמם בקטע הזה, שאני לא אעשה מהבת שלי פרח קיר תלותי. אני מנסה לעודד עצמאות וביטחון עצמי כבר מהשלבים המוקדמים ביותר.
    מקווה שאצליח

• אשתדל לתת להם לחיות את חייהם, לעצב לבד את עתידם לבצע את בחירותיהם בעצמם ככל האפשר
    "..ילדיכם אינם ילדיכם
    כי פרי געגועי החיים אל עצמם.
    באים הנה דרככם, אך לא מכם.
    חיים עמכם אך אינם שייכים לכם.
    תנו לילדיכם את אהבתכם, אך לא את מחשבותיכם.
    כי לא לכם הגיגיהם..."

מתוך "על הילדים"/חליל ג'ובראן
  • תודה בנות על השיתופים.
    אוף, אני ממש מרגישה שהעניין הזה עם הארוח הוא ה'עקב אכילס' שלי...
    זה אשכרה מעליב אותי בכל פעם מחדש
    באמת שנשבעתי שלילדים שלי אני לא אעשה את הפוזות האלו (ובינינו... ברור שזה פוזות... )
    ופיתוש - אני כמוך. ממש שונאת שדוחפים לי דברים סתם ככה פתאום...
    וגם חמותי מומחית בזה. כאילו?... מי ביקש ממך בכלל???? ומה עכשיו???? ולערב חג לא היה נאה לך לבוא...
  • שרונוש
  • טוב אז עקב האכילס שלי זה-
    אני בחיים לא אשווה בקול רם מי יותר יפה מילדיי.
    לא מבינה למה זה חשוב ואני שונאת שאומרים את זה.
    כשהייתי קטנה היה לכולם נורא דחוף להגיד שאחותי יפה ממני...

[
    [URL=http://www.siz.co.il/]
  • וואו הסקר הזה בא בזמן
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!

• לא אכריח אותם לעשות משהו בלי להסביר למה.

לא ארים יד עליהם בחיים
  • נראה לי אני היחידה שזכיתי כאן בפרס
    אז הלוואי שאני אוכל לעשות הכל כמו שהורים שלי וחמותי/חמי עושים
  • נוגה,
    הזכרת לי שכשאני ואחותי היינו קטנות אז אמא שלי תמיד דרבנה אותנו למצוינות!
    זה סבבה, אבל בגבול מסוים...

אני ואחותי עד היום די מחורפנות מזה - אני פיתחתי חרדת בחינות, ואחותי עד היום לומדת לתואר אחרי תואר אחרי תואר - וכל הזמן דוחה כל דבר בגלל התארים שהיא לומדת...
    אני בטוחה שזה לא בגללה - אלא בגלל הרגישות של שתינו
    כי עובדה שאחותי הקטנה ממש לא הושפעה מזה...
    ובכלזאת, היה עוזר לי אם אמא שלי הייתה קצת פחות קלילה בעניין הלימודים והמצוינות

בקיצור, שתינו כיום מלומדות ומצליחות
    אבל את כל הילדות שלי ביזבזתי על לחץ ובגרויות... בתכלס' - גם אם הייתי קצת פחות טובה הייתי מגיעה לאן שהגעתי היום...

"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• לי מאוד חשובה תחושת-השבט,המיפגשים-המישפחתיים..
    אצור מיפגש-משפחתי קבוע אצלי בימי ו' ערב למישפחה-הגרעינית..

הוריי נהיו עם השנים חילוניים מידי בקטע-הזה..נוסעים לחו"ל בחגים..מארחים רק אחת לכמה שנים..והילדים בקבוע אצל החמים/חמות...

האמת,שכולן כאן כתבו דברים כל-כך נכונים! לנו ישנה הרגישות לעשות את זה אחרת!
    אולי כי זה מאוד מזכיר לי את הדור שבו גדלתי,את אופן-החינוך שכנראה היה מאוד זהה אצל מרבית-ההורים

• גם אם אמרתי שלא, אני מוצאת את עצמי דומה יותר ויותר לאמא שלי (לא שזה רע...).
    אני רק אדרבן את הילדים שלי לקחת יותר סיכונים בחיים...לא ללכת תמיד "על בטוח"

• גם לי חשוב שילדי יהיו עצמאיים ובעלי בטחון עצמי, לעולם לא אגרום להם להרגיש "קטנים". ותמיד אסביר שזה בסדר לטעות, זה בסדר ליפול, ושזה לא סוף העולם...

שמש - אני כלכך מבינה אותך בעניין האירוח - זה בהחלט יכול להוציא משלוות הנפש. התנהגות מגעילה בעיני.
  • תאמת שאני כמו מרינה
  • תודה על התשובות וההשתתפות.
    למדתי מכן המון
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה