-
בואי נתחיל דבר-דבר.
זה בהחלט לא סוף העולם, אבל תמיד ולעולם כאשר נאמר לך רישמית שיש לילד שלך בעיה כלשהיא, וממש לא משנה מה היא זה חץ בלב, זה כואב, זה מתסכל, ואם קשה להתחיל לעבוד ע"מ לעזור לו באותו היום - זה בסדר גמור לקחת גם כמה ימי הסתגלות לעניין, לדסקס את זה עם חברות/משפחה, לקרוא על זה, להכנס להיסטריה - ובעיקר להרפות ממנה כמה שיותר מהר :-).
קודם כל תבקשי מהרופא הפנייה לאבחון, תשאלי איתו מה הפרוצדורה לתחילת טיפול כך שתוכלו לפחות לקבל החזרים.
לאבחון ולתחילת טיפול דרך הקופת חולים לוקח בד"כ הרבה זמן, בעיקר לטיפול, אבל שווה בהחלט לנסות כי הטיפולים ממש ממש לא זולים.
שום דבר הוא לא כזה נורא, הוא לא יודע צבעים - אז הוא יודע דברים אחרים - אבל עדיין כדאי מאוד ללמד אותו, כי אנחנו חיים בעולם צבעוני. איך? פשוט מאוד - לצבוע כל דבר - אם הוא עוזר לך להכין סלט - העגבנייה אדומה, המלפפון ירוק, התירס צהוב, במקלחת - צעצוע צעצוע - לשיים (מלשון לתת שם)את הצבע, כנ"ל כשמטיילים בחוץ או בגינה, כשמלבישים כשמתפשטים וכו' וכו' וכו'.
הכי חשוב - הילד שלך לעולם יהיה הכי מושלם שיש, יש לו קושי - ובדיוק בשביל זה אתם כאן - בשביל לעזור לו להתגבר על הקושי.
-
לגבי שיבושים בהגייה - תפסתם את זה לגמרי בזמן - אם את רוצה לטפל עם קופ"ח תתחילי להריץ את התהליך (בערך שנה עד שקיבלנו אישור).
הקלינאית שלנו אמרה שנהוג להתחיל לטפל בגיל 4, אבל אם יש הרבה שיבושים (כמו שיש אצלנו ) אז אפשר להתחיל טיפה לפני.
רק רציתי להגיד שאני בכלל לא חושבת שזה שיונתן לא מדבר הכי ברור פוגע ב"מושלמות" שלו בעיני. זה מבאס שצריך לעבוד על זה ולא תמיד הוא משתף פעולה, אבל בעיני הוא מושלם גם עם השיבושים.
אם את בכללית, אני יכולה לעזור לך עם הסבר על התהליכים - אבל חשוב להתחיל להריץ את זה.
נ"ב, אחיין של יונתן קטן ממנו ב3 חודשים ובערך לפני חודשיים הוא עוד לא היה סגור עד הסוף על הצבעים - לא סוף העולם.
יעל, אמא של 2 אפרוחים
-
קודם כל עדידוש
-
יושבים איתם קצת בבית וכל פעם מעלים עוד ועוד
את יכולה לקחת כדורים ולגלגל לו כדור להגיד לו כדור אדום.. כחול וכו
תקחי תמונות תראי לו חולצה מכנסים החולצה חומה המכנס שחור
יש משחקים של לוטו וכאלה בפנים יש כרטיסיות למיין אותם לפי נושאים ובדרך לעבוד איתו על נושאים וקטגוריות
עגבניה - ירק- עגבניה אדומה
אם את במכבי את יכולה להדפיס דפי שאלון לגננת תדפייסי אותם תתני לגננת שתמלא לך ותלכי לרופא שימלא התהליך הוא לא קצר ולוקח זמן עד שמקבלים קלנאית תקשורות
-
היי
You're my heart, you're my soul 
-
זה בכלל בכלללא נורא. אל תקחי קשה בכללל
ירין מטופל אצל קלינאית מגיל 3 בערך , ויש שפור .(למרות שלאחרונה שתיים שאלו אותי אם הוא מטופל ..בכל אופן יש שפור! )
-
קודם כל שולחת לך המון
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
------------------------------------------------------------------------------------------
לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
-
תודה לכולן!
"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
-
אני רוצה להרגיע אותך גם מוריה בגיל 3 לא
ידעה צבעים זה נקרא בשלות ככה הגננת הסבירה לי
היום מוריה יודעת כבר לכתוב יפה
-
אנחנו היינו אצל קלינאית של הקופה והיא הייתה נהדרת, בחצי שנה אמילי הדביקה את הפער וגם זה זמן איכות שאין שני לו
-
אני חושבת שהיום ילד/ה שלא נמצא אצל קלינאית תקשורת זה משהו מוזר.
רואי שלי מוציא המון רוק כמו נהר במיוחד כשהוא עם המוצץ בפה ושמתי לב וגם שאלתי בגן ששם הוא בלי מוצץ בכלל שהוא יבש לגמרי.
מצד שני שוקולד הוא אומר דובולד, לא לא מסיים מילים וקצת קשה לו להגיד את האות "ש" אמרתי לו היום תגיד שקד אז הוא אומר סקה שלא מרגישים את ה-ד'.
הגננת שלי אמרה לחכות כי עכשיו הוא התחיל להפציץ במילים ובמשפטים ואני עובדת איתו ולפחות אני עם אצבע על הדופק ואם אני אצטרך גם קלינאית -זה לא סוף העולם מבחינתי.
מקווה שזה מעודד אותך
-
אני באמת חשבתי על זה היום,
זה לא קצת מוגזם שכל ילד שני היום מטופל אצל קלינאי תקשורת...
לדעתי יש קצת קלות דעת בעניין הזה...
מה היה לפני 20 שנה?!
זה כמו שעד לא מזמן, ואולי עד היום, דוחפים כל הזמן אנטיביוטיקה
לא נותנים לגוף לנסות ולרפא את עצמו
מקדימים תרופה למכה עוד לפני שמבינים מה בכלל הבעיה...
"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
-
ענבר כתבה כ"כ יפה!
יש משהו במה שאת אומרת בקשר לזה שכל ילד שני מופנה לקלינאית. אבל אולי לפני 20 שנה אנשים פשוט חיו עם זה. והיום יש אפשרות לקדם. אז למה לא בעצם....
העיקר שיהיה בהצלחה ושתהיה התקדמות