-
לא שמעתי על דבר כזה..
מה שאני שמעתי שאפילו אם הנקת חודש, או אפילו אם את מניקה פעם ביום, זה עדיף מכלום..
זה גם מה שאמרה יועצת ההנקה בבי"ח
-
מיכלי תודה
-
האחות בטיפת חלב אמרה לי שעדיף להניק מינימום 3 חודשים עד שהמערכת החיסונית תתבסס אצלם... אין לי מושג אם זה נכון....
-
כמה שתניקי זה טוב. בולשיט לגבי המערכת החיסונית הכי הכי חשוב זה החלב של הימים הראשונים הקולסטרום- הנוזל השקוף...
למה את שואלת מאמי ? את שוקלת לסיים עם ההנקה?
-
הכי חשוב (כמו שמיטלי אמרה) זה היומיים שלוש הראשונים, שם יש הכי הרבה מרכיבים של המערכת החיסונית.
לגבי השלושה חודשים, כי אז הם יותר גדולים ומתחסנים, בלי קשר להנקה.
[
-
אני יודעת, אני יודעת, אני יודעת את התשובה נכונה (למדתי באימונולוגיה המון על חלב אם):
אז כך: כשתינוק נולד, אין לו מערכת חיסונית משלו בכלל, אבל במשך חודש הראשון לחיים יש לו נוגדנים (IgG) של אמא שלו. אחרי חודש הם מתחילים להתפרק ולאט לאט תינוק יוצר נוגדנים משלו.
בחלב אם יש נוגדנים מסוג IgA, נוגדנים אלה הם אחראים על "מלחמה" בחיידקים ומיקרואורגניזמים של מערכת העיכול. בגלל זה עדיף להניק (אפילו פעם ביום) עד שמערכת עיכול של תינוק לא תתבסס ולא תתחזק (3 חודשים). אבל שום מחקר לא הוכיח שחלב אם מונע קוליקים וגזים באופן מוחלט...
קיצר, כמה שתניקי, זה טוב, ואין כזה דבר שאם לא הנקת X זמן כאילו לא הנקת בכלל
-
אני לא יודעת להגיד לך על 3 חודשים
אבל אני ינקתי רק עד גיל חודש ועצמי ואז התחלתי עם מטרנה וקורונפלור
כי מטרנה לבד לא הספיקה לתאבון שלי
-
אנסטסיה - תינוקי נולד עם מע חיסון - חלשה אבל קיימת
הוא מקבל מהשיליה - בקיצר את אימונוגלובולינים של האמא
(עשיתי מחקר בתחום המערכת החיסונית ותיחקרתי את דיצה בנושא - כן כן הפרויקט שלי היה עם דיצה ורוזה בההההההה)
[
-
"הילד האנושי - לעיתים כה חד הבחנה יותר מאשר המבוגר המהורהר עד טמטום חושים" (מארקוס זוסאק מתוך הספר "גנבת הספרים")
-
לא שמעתי דבר כזה
אבל אני יודעת שכל שהתינוק יונק יותר יהיה יותר טוב
בלידה ראשונה הנקתי רק חודש והבן שלי חמסה חמסה חמסה ילד חזק חכם וכמעט לא חולה
-
מאמי, אני על דיצה פליצה לא סומכת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מי שלימד אותנו אימונולוגיה, זה רופאים מרמב"ם. היו 5 מרצים, כל אחד תותח בתחום שלו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אז תינוק נולד עם מערכת חיסונים שהוא קיבל דרך שילייה, אבל הוא קיבל אותה מאמא!!!!! זו מערכת חיסונית של אמא! כל הנוגדנים שיש לו הם של אמא!
בדוק!
בגלל זה גם יש הרבה מחלות שלא ניתן להבחן אצל תינוקות, כי כל הנוגדנים הקיימים אצלם בהתחלה הם של אמא ולא משקפים את מערכת חיסונים של תינוק עצמו
-
אה, ליבי, כשאני מדברת על מערכת חיסונית של תינוק, הכוונה שלי היא רק למערכת חיסונית נרכשת....
מערכת חיסונית טבעית בטח יש לו, אבל זה בעיניי לא כזה נחשב
-
-
אז אנסטסיה
מה שאת אומרת זה שמי שאמר לי את זה צדק?
בעצם- ב3 חודשים המערכת החיסונית מבוססת
נכון שכמה שיותר להניק זה יותר טוב
אבל אני רוצה לדעת האם יש קשר לשלושה חודשים או לא
כדי שאם כבר אפסיק אז זה יהיה אחרי 3 חודשים!
-
לא, מאמי, אמרתי שבחלב אם יש נוגדנים טובים למערכת עיכול אבל זה ממש לא אומר שאת חייבת להניק X זמן. אמירה הזאת שאם לא הנקת 3 חודשים זה כאילו לא הנקת בכלל, היא שטות! גם אם הנקת חודש, זה טוב!
-
אני יודעת כמו שאנסטסיה אמרה!
-
אה הבנתי, תודה
כי כתבת שם משהו לגבי 3 חודשים
אז חשבתי.
ושירן אל תדחפי סתם
תודי שאת לא יודעת
ראית מישהי שכתבה באופן מקצועי ונדחפת אה ?
-
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח