אין לי מושג, אבל מצאתי את זה: (הייתי סקרנית אז בדקתי בגוגל)
לקראת ההזרקה
אחד הטיפים החשובים ביותר שמצאתי בפורומים היה לשים קרח בשקית אוכל על האזור, אני משתמשת לפעמים בשלוק קפוא שאני פשוט מניחה. חשוב לאתר אזור ללא נימים או ורידים, אחרת זה עלול לגרום לשטפי דם וזה סתם כואב יותר.
הערה חשובה למזריקות:לא מזריקים בבטן,אלא במותן!!!כך רשום במפורש בדף ההסבר שיש בקופת חולים!
מומלץ לשבת מתחת לאור בהיר ולהסתכל בין הנימים ולחפש אזור ללא כלי דם.
לאחר שאיתרתן אזור כזה, הניחו קרח בשקית כ3-4 דקות טרם ההזרקה. הקור גורם לכלי הדם להתכווץ ומאחלש את האזור.
ההזרקה של הקלקסן
מקמו את המזרק וקדימה, פנימה..
תפסי את האזור שקורר באמצעות הקרח. ודאי שוב שאין כלי דם נראים לעין. כשאני אומרת לתפוס, זה אומר לקחת מעין "צמיגון" ולצבוט אותו. את לא משחררת את הצביטה עד אחרי שהמחט יוצאת .
החזיקי ביד השניה את המזרק בזוית של 90 מעלות, ופשוט החדירי את המחט דרך העור. עד שתכנס לגמרי, אני נוהגת לעשות את זה לאט, לספור עד 5 מרגע הכניסה עד המיקום. המחט דקה וזה לא כואב.
אחרי שמיקמת את המחט לאט, מקמי את האגודל על ראש המזרק ולחצי כדי שהחומר ישתחרר פנימה לגוף. אני עושה את זה לאט, סופרת עד 10 עד שכל החומר יוצא, כולל בועת האויר שיש בסוף.
לאחר מכן מוציאה בעדינות את המזרק , משחררת את התפיסה של העור, ואז מניחה מיד קובית קרח לעוד דקה – שתיים .
באופן כזה את מונעת או לפחות מקטינה את גודל הסימנים הכחולים. זה טיפה שורף לכמה דקות כשהחומר מתפזר מתחת לעור, אבל זה עובר די מהר, במיוחד עם הקרח.
בעוד 10 שבועות אני אצטרך לעבור להזרקה פעמיים ביום. באמת שזה לא נורא, אחרי כמה ימים מתרגלים וזה הולך ממש חלק וכמעט לא כואב.
רצוי להזריק כל יום באזור אחר ובאזור המותניים וצדי הבטן ולא קרוב לאזור הטבור או מרכז הבטן.