ללא מוקפאים ): - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בוקר טוב בנות יקרות, בעקבות מה ששושה רשמה אתמול על העוברים המוקפאים היה לי דחף לבדוק מה עם העוברים שלי ( לאחר ההחזרה היו לי 5 שנשארו כביכול במטרה להקפאה) נאמר לי ע"י המחלקה שאין לי מוקפאים ...אני ברגשות מעורבים ,מאוכזבת עצובה כעוסה על סף דמעות הכל יחד ... לעבור שוב פעם הכל?????
    אני אולי מקדימה את המאוחר אבל רק יום שישי אני אמורה לבצע את בדיקת הדם ומשהו בתוכי מרגיש לי שזה לא הצליח כי כל השבועיים הייתי במתח ועצבים בגלל הפיטורים שלי מעבודה ואני בהתנהלות של עו"ד ובירוקרטיה מגעילה שסוחטת ממני כל אנרגיה חיובים בקיצור , אופטימיות זה הגדרה שנראית לי קצת רחוקה ממני בימים אלו
    ...
    יקירות סליחה שאני לא כ"כ חיובית הבוקר אבל רק אני מרגישה שבאמת אפשר לפרוק הכל ולא מטיפים לי או מבקרים אותי ...
    למרות הכל שיהיה בוקר טוב
23 תגובות
עמוד 1
  • מאמי תרגישי חופשיה לפרוק כאן את הכל!!!
    אני מצטערת לשמוע, אני רק יכולה לנסות להבין את הכעס שלך...
    אני לא מבינה למה לא הקפיאו..
    את חייבת לשמור על אופטימיות, כמה שזה קשה ולא לחשוב שלילי!!
    אל תקדימי את המאוחר...
    הכל קורה לטובה, אולי זה קרה כי לא תצטרכי בכלל את המוקפאים עכשיו??
    בעזרת ה׳ ביום שישי תבשרי לנו על בטא מהממת!!
  • יקירה צר לי לשמוע אבל תהיי אופטימית

שולחת לך חיבוק ונשיקה גדולים

לגבי הפיטורים כמה זמן את עובדת שם אם אפשר לדעת?

• אורי מתוקה, אל תרימי ידיים דקה לפני קו הסיום! הכל יכול להיות ואולי תופתעי, אין חוקים בנושא הזה.
    הרופא שלי אמר שאין קשר בין לחץ לכניסה להיריון ואם זה צריך לקרות זה יתפתח, ישתרש ויקרה אז.. לכי תביני. אני אמנם התעצבנתי קצת בגלל ההורמונים, אבל נחתי המון.
    אני מציעה שקודם נחזיק אצבעות ליום שישי וחלילה שלא תצטרכי לחפור על הסקר החשוב שצירפתי אתמול.

אפשר לשאול באיזה מקום עשית את ההפרייה?
  • יקירות שלי , תודה על התמיכה והרצון לעודד, אני לאט לאט מנסה לשחרר את המחשבות השליליות ומנסה לעבוד על עצמי שזה לא בידיים שלי אלא הכל בידי השם.

אפרת -,אני עובדת/עבדתי כאן במשך 8 חודשים והודעתי להם מראש על זה שאני מתחילה בטיפולים אבל לצערי ההנהלה הם אנשים חסרי לב שמוכנים לרמוס חצי עולם רק בכדי לא לשלם כסף , אז פניתי לעו"ד שהסביר להם שלפיטורים אין תוקף ,ובמידה ואכן הם יחליטו כן לפטר אז אצטרך לחפש עבודה חדשה ולתבוע אותם בבית הדין לעבודה .

שושה - אני מטופלת אצל רופא פרטי את שלב א' (בדיקת דם ומעקב זקיקים )עברתי באסותא ת"א ,ושהבנו שהשאיבה תתבצע בחג אז הרופא החליט לבצע אותה במדיקל סנטר בהרצליה ,(כי אסותא סגרו בגלל עבודת חשמל ).
    עכשיו שיתפתי את בעלי בנושא שלא שרדו המוקפאים ,הוא ישר אמר לי שהם אמרו לנו העוברים באיכות טובה אז איך זה שהם לא שרדו,מסכן שלי הוא חושב שהכל בגלל הזרע שלו שאני אצטרך לעבור שוב את הכל ,ישר הבהרתי לו שזה לא קשור לאיכות הזרע זה בגלל שהמעבדה זו לא הסביבה הטבעית שלהם אז היה להם קושי לשרוד ,זה בערך מה שהצלחתי להבין מהאינטרנט .
    בנוסף החלטתי להחליף רופא, אני שוקלת לעבור לפרופ' לב-רן ,המלצות ? עלויות?
    הוא מקבל רק שני ורביעי אז מחר אצור עימם קשר ...
    לכל מקרה נמשיך להחזיק ולהתפלל עד יום שישי ..
  • אורי זה באמת לא חוקי! ויש לך עילה לתביעה, אין לי ספק שתזכי. הם חייבים אישור בכדי לפטר אותך. אני מבינה כמה זה מתסכל לעבור עוד משהו במשקל כבד בחיים שלך עכשיו.
    בכל מקרה תתרכזי במטרה הכי חשובה!!!
    אני כ"כ מזדהה איתך בנושא של הבעל.. זה באמת לא קשור אליו. גם אני עברתי במדיקל וכנראה שזאת המדיניות. התקשרתי אליהם עכשיו ושאלתי אם אני רוצה להקפיא ביום השלישי האם אפשרי? הבחורה ענתה לי שזה תלוי ברופא שלי. אז אמרתי לה אוקיי אז אם הרופא שלי מבקשה זה יקרה? היא אמרה ש"יערימו" עליו קצת קשיים אבל בסוף זה יקרה. הזויייייייייייייייי
    אני שוקלת עוד מה לעשות עד שאקבל מחזור ואנסה שוב לדבר עם הרופא שלי.
    בכל מקרה הבנתי שאם אני רוצה לעבור מרפאה אז אצטרך שיצלמו לי את התיק והמרפאה החדשה תצטרך לקבל אישור בשבילי ע"י קופ"ח.

מעניין אם באסותא ת"א מוכנים להקפיא ביום השלישי?
  • שאלתי כי אני עובדת בבית משפט ואחרי 6 חודשים של עבודה אסור להם על פי החוק בכלל לפטר אותך את מוגנת פעמיים.

אל תוותרי ותילחמי עד הסוף בזה.

מחזיקה לך אצבעות לגבי הבדיקת דם שתבשרי אותנו בשורות טובות אמן ואל תתני ללחץ הזה למרות שזה קשה מאוד להשפיע עליך זה לא בריא לך בכלל כרגע

נשיקות ובהצלחה

אפרת
  • יותר מזה הם צריכים אישור של משרד התמת כדי לפטר אותך

בלי אישור מהשר אסור להם לפטר
  • קודם כל, בשביל מה אנחנו פה אם לא נוכל לפרוק ולתמוך אחת בשניה???
    הלוואי שהיה משהו שהייתי יכולה לעזור לך, אבל אני רק יכולה להגיד לך שהלוואי ולא תצטרכי את המוקפאים ושיום שישי תקבלי תוצאות שיגמדו את כל מה שעבר ועובר עלייך בתקופה האחרונה...

תרגישי חופשי לפרוק כי זה באמת משחרר וכולנו כאן באותה הסירה (פורום). מי יבין אותך אם לא אנחנו?? תהיי חזקה ותשארי אופטימית!

אני בכלל חושבת שכשנגיע לגשר נחצה אותו.. למה לתכנן ולהתבאס לפני שאת יודעת בכלל אם זה מוצדק?

בקיצור, קבלי ממני חיבוק ענק והלוואי שמעכשיו כל בשורה שתבוא, תהיה ברכה.
  • שושה-יקירתי ,(אנחנו ממש באותה סירה ,גם הגיל גם הטיפול הראשון שכשל .). שווה לבדוק את הנושא מול אסותא,במידה ויהיו לך תשובות תעדכני ...
    אני גם רוצה לעבור רופא וגם מרפאה,אין לי מושג איפה להתחיל,אני צריכה שוב אישור מרופא לטיפולים בכדי שקופ"ח תוציא לי התחייבות ..אני חושבת כבר על הכל כי אני רוצה אחרי המחזור הזה (הלוואי ולא יגיע ) להתחיל שוב סבב , לא מעניין אותי מותר אסור עבודה ,מובטלת ...אני רואה מטרה אחת בלבד או שנים

בנות שעברו שאיבה באסותא ת"א ידוע לכן מה הנוהל לגביי ההקפאה אחרי כמה זמן הם מקפיאים? שלושה ימים או חמישה ?

אפרת -יקירה שלי , אני מעריכה את הדאגה ,אבל בדקתי מול משרד התמ"ת ,ויש להם חוק מטופש שאומר שאם קיבלתי מכתב פיטורים כהודעה מוקדמת ,ולא הבאתי מכתב מרופא המטפל המעיד על הטיפולים תוך 3 ימים אז הם לא צריכים היתר,אם לא הייתי מקבלת הודעה מוקדמת היה לי 14 יום להמציא את המכתב ,(בדקתי את זה מול בחור בשם קובי באגף האכיפה והפלילי ) בקיצור משרד התמ"ת לא עוזרים , טענתי בפניהם שקיבלתי המכתב ממש לפני החג והרופא היה בחו"ל (הוא באמת היה ,הוא ביצע לי רק שאיבה ,החזרה רופא אחר ביצע לי ) זה לא ממש מעניין אותם החוק הוא חוק יבש , אז אכן החלטתי לא לוותר ופניתי לעו"ד .
  • יקירתי

ביררתי עכשיו לעומק מול 2 עורכות דין פה בבית הדין לעבודה, לא קיים חוק כזה למיטב ידיעתן והם המליצו שתפני עוד הפעם למשרד התמ״ת ותבקשי אסמכתא בכתב לתשובה של הבחור שדיבר איתך.

עוד דבר מכתב פיטורים לא נחשב בשום פנים ואופן הודעה מוקדמת.

• אתן מדהימות אחת אחת ,הלוואי והעולם שלנו היה מלא רק בבנות כמוכן !!!
    אפרת - צירפתי לינק שמסביר את נושא של החוק המטופש הזה , והנושא שלי כבר בטיפול של עו"ד , אני בטח לא מתכוונת לוותר להם ..
    המון תודות ואני מאד מעריכה את כל המאמץ שלך לבדוק את הנושא לעומק

http://www.ovdot.co.il/CurrentPage.aspx?catid=49&pageid=50&Category_Parent=3

קרן- תודה מתוקה על מילות העידוד, והלוואי וכולכן צודקות שאני סתם מקדימה את המאוחר ושיום שישי אתבדה והתוצאות יהיו חיוביות .

• שאלה נוספת אני יודעת ששיגעתי אותך

תוך כמה זמן נכנסו הפיטורים לתוקף מהמכתב?

ועוד שאלה

המכתב היווה הודעה מוקדמת או מכתב פיטורים?

מתי בדיוק קיבלת את המכתב? האם מדובר בימי עבודה או בחופשה מרוכזת?
  • יקירתי תקראי שוב את הלינק ששלחת לי, לא כתוב שם בכלל שאת חייבת אישור בכתב מהרופא תוך 3 ימים אלא את מחוייבת להודיע וזה אפילו מודגש. משרד התמת טעה פה בגדול. תקראי עוד הפעם טוב טוב ותראי שזה בכלל לא מה שאמרו לך.
  • איפה עשית את הטיפול?
    באסותא רמת החי"ל יש להם נוהל להקפיא עוברים רק ביום ה5,שהם בלוציסטים.
    וזה לא בסדר!!!!!!!!!!!ואפשר לתת הנחיה להקפיא מוקדם יותר.אז נכון לטיפול הזה לא יעזור לך אבל שתדעי להבא(אם את מטופלת שם כמובן)
  • אפרת - ראשית את ממש לא משגעת אותי בשאלות ,אני מאד מעריכה את האכפתיות והרצון לעזור .הפיטורים אמורים להכנס לתוקף מתחילת חודש הבא ,ז"א שב1/11/11 אני כבר לא אמורה להגיע לעבודה,המכתב מהווה כמכתב פיטורים ,ולא כהודעה .
    קיבלתי את המכתב ב9/10/11, ומה הכוונה אם מדובר על ימי עבודה או חופשה מרוכזת?
    קראתי את הנוסח של הלינק אלפי פעמים הניסוח שם שגוי (,ככה גם טוען הקובי הזה ממשרד התמ"ת )תאמיני לי שאין יותר ממני אחת שרוצה שמשרד התמ"ת יעמוד להגנתי , אבל מה שלא יהיה הכל בטיפול מול עו"ד , הוא הוציא להם מכתב שהם אמורים להגיב עד מחר , אם הם חוזרים בהם מהפיטורים ,או שנגיש תביעה לבית דין,
    שוב תודה לך יקירה .

ורדים - עשיתי את הטיפול במדיקל סנטר וגם שם הם נוהגים להקפיא רק אחרי 5 ימים , הרופא אמור לתת הנחיה כזו להקפיא אחרי 3 ימים ? והם לא מקשים ,כמו במדיקל סנטר ?
  • הרופא צריך לתת כזו הנחיה,שיקפיאו ביום ההחזרה משמע ביום ה3.,אני הייתי בטוחה שזה הנוהל בכל המעבדות,להקפיא ביום החמישי ושגיליתי שלא, מאוד כעסתי כי בכל פרוטוקול יש לי רק7-8 ביציות בממוצע ובערך 5 הפריות וכואב הלב שהן הולכות לפח.
  • אמרת שקיבלת את המכתב לפני החג כמה זמן ואם זה היה יום לפני חג הסוכות האם אצלכם בעבודה ימי החג היו חופשה מרוכזת או נחשבו ימי עבןדה?

לגבי מה שאמר לך אין דבר כזה ניסוח לא נכון של החוק טענה כזאת לא תתקבל אצל אף שופט.

דבר נוסף, ניסית לפנות לנציבה הממונה על זכויות הנשים בארץ?

אני מציעה לפנות עוד הפעם למשרד התמת ולדרוש לדבר עם אדם בכיר שמטפל בחוק זכויות נשים בעבודה
  • אל תקדימי את המאוחר יתכן שלא יהיה צורך במוקפאים

אני יודעת שבאסותא ראשל"צ מקפאים היום ה3
    ללא שום קושי
  • אפרת-זה היה שלושה ימים לפני ערב חג סוכות קיבלתי את המכתב יום ראשון וערב החג היה יום רביעי,החג היה כימיי עבודה (חול המועד עבדנו וערבי החג לקחתי חופש) ואני לקחתי לתשומת ליבי את כל מה שציינת ,כרגע אני ממתינה עם העו״ד לראות מה הצעדים הבאים כפי הנראה הם ממשיכים לדבוק במכתב הפיטורים ולא לחזור בהם. שוב תודה רבה לך על האכפתיות והרצון לעזור.
    ללבית- מה ההבדל בין אסותא ראשלצ לתא זה לא אותם הנהלים,,כי בת״א הם מקפיאים אחרי 5ימים?  
  • לב רן מדהים בהצלחה
  • שיהיה בהצלחה מאמי

שמחה אם עזרתי

אם את צריכה עוד משהו פשוט תצעקי את שמי ;)

נשיקות

אפרת
  • שוב תודות לכולן על התמיכה והעידוד - מקווה שיהיו בפי בשורות טובות .

יקירות שלי , איחולי הצלחה לכולנו,הנרקומניות, ולחסרות סבלנות שבינינו, וכמובן לכל מי שממתינה ל,

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה